Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 19, 2006

Winter weekend

Zaterdag

Brrr!! Het is opeens heel erg koud buiten!! Gelukkig komen Ann, mijn vriendin uit Philadelphia, en haar drie kinderen logeren. Om twaalf uur komen ze aan. We hebben elkaar bijna anderhalf jaar niet gezien, maar het lijkt wel gisteren! Grappig, hoe het met sommige mensen gewoon lijkt of je ze dagelijks ziet, al heb je tussendoor weinig contact.

Drie jaar geleden zijn Ann en Kevin met hun gezin, vanwege zijn werk, naar net ten noorden van Philadelphia verhuisd. Vooral voor Katja en mij was dat moeilijk, want Katja was heel goed bevriend met Meghan en ik met Ann. Gelukkig zien we elkaar dus nog zo af en toe, want het is een goede drie uur rijden hiervandaan.

Natuurlijk kunnen Meghan en Katja het meteen weer met elkaar vinden, die "kletsen" ook wat af op het internet. De reden voor hun bezoek dit keer is de High School dance van Madison High School vanavond. Het is een "Sadie Hawkins" dance, waarbij de meisjes de jongens vragen (Katja heeft Andrew gevraagd, die haar erg leuk vindt, maar zij is maar lauw onder zijn attenties (zie doos chocola met Valentijnsdag)).

De hele middag zijn Katja, Leah en Meghan bezig met voorbereidingen. Eerst gaan ze naar de nagelsalon en daarna maakt Leah's moeder ze op.

Intussen hebben Ann en ik natuurlijk ook van alles bij te kletsen. Saskia en Kathleen (die bijna een jaar ouder is) verdwijnen naar de basement en we horen tot etenstijd niets meer van ze! Anns jongste, Sean, is zo oud als Saskia en Kai laat hem de X-Box beneden zien, waarmee hij in de zevende hemel is. Het is de hele middag alsof er geen kinderen in huis zijn!

Om vijf uur besluiten we de Fitzpatricks het nieuwe gedeelte van Tysons Corner (dat is gebouwd na hun vertrek) te laten zien en ze mee uit eten te nemen bij Gordon Biersch daar. Het is druk bij de mall en we moeten zo vroeg al een half uur wachten op een tafeltje. Geen probleem, we duiken gewoon Barnes and Noble in. Ik koop het boek "The Time Traveler's Wife" voor Katja, ze gaat het voor een project voor Engels lezen. Geen makkelijke keuze!

Ann en ik delen de overheerlijke gefrituurde artichokharten en iedereen geniet van het samenzijn. Jammer, dat we elkaar zo heel weinig zien! Zij kunnen zelfs maar een nachtje blijven, want zij hebben maandag niet vrij, zoals wij. In oktober hebben de leerkrachten in hun district een maand gestaakt. Hierdoor zijn alle vakanties van de kinderen ingetrokken. Met Kerst hadden ze drie dagen vrij, geen vrij tot Pasen en dan weer alleen Goede Vrijdag. Moeilijk, hoor, zo'n lange periode zonder vakantie!

De tienermeisjes komen nog even hun "outfits" laten zien en gaan dan uit eten bij Ruby Tuesday. Welwillende vaders (waaronder Rick) shuttelen ze van het ene naar het andere gebeuren. Uiteindelijk zijn Katja en Meghan pas om twee uur thuis (met toestemming van wederzijdse ouders hebben ze bij een andere vriendin thuis nog een film gekeken).


V.l.n.r. Leah, Katja, Meghan in vol ornaat

Ann en ik kijken naar de Olympische Spelen. We zoeken het gewicht van sommige skiers op online, want we vinden het allebei fijn om te zien, dat niet iedereen een super slanke den is!

Rond middernacht gaan wij naar bed en Rick houdt de wacht tot de meisjes thuiskomen. Gelukkig hebben we meer dan genoeg ruimte voor vier logees en iedereen slaapt uiteindelijk lekker lang uit.

Zondag

Als ontbijt voor de hele goegemeente maak ik cinnamon rolls in de oven. De lucht daarvan maakt iedereen wakker en als de warme broodjes uit de oven komen verdwijnen ze ook als sneeuw voor de zon!

We laten de tieners nog tot elf uur slapen, maar Ann wil echt om twaalf uur weer op weg zijn. We nemen met moeite afscheid en beloven elkaar en de kinderen, dat het niet weer anderhalf jaar zal duren, voor we elkaar weerzien.

Rick brengt Saskia naar het verjaarspartijtje van haar vriendinnetje Madison (Kirstens dochter) en Katja gaat terug naar bed na al het gefeest. Rick, Kai en ik besluiten de kou te ontlopen (het kwik komt vandaag niet boven het vriespunt en er waait een harde wind) en naar de film te gaan.

Eerst stoppen we bij Penn Camera om mijn kleine Canon weg te brengen. Die is vrijdag kapot gegaan en ik mis hem vreselijk, want nu kan ik alleen nog maar mini-filmpjes maken. Hopelijk wordt hij snel gemaakt, want ik wil hem terug voor Petra hier komt!

Tysons Corner is alweer heel druk en we vinden ternauwernood een parkeerplaats. Rick en Kai kopen kaartjes voor "Eight Below", terwijl ik gauw naar Na Hoku ren om mijn stukke armbandje te laten maken. Rick heeft me dat een paar jaar geleden gegeven en na veel dragen zijn er een paar pareltjes uit gevallen. Ze zullen me laten weten hoeveel het gaat kosten.

Net als de film begint neem ik plaats tussen "mijn" mannen in. Het theater zit helemaal vol, mensen zoeken naar de enkele plaats die nog over is. Rick en ik delen zoals altijd een popcorn.

Heel ongewoon huil ik tranen met tuiten tijdens de film. In het begin van ons huwelijk hadden wij een husky, Apollo. Door allerlei omstandigheden konden wij hem na de geboorte van Katja niet meer in huis hebben en uiteindelijk hebben we hem moeten laten euthaniseren, want hij had een ongeneeslijke ziekte. Het was zo'n schat van een dier en een heel mooie husky.

"Max" in de film deed me helemaal aan hem denken en bracht al het verdriet om zijn verlies weer terug. De film is een typische, klassieke Disney film, de moeite van een bioscoop bezoek waard.

Vanavond is Kai aan de beurt en heeft een vriendje te logeren. De meisjes zijn doodop en de Olympische Spelen gaan door. Natuurlijk weet ik de uitslag van het dames schaatsen al, jammer genoeg. Ik snap heel goed, dat iedereen heel enthousiast is over het schaatsen, maar ik vind het jammer de uitslag voor ik de uitzending zie al te weten. Ik zou dus iedereen willen verzoeken het niet te verklappen in de commentaren op mijn blog tot de dag na de wedstrijd. Wij krijgen hier het schaatsen pas 's avonds te zien en ik probeer overdag de uitslagen te vermijden, zodat het nog spannend blijft. Er is natuurlijk geen man over boord, hoor, ik begrijp alle enthousiasme over Nederlandse overwinningen heel goed. Maar de spanning is net iets hoger als ik nog niet weet wie er wint :).

PS: We hebben net alle wedstrijden gezien en wat ontzettend leuk voor Marianne Timmer om te winnen, de commentatoren hier in de VS (waaronder Dan Jansen, zelf winnaar van de 1000 m) waren net zo enthousiast over haar winst. Ze krijgt zelfs een interview met NBC, wat ongewoon is. Yay, Marianne!

0 reacties: