Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 04, 2007

Geboorte gewoontes

Het blijft moeilijk opstaan, voor alle vijf. De schoolkalender voor volgend jaar kwam gisteren uit en ook volgend jaar zullen de kinderen op 2 januari weer naar school moeten. Het enige positieve aan volgend jaar is, dat 2 januari op woensdag zal vallen en er dus een extra vakantiedag zal zijn. Maar goed, dat is een jaar weg, hoe snel ze tegenwoordig ook gaan, we zijn nog aan het bijkomen van de jaarwisseling van dit jaar!

Christine belt, dat ze terug is van de dokter. Mallory heeft hoogstwaarschijnlijk haar pink gebroken, maar ze zullen pas na roentgenfoto's morgen meer weten. We gaan in haar buurt lopen en we houden er goed de pas in. Binnen een uur en een kwartier hebben we er vijf en een kwart mijl op zitten. Het is heerlijk weer, uiteindelijk wordt het 17 graden, wat een luxe (ja, ik weet het Global Warming etc. etc., maar voor mij is dit weer fantastisch!).

Op de terugweg stop ik bij Barnes and Noble. Met Kerst heb ik twee boeken dubbel gekregen (ja, men kent mijn favorieten goed), dus die wil ik inwisselen. Ik krijg een "store credit" van meer dan $20.

Natuurlijk ga ik meteen winkelen om dat op te maken. Ook op mijn lijst stond het nieuwste stripboek van Zits en gelukkig is er nog een voorradig. Verder koop ik alweer een Slow Cooker kookboek, tenslotte kan ik daar niet genoeg ideeen voor krijgen.

Thuis eet ik gauw lunch en dan lees ik het nieuwe Zits boek voor in het zonnetje op de stoep. Ha ha ha! Wat een herkenning! Ok, onze tieners zijn niet zo erg als Jeremy, maar veel is er toch wel terug te vinden.

Laura komt voor een zeer pijnlijke, maar broodnodige massage. Tweeeneenhalve week is op het moment te lang om zonder te gaan. Maar vanaf nu komt ze weer iedere week.

We hebben een rustige avond, Katja moet werken en de andere twee doen bergen huiswerk.

Op het Alles Amerika forum kwam vandaag een leuk onderwerp naar voren: gewoontes omtrent geboortes. De vraag was, of er in Amerika ook geboortekaartjes worden verstuurd.

Dat is niet zo'n vaste gewoonte, als in Nederland, maar vooral naar verre familie, vrienden en kennissen wordt er wel een aankondiging gestuurd. Wij verkozen onze eigen kaartjes te schrijven, omdat het duur was ze te laten drukken:



Katja's kaartje, voorkant



Katja's kaartje, binnenkant



Kai's kaartje, voorkant



Kai's kaartje, binnenkant



Saskia's kaartje, voorkant (deed dubbele dienst als Kerstkaart)



Saskia's kaartje, binnenkant

Ook de ooievaar is hier wel bekend, daarvan hadden we na Kai en Saskia's geboortes een levensgrote in de tuin staan, met hun naam en "statistieken" erop. De bundels hangen nu nog aan de muur in hun kamers:





En nu ben ik benieuwd naar de tegenwoordige Nederlandse/Belgische geboortekaartjes!

0 reacties: