Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 27, 2008

Eenentwintig jaar geleden

Na de late avond van gisteren is het even heel moeilijk opstaan. Halverwege de nacht komt Sushi, Katja's poes, ook nog een paar keer miauwen. Die mist haar bazinnetje duidelijk!

Saskia moet om half negen present zijn en loopt met twee vriendinnetjes naar school (haar oude school, wel te verstaan, dit is de laatste keer, dat een bus hen daar zal ophalen). Gewapend met de benodigde formulierengaat onze toekomstige Middle Schooler er ietwat nerveus heen.

Vandaag is het gewichtendag, dus ik werk mijn routine af. Daarna ga ik met Cosmo wandelen, die er met dit koelere weer beduidend meer zin in heeft. Op de terugweg zie ik Mary in de tuin werken en David komt ook naar buiten.


Cosmo snapt niets van deze tuinverdedigers!




"Hornsby"'s badje zal morgen vollopen met regen


We kletsen bij en ik vertel ze, dat er dit jaar geen verjaarsfeest zal zijn voor mij. Het geld daarvoor gaan we besteden aan een weekendje New York! In plaats van een groot feest, waarbij ik toch niet met iedereen kan praten, spreek ik liever met iedereen apart af. We nemen ons voor begin volgende maand een datum te prikken voor een avondje samen.

Saskia komt helemaal opgewonden weer thuis. Ze blijkt nu niet maar een Honors, maar drie Honors vakken te hebben: Engels, Social Studies (aardrijkskunde en geschiedenis) en Science. Ik snap er niets meer van, maar Saskia is er blij mee, dus prima. Ook heeft ze, op haar wiskundelerares na, allemaal leuke, jonge leraren. Ze heeft nu helemaal zin in dinsdag!

Om het te vieren gaan we een broodje halen bij Subway. Daar ontmoeten we Kirsten en haar dochter Madison, vers terug uit Denemarken. Helaas voor Saskia en Madison hebben ze dit jaar geen vakken samen, maar ze zullen elkaar buiten school om zien, natuurlijk. Kirsten en ik zullen onze wandelroutine binnenkort weer oppakken.

De overblijfselen van tropische storm Fay zijn onderweg hierheen en dat merk ik goed aan mijn fysieke toestand. Alles doet pijn! Onvoorstelbaar (en stomvervelend) hoe erg mijn lichaam op verschillen in luchtdruk reageert! Ik doe het dus vanmiddag maar heel rustig aan.

Eenentwintig jaar geleden stopte er op 27 augustus een limousine voor het huis van mijn ouders. Rick stapte uit en nam mij mee naar Washington. In de limousine haalde hij een klein doosje tevoorschijn, waar een prachtige diamanten ring in zat. Op zijn knieen vroeg hij mij ten huwelijk, heel romantisch!

Natuurlijk zei ik "Ja" (helemaal onverwachts was het niet, want we wilden gaan samenwonen en ik wilde dat alleen als we "netjes" verloofd zouden zijn) en daarna hebben we een heerlijke avond gehad. Eerst een etentje bij een Frans restaurant (dat er helaas niet meer is) en daarna overnacht in niets minder, dan het Ritz Carlton hotel.

Vanavond is de "limousine" Ricks auto en hijzelf de chauffeur, maar we gaan net als toen uit eten in Washington. We hebben gereserveerd bij restaurant 701 en vinden zowaar vlak ervoor een parkeerplaats met meter (veel goedkoper, dan een garage).

We krijgen een gezellig tafeltje met een rond bankje. Dit restaurant staat bekend om zijn caviaar en vodka. Ik besluit eens heel raar te doen en in plaats van een hoofdgerecht echte caviaar te bestellen. Dat is echt smullen geblazen, een tractatie, die ik mezelf vrijwel nooit gun. Maar ik vind het lekkerder, dan een zwaar hoofdgerecht en de prijs is ongeveer hetzelfde.

Het wordt een gezellig etentje en zo hebben we weer een goed restaurant gevonden in Washington. In het tijdschrift "Washingtonian" las ik trouwens, dat steeds meer heel bekende chefs restaurants openen in DC. De stad doet vrijwel niet meer onder voor New York qua trendy restaurants!

14 reacties:

Miranda zei

Wat een romantisch ventje heb je. Enne als je zo een bekende chef mocht spreken mogen ze hier ook altijd komen, want echt trendy toprestaurants vind ik hier niet echt.Helaas, maar als we weer in de omgeving komen vragen we jullie wel om raad hoor. Wanneer komt je dochter weer naar huis? Heeft ze ook last van heimwee? Ik hoop dat je er zelf niet te veel last van heb. Groetjes en sterkte mat je pijnlijke lijfje in deze regenachtige periode

Nina zei

Ik zou zeggen stormvervelend dat je zo'n last hebt van al die verschillende 'weren'! Maar ik heb er erg veel bewondering voor hoe jij je erdoorheen slaat.

Wat een verrassing moet dat geweest zijn voor Saskia, toch zoveel honoursvakken! Spannend voor haar, nieuwe school enzo. Gek ook misschien, dat het gelijk valt met Katja's collegebegin. Kent Saskia al wel wat klasgenootjes, of maakt dat het nog extra spannend?

Jij bent ook romantisch ten huwelijk gevraagd, joh! Leuk dat jullie dat erin houden als speciale dag!

Annemiek zei

Leuk zo'n romantisch huwelijksaanzoek, en om het te vieren met uitgaan.

Kristel Holsbeek zei

Je hebt een romantiek gevonden, hihi.En nu lekker gaan eten op je huwelijksverjaardag. Gezellig!!!

Leuk voor Saskia hoor!!!

Anoniem zei

Fijn voor Saskia.
En dat etentje klinkt niet verkeerd. En wat een romantisch aanzoek zo'n 21 jaar geleden. Ik moest het zelf doen anders was ik nu nog niet getrouwd hihi.

Ineke zei

Wat een leuke "varken" foto en gefeliciteerd met jullie anniversary!

gr, Ineke

Anoniem zei

Heerlijk toch, om zo'n romantisch aanzoek te vieren. Ik heb nooit een echt aanzoek gehad van Ruud (ach gossie!), wij konden toentertijd een huurhuisje krijgen waarvan een oud dametje de eigenaresse was en zij wilde persé alleen getrouwde jonge mensen in haar huisjes. Wij hadden toen zoiets van, nou ja dan stappen we toch in het bootje, terwijl we van plan waren te 'gaan hokken', haha! Maar ja, 't was zo'n leuk huisje en we wilden graag samen zijn dus i.p.v. samenwonen zijn we getrouwd en dat was afgelopen 1 mei op de kop af 35 jaar geleden. Poeh, de tijd vliegt!!!!

Margo zei

Wat leuk om zulke romantische herinneringen te hebben en het zelfs nog tot op de datum te weten. Dat vind ik toch wel een hele mooie traditie in Amerika, om je vriendin ten huwelijk te vragen vergezeld van een mooie ring. Hoewel, ik heb begrepen, dat zo'n ring ook nog aan bep. voorwaarden moet voldoen, dat je bv. 3 maandsalarissen eraan moet hebben uitgegeven. En dat legt toch wel heel wat druk op de jongeman.
Wat ik ook vaak zag, was dames met knoeperts van ringen om en dan rondlopen in een 20 jaar oude 'mommy jeans' met van die toelopende pijpen en vaal gewassen Tshirts. Kijk, en dat snap ik dan niet. Of een hele dure tas (groot merk erop) ronddragen, maar verder eruit zien alsof je net uit je bed komt rollen.

Maar goed, ik draaf door, jullie hebben een heerlijke avond gehad en jullie tweede dochter komt blij en met geweldig nieuws terug van school, dus wat wil je nog meer? Vrij weinig lijkt mij!
Sterkte met het weer, hopelijk is Fay snel opges***mieterd...

Anoniem zei

Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Jouw man is een romantische attente man zo uit al je verhalen te lezen.
Fijn dat Saskia zo blij thuiskwam.
Sterkte met je lichaam. Ik kan me niet voorstellen hoe al die pijnen zijn, maar wel hoe je je moet voelen.
Groet, Bea

Petra zei

@Margo -- Nou, mijn ring destijds kostte Rick geen drie maanden salaris, hoor! We zijn van tevoren gaan kijken en hebben samen een leuk setje uitgekozen, dat we ons makkelijk konden veroorloven. Voor onze vijftiende huwelijksverjaardag wilde Rick het per se "upgraden", maar nog vind ik zo'n knoeperd niet mooi, dus heb ik gewoon een leuke set.
En I hear you over de "uebermoms", zoals mijn vriendin en ik ze altijd noemen.

Anoniem zei

Wat lief zo'n herinne(ring) !En sterkte met de Fayverschijnselen in je lijf, Gustav is on the way (en het lijkt erop dat ie onze kant op kant op komt als ie niet nog een stukje ombuigt naar links of rechts)
Blijf dat varken echt superleuk vinden, straks weer een Halloween uitvoering ervan ?

Anja zei

Wat een lief en romantisch aanzoek 21 jaar geleden van Rick.
Dat blijft altijd een fijne herinnering. Gezellig om het samen te vieren!

Sterkte met je pijnen!!

Anoniem zei

Wat romantisch!! Leuk om die dag ook te vieren.
Die Saskia! Wat goed van haar, 3 honors, dat zal haar goed doen.

Sterkte met de pijnen....ga in de hot tub zitten, lekker warm voor je spieren.

Anoniem zei

Leuk idee, om je verjaardag in New York te gaan vieren!

Wat goed van Saskia dat ze zomaar 3 honors gaat doen. Fijn dat ze zin heeft in school.