Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 08, 2007

Na regen komt zonneschijn!

De hele nacht klatert de regen op het dak. Ondanks de fan, die altijd boven ons bed draait, hoor ik het toch, wat ongewoon is. Eigenlijk wel gezellig en ik zou vast goed geslapen hebben, ware het niet, dat Saskia zich niet lekker voelt. Ze kan niet slapen, verstopt en hoofdpijn.

Omdat Saskia natuurlijk doodmoe is na zo'n nacht, blijft zij vandaag thuis. Maandag is toch maar een korte dag op school. Bij het opstaan is de regen wel iets minder, maar buiten sporten zit er vandaag toch niet in.

Dus doen Christine en ik, zoals Saskia het noemt, een virtuele workout samen. Terwijl we aan de telefoon kletsen (lang leve de draadloze Bluetooth oortelefoontjes!) doen we ieder in ons eigen huis de Fitness gewichtenroutine, waar ik zaterdag over schreef (kunnen degenen, die daar interesse in zeiden te hebben me even emailen, jullie hebben geen van beiden een email adres achtergelaten). De tijd gaat, al kletsend en zwetend, veel sneller, dan alleen sporten!

Saskia is ook op inmiddels en voelt zich wat beter. Na een snelle douche gaan we naar Michael's, waar we nog wat gezellige dingen voor het huis hopen te vinden.

Het is er echter een beetje mistroostig. Grote schappen staan leeg en in het midden gangpad liggen rotzooierig de overgebleven Kerstspullen met 70% korting. Van andere jaren kan ik me zo'n troep niet herinneren en ik vraag me af, of ze niet genoeg medewerkers hebben.

Hoewel we er niet vrolijker van worden vinden Saskia en ik toch wat leuke accenten voor het huis. Veel is het niet, maar dat hoeft ook niet. Ik hoop wel, dat deze Michael's snel weer de gezellige hobbyzaak wordt!

Bij Safeway halen we de ingredienten voor de slowcooker stew van vanavond. Met uitzondering van Saskia is iedereen daar dol op en het kan niet makkelijker zijn om te maken! Als we buiten komen schijnt de zon, hoera!!!

Sue emailt, dat als wij maandag komen, "Stone" zijn prikken zal krijgen en dat we hem daarna mee naar huis kunnen nemen. Aanvankelijk wilden we wachten tot de 28e, omdat we van plan waren om tijdens het vier daagse vrije weekend van de kinderen te gaan skien.

Geen van de ski resorts in de buurt is echter open op het moment, het is gewoon te warm geweest om sneeuw te maken. De vooruitzichten zijn op de ene weersvoorspellingssite ijskoud en op de andere heel warm. We durven het dus niet aan reserveringen te maken, die we niet meer kunnen annuleren.

Dus nu denken we erover om een dagje te gaan skien. In zo'n geval kunnen we met gemak iemand in de buurt vinden, die die dag op "Stone" kan passen (die overigens wel een andere naam zal krijgen, maar de meningen over welke verschillen nog). En dat betekent, dat we hem maandag waarschijnlijk mee zullen nemen. Het zal ons ook een rit naar Midlothian schelen, want dat blijft toch een end weg!

Spannend, dus, ik zal Sue er morgen over opbellen en ook vragen, of ze een oude handdoek bij de hondjes kan leggen, zodat hij de geur van zijn broers en zussen bij zich zal hebben (dank je voor de suggestie, Petra!)

De rest van de middag besteed ik aan mijn fotografie les. Het valt me helemaal niet mee, want ik vind het moeilijk onderwerpen voor mijn opdrachten te vinden. Buiten is alles zo grijs en binnen is het ook niet veel soeps. Uiteindelijk maak ik voor de twee verschillende opdrachten stillevens met ons Delfts Blauw.

Het vergt een heel aantal probeersels om het allemaal goed te krijgen, dus neemt een paar uur in beslag. Hieronder plaats ik de stillevens ter vermaak (want ze zijn wel erg "corny"), maar de technische details, die er in de drie verschillende foto's van elk stilleven te zien moeten zijn, zal ik jullie besparen! Ik blijf deze cursussen zeer bevredigend vinden, langzaam leer ik erg veel.




En dat komt dan weer van pas bij bijvoorbeeld de opdrachten van Mona van Lofty Salon. Die emailde gisteren, dat ze zo snel mogelijk tien foto's van haar salon moet inzenden voor een "salon of the year" wedstrijd. Gelukkig heb ik er genoeg en zend haar degenen, waarvan ik denk, dat ze het best gelukt zijn. Hopelijk hoor ik morgen, wat haar gedachten daarover zijn (ze is niet bepaald een email expert, wat het allemaal wat moeilijk maakt).

Katja wordt gebeld en gevraagd om de jeugd coordinator voor de Relay for Life in dit gebied te zijn. Dit is natuurlijk een enorme eer voor haar en ze neemt het enthousiast aan.

Al weet ik, dat dit heel erg goed zal staan op haar college "resume" en dit iets is, wat ze dolgraag wil, ben ik toch een beetje bezorgd om nog iets, dat zoveel tijd van haar zal vergen. Maar ik ben ook apetrots, dat ze zich zo belangeloos voor een goed doel inzet.

De stew smaakt zoals altijd heerlijk en we kijken lekker ontspannen naar Nanny McPhee, het blijft een leuke film, ook de tweede keer. En dan is er (gelukkig) weer een maandag én een dag in januari voorbij.

Bijna had ik gezegd, dat de January Blues aan mijn deur kloppen, maar Annemieks sterretjes werken aanstekelijk. Iedere dag heeft wel een sterretje, heel leuk gevonden. Deze dag had er meer dan een: Het warme handje van Saskia in het mijne, terwijl we naar de Safeway lopen, de spelende poezen, waar we allemaal om moesten lachen en nog veel meer.

0 reacties: