Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 26, 2007

Autoshow

Nou, ik hoop, dat alle insekten, die nog zo happy rondvlogen een paar weken geleden, nu wel dood zijn gevroren! -10 moet daar toch koud genoeg voor zijn?

Het is in ieder geval te koud voor mij om naar buiten te gaan, dus ik doe mijn gewichtenroutine in de family room (boven in mijn sportkamer is het ook stervenskoud, we hebben namelijk de verwarming daar uitstaan, omdat het gewoonlijk te warm is anders). Ik heb vannacht heel goed geslapen, dus voel me een stuk beter. In ieder geval heb ik leuk gezelschap tijdens mijn buikoefeningen!


Als ik bijna klaar ben, horen we een harde klop op de garage deur. Tot onze verrassing zijn het Roland en Marjan! Ze komen nog even afscheid nemen, leuk, hoor! Grappig genoeg had ik net aan ze gedacht, omdat ze in het noord-oosten waren en het weer daar zo slecht is, op het moment. Maar ze hebben het veilig terug naar Washington gehaald.

Roland vraagt of ik ook een Best Buy in de buurt weet. En of, en dat niet alleen, maar een Target, Walmart, Toys R Us, Michael's en nog veel meer in datzelfde winkelcentrum! Ze kunnen, als ze dat willen, de laatste uren van hun verblijf in de VS naar hartelust shoppen bij het Fair Lakes Shopping Center!

Na even kletsen en ook van Rick afscheid genomen te hebben, die vandaag vrij heeft genomen, vertrekken ze voor hun laatste escapade alvorens terug te keren naar het kikkerlandje. Volgens mij hebben ze een leuke tijd gehad (wat ze bij de andere moderators hebben gedaan kun je hier lezen) en ik ben benieuwd naar hun eigen reisverslagen!

Saskia gaat bij Tabatha spelen en de rest van ons rijdt naar Washington op weg naar de Washington Auto Show in het Convention Center. Iedere keer geniet ik er weer van om de brug over te rijden en de monumenten te zien.

Het is wat later, dan we weg wilden gaan en in het Convention Center is het eten de gewoonlijke vette hap. We gaan dus in Chinatown op zoek naar een restaurant voor lunch.

Al staat er een grote Chinese boog en zijn er nog wat heel erg goede en authentieke (lees: je weet niet wat je te eten krijgt, want de menu's zijn niet in het Engels en soms wil je het ook liever niet weten) Chinese restaurants op H Street, er zijn niet veel Chinese bewoners meer.

Het is tegenwoordig een druk gebied met restaurants uit alle hoeken van de wereld. Het enorme Verizon Center, waar Katja gisteren genoot (en dat is een understatement) van het concert, heeft al die ontwikkeling in de hand gewerkt.

Het eerste restaurant, dat wij tegenkomen, is RFD. Hier hebben ze tientallen soorten bier, maar hun menu is ook goed. Het is echt een "taproom", dus geen witte tafelkleden, maar simpele tafeltjes.

Rick is een enorme bier liefhebber en ik zie hem watertanden. We moeten hier ook eens 's avonds heen, zodat hij er een paar kan proberen (wisten jullie, dat Grolsch al vanaf 1615 gebrouwen wordt? Ik niet!). Wij bestellen allebei de buffalo burger, van bison vlees gemaakt. Die smaakt perfect!

Dan lopen we door de ijskou naar het Convention Center, Kai en Katja in een sweatshirt! Die kinderen voelen gewoon geen kou!

De autoshow is enorm! Hij beslaat twee verdiepingen!! En er is superveel te zien en lezen. Ons doel is om naar kleine, zuinige auto's te kijken om ideeen op te doen voor Katja's toekomstige auto. Zij belaagt ons al weken met tweedehands auto's van Carmax en we zullen hoogstwaarschijnlijk tweedehands kopen, maar we willen zien, wat er op de markt is.


Jeep weet, dat de kleintjes ook bezig gehouden willen worden





Intussen kijken Rick en ik ook naar de minivans. Die van mij is alweer vier jaar oud en in de komende twee jaar aan vervanging toe. De Toyota Sienna staat nu op mijn verlanglijst! Die heeft alles, wat ik fantastisch zou vinden: voor en achter sonar, GPS systeem ingebouwd, allerlei andere moderne snufjes en allerbelangrijkst: veel bagageruimte! Maar ja, hij is ook de duurste minivan, dus dat wordt nog even sparen.


De Toyota Tundra



Een heel leuke auto, hoor, maar $350.000?

Voor Katja zijn we onder de indruk van de Kia Rio en de Kia Spectra. Heel redelijke prijzen voor de nieuwe modellen en een garantie van 10 jaar en 100,000 mijl!


De 2009 Camaro, die vind ik wel erg leuk!



Pontiac maakt soms leuke wagentjes!

We lopen bijna drie uur rond en dan ben ik echt uitgeteld! Dat stilstaan en geslenter maakt, dat de spierpijnen terug komen en ik erge hoofdpijn krijg. Gelukkig ziet Rick, dat ik het niet meer trek.


Een wel heel erg Redskins fan, met Indianentooi en al!



De futuristische Ford Airstream




Ook een SUV kan hybride zijn

Bij Starbucks halen we gauw wat te drinken, want het was heet en droog in het Convention Center. Door een druk spitsuur (we vergeten telkens, dat het vandaag vrijdag is!) rijden we terug. We zijn net te vroeg om gebruik te kunnen maken van HOV.

Thuis laten Kai en ik Cosmo uit en Rick en Katja gaan naar Keith's Driving School om de verlenging van haar tijdelijke rijbewijs op te halen (later blijkt, dat ze die wel hebben opgestuurd, oenen, dat het zijn!!). Het kost ze nog even tijd om het te vinden, maar dan is Katja weer legaal op de wegen.

Aangezien ik wat vragen kreeg over het behalen van het rijbewijs hier: je moet veertig uur (waarvan 10 in de regen of in het donker) onder leiding van een rijvaardige volwassene gereden hebben, daarna nog zeven uur professionele les en die (door de staat aangestelde) instructeur neemt dan ook gelijk het examen af.

Katja heeft er dus al heel wat rij-uren opzitten. Dan krijgen ze een tijdelijk rijbewijs voor 3 maanden (Katja heeft die in oktober gehaald) en moeten voor het gerecht verschijnen om een eed af te leggen voor hun permanente rijbewijs (is hoe ik dat laatste heb begrepen, dat moeten we nog meemaken). Alleen loopt Virginia achter en is die gerechtshof datum pas op 27 maart voor Katja en dus verliep haar tijdelijke rijbewijs.

Saskia heeft vanavond een verjaarspartijtje bij een Koreaans meisje. Het is een logeerpartij en de ouders spreken nauwelijks Engels. Hoe anders zijn mijn kinderen, dan ik, ik vond uit logeren gaan helemaal niets als kind. En al helemaal niet bij wild vreemden!

0 reacties: