Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 22, 2008

Learner's Permit!

Allereerst wil ik iedereen, die de afgelopen paar dagen heeft gereageerd op mijn schrijfsels, heel hartelijk bedanken! Het helpt echt enorm om te lezen, dat andere ouders deze stap ook moeilijk vinden of dat mensen zich gewoon kunnen indenken, dat het verlaten van het ouderlijk nest door een kind een grote stap in het leven is.

Sommige lezers en lezeressen hebben dit punt nog niet bereid, maar zien er net als ik niet naar uit. Anderen zijn op ongeveer hetzelfde punt als wij (Tosca en Annemiek ken ik, Pascale, heb je ook email, lijkt me leuk om contact te maken). En weer anderen zijn dit stadium al voorbij of hebben zelf geen kinderen. Alle berichtjes heb ik met dankbaarheid en ontroering gelezen, het voelt enorm goed om zo'n grote virtuele sociale kring te hebben!

De ochtend daagt alweer vroeg vandaag, althans relatief, want Kai en Saskia hebben plannen. De zon schijnt weer uitbundig en de weerman op de radio maakt zich druk over droogte. We hebben vijf centimeter regen tekort deze maand. Het is te zien aan de bomen, waarvan sommigen al herfstachtige verkleuring vertonen, maar voor mij is er niets beters, dan met zonneschijn opstaan!

Saskia heeft vanochtend haar eerste officiele babysit baantje. Leah (en als zij niet kon meestal Katja) was altijd de babysitter voor de jongetjes twee deuren verderop. Maar nu heeft hun moeder dus nieuw oppasbloed nodig en Saskia is maar al te blij om daaraan gehoor te geven! Van negen tot half twaalf past ze op en het gaat erg goed! Ze wordt meteen terug gevraagd voor vrijdagavond volgende week.

Kai wil vandaag zijn learner's permit halen bij het DMV en Rick staat erop met hem mee te gaan. Prima, want ik weet uit ervaring, dat het lang wachten is daar en ik wil liever mijn sportroutine afwerken.

Maar als ik zo alleen thuis zit gaan mijn gedachten alleen maar weer de verkeerde kant uit. Mentaal wil ik dat niet, maar mijn gevoel doet niet, wat mijn verstand wil! Heel vervelend! Net als ik in die tweestrijd zit belt Christine. Ze vraagt precies de goede vraag om de zondvloed te ontketenen, het onschuldige: "So, how are you doing?".

Sniffelend en snikkend vertel ik mijn verhaal en Christine luistert en zegt, dat ze nu al weet, dat ze hier over vier jaar met Mallory ook zo'n moeite mee zal hebben. De erkenning, dat ik me best zo mag voelen, maakt, dat ik al snel kalmeer. Wat ben ik blij met goede vriendinnen!

Aan de speakerphone (die voor mij gratis is nu we Vonage hebben) doen we onze gewichten en dan zetten we het kletsfestijn voort op de mobieltjes tijdens een wandeling door onze respectievelijke buurten. Zo lijkt het net alsof Christine niet twaalf uur rijden weg is verhuisd!

Op de oprit zie ik Ricks auto weer staan en ren naar binnen. Daar staat een heel trotse Kai met zijn nieuwe Learner's Permit! Hij mag nu beginnen aan de veertig uur rijlessen van ons en zijn grootvader. Daarna zal hij nog zo'n zeven a tien uur moeten lessen met een rijschool en dan zijn rijbewijs halen. Vreemd gevoel opeens, twee tiener chauffeurs in ons gezin!


Een trotse Kai

Rick gaat gauw naar zijn werk en Kai en ik gaan Cosmo ophalen. Iedere keer, als Cosmo uit de kennel komt, heeft hij nogal bruine kiezen. Ondanks dat ik speciale botjes meegeef om hem dagelijks te voeren.

Kai en ik gaan dus naar Petco om wat knauwspeeltjes te halen voor Cosmo. Thuis poets ik zijn tanden en geef hem een botje en dan gaat die bruinige laag er gelukkig weer af.

Bij McDonald's haal ik lunch voor mij en de kinderen. Hun Asian salad heb ik alweer een tijdje niet op en hij smaakt goed.

Dan ga ik naar het PanAm Center hier vlakbij. Het DRAAKJE heeft hard benzine nodig na de lange rit terug uit Blacksburg. Gelukkig zijn de benzine prijzen de laatste tijd flink gedaald en betaal ik voor een gallon "regular" bij de Safeway $3,55.

Al sinds de peuterschool hebben wij een traditie, dat ik op de eerste schooldag een hoorn maak van fluorescerend karton voor ieder kind en daar allerlei school- en snackdingetjes in doe. Maar Katja's eerste schooldag zal dinsdag zijn, eerder, dan de andere twee en natuurlijk ver weg.

Toch heb ik besloten er een voor haar te maken. Bij Michael's haal ik het karton en leuke stickers, die met school te maken hebben. Safeway heeft allerlei leuke kleinigheidjes om erin te stoppen: gekleurde pennen, highlighters, kauwgom, lipgloss etc. Ik koop ook maar gelijk alles voor Kai en Saskia voor hun eerste schooldag over anderhalve week.

Thuis zet ik de hoorns in elkaar en pak die van Katja in. Ik wil hem vandaag nog versturen, zodat hij er hopelijk dinsdag is. Bij het postkantoor staat een enorme rij. Maar een van de medewerksters wijst me op hun nieuwe automatische post machine.


Die doet alles! Hij weegt het pakje, bepaalt hoeveel het gaat kosten, ik betaal met mijn credit card en de machine drukt de postzegel af. Superhandig!

Saskia is de hele dag weer druk bezig. Eerst het oppassen, dan gaat ze met een paar vriendinnetjes naar de mall en uiteindelijk wordt ze door Aoife uitgenodigd om te komen logeren. Dat betekent, dat Rick en ik vanavond alleen Kai thuis hebben.

Hij gaat morgen op reis, dus mag kiezen, waar we gaan eten. Dat wordt Chili's en, omdat het werkelijk een heerlijke zwoele avond is, zitten we buiten op hun terras. Katja belt, dat haar "retreat" vandaag nogal saai was, maar verder gaat alles goed. En zo heeft ze haar eerste officiele dag bij Virginia Tech er weer opzitten.

11 reacties:

Anoniem zei

Hoi Petra,

Leuk voor Kai dat hij mag gaan auto rijden,moet hij die 40 uur met jullie gaan rijden?ik weet eigenlijk niet hoe dat werkt in de States?

En Saskia een leuk baantje als oppas,zo kan ze wat bijverdienen,leuk voor haar.

En jij.....?gaat het een beetje?
raar eigenlijk,ik heb geen kinderen,maar kan me toch voorstelen hoe het voor je moet zijn,mischien omdat ik dagelijks je blog lees en zo toch een beetje op de hoogte van jullie leventje,en ok wij de lezers,moeten Katja een beetje missen.......

nog een heel fijn weekend met elkaar.

Veel liefs uit Bonaire
Karin

Anoniem zei

Wat spannend voor Kai! En voor jullie natuurlijk; jullie moeten met hem rijden!

Wat leuk dat Saskia een oppasbaantje heeft. Wat (extra) eigen geld is altijd handig voor een tiener.

Ineke zei

Wat een lief idee om naar Katja ook die hoorn te sturen, ze zal er vast en zeker heel blij mee zijn.

gr, Ineke

Anoniem zei

Hé, we lopen een beetje gelijk op!
Bij ons heeft ook het tweede kind deze week haar rijbewijs gehaald en mag vanaf komende week de weg op.
Best wel spannend weer (voor moeders).

Leuk dat je Katja ook zo'n pakje hebt gestuurd. Hebben ze in Duitsland niet ook zo'n gewoonte?

Annemiek zei

Fijn voor Kai, voor jullie weer de zenuwen van het leren :) Leuk dat Saskia een babysit baantje heeft. Zo doen ze allebei ook een stap naar het volwassen worden.
Sterkte met het wennen!!!! Fijn dat Katja belt! Zullen die van ons niet doen, jongens!

Anoniem zei

Hey you how cool is it that Kai got his Learner's Permit?? Congrats to him!! And glad Saskia got her babysitting job in--

so now we have to walk and talk long distance on Monday if you are around!!

Smiles,
Christine

Miranda zei

Nou Kai, super kerel! Gefeliciteerd met je learner's Permit. En Saskia ook al een baantje, wat heel fijn is voor die meiden op die leeftijd.
Saskia mist jullie vast net zo veel. Maar mogen ze trouwens in de weekeinden naar huis bij Virginia Tech? Daar hebben wij nog maar weinig ervaring mee. Groetjes van Miranda

Anja zei

Wat fijn voor Saskia dat zij nu op kan passen en zo een centje kan bij verdienen.

Spannend voor Kai dat hij nu mag gaan auto rijden.

Leuk idee om Katja ook zo'n hoorn te sturen!

Anoniem zei

Wat worden ze toch snel groot hè? De tweede al die mag gaan rijden.
Fijn weekend!

Nina zei

Ik denk dat Katja het super vindt die hoorn óók gewoon op VT te krijgen, hartstikke lief! En post krijgen 'in haar eigen huis' is natuurlijk sowieso geweldig, als je dat een beetje erin kunt houden is dat wel super...! (misschien ook een ideetje voor Kai of Saskia als ze aangeven dat ze hun grote zus toch wel missen?)
Wij hebben ook zo'n gekke machine hier in NL op het postkantoor, ik vind het maar rare dingen, maar als je eenmaal doorhebt hoe het werkt is het wel makkelijk.

Wat stoer dat Saskia het al aandurft om op te passen!

En wauw, straks Kai ook achter het stuur. (jullie hebben natuurlijk automaat daar, dat scheelt een stuk!) Durf je DRAAKJE wel aan hem toe te vertrouwen? ;-) Het lijkt me best lastig, dat jullie hem rij-aanwijzingen moeten geven, hoor!

En jij hebt het over je grote sociale blog(lezers)kring, maar ik als lezer vind het heel bijzonder dat je zoveel mensen een behoorlijk eerlijke inkijk in je leven geeft! Fijn dat Christine precies op het moment belde dat je haar 'nodig had', dat zijn echte vrienden!

Rick is straks dus weer op reis... Sterkte voor jou, ik kan me zo voorstellen dat dat dan nu even extra leeg voelt!

Anoniem zei

Wow, Kai zijn lerners permit en Saskia die gaat oppassen....zo gaat het wel heel erg snel.
Jammer dat ik niet wakker was gisteravond..ik bel je straks terug!