Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 05, 2010

4 juli Onafhankelijkheidsdag, lang weekend

Zondag

Alle mineral ice en de tennisbal hebben gelukkig wel geholpen, want de zware hoofdpijn is er vanochtend niet. Uitgerust sta ik voor mijn doen vroeg op, voor de rest van het gezin. Om ze te verrassen rijd ik naar Starbucks om ontbijt en ijskoffies te halen.

Als ik ermee thuiskom, is tot mijn verbazing iedereen ook wakker. Kennelijk is er toch nog wel een beetje jet lag, want de tieners op voor negen uur gebeurt niet vaak. Het is nog lekker buiten, dus we ontbijten op het deck. De spinaziewrap gaat er weer goed in!

Wonder boven wonder heb ik zelfs zin om te gaan sporten. Buiten is het veel te heet en er is een code oranje voor luchtkwaliteit, dus ik ben blij met mijn lidmaatschap bij Anytime. Tot mijn verbazing ben ik helemaal alleen!

Op vakantie deed mijn linkerknie, door het met een zware tas over het vliegveld van Toronto rennen, toch weer zo af en toe pijn. Hardlopen durf ik dus niet, maar de stairmaster gaat gelukkig vrijwel pijnloos. Daarna nog een half uurtje fietsen en ik heb mijn portie weer bij elkaar gezweet. Wat voelt dat toch altijd weer goed!

Het is vandaag Amerika's verjaardag, 234 jaar oud zijn "we" alweer! Dat gaat natuurlijk gepaard met veel festiviteiten, waar wij dit jaar alleen het grote vuurwerk van gaan zien.

Katja moet morgen vroeg alweer op reis, dus Rick en ik helpen haar met alles inpakken. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde, want op de vlucht van St. Maarten naar St. Eustatius mag ze maar een tas zeker mee, de andere zal standby mee moeten.

Voor de zekerheid doet ze dus haar tent, luchtbed en andere benodigdheden voor de eerste paar nachten in een tas. Met maar een tas reizen is geen optie, want ze gaat voor meer dan een maand weg en moet ook haar SCUBA apparatuur mee.

Hopelijk valt het mee en zullen beide tassen gewoon meemogen. Met al die extra's voor bagage zal ze meer dan $100 bij moeten betalen op de heenreis alleen al. US Airways brengt zelfs voor de eerste tas $25 in rekening, ook naar het Caribisch gebied! Belachelijk!

Vier juli zou vier juli niet zijn, zonder een barbecue. Bij Whole Foods haal ik kip- en biefstukstokjes, gemarineerd in teriyaki en pindasaus. Die zijn zo voordelig, dat je je het werk van aan stokjes rijgen en zelf marineren wel kunt besparen. Daarbij neem ik een paar stokbroden, maiskolven en komkommers om een salade te maken mee. De kersen zijn heel goedkoop, dus dat wordt ons toetje.

Nadat Katja vrijwel helemaal klaar is met inpakken, vertrekt ze met haar vriendenschaar naar Washington. Daar gaan ze eten en het vuurwerk kijken. Wij vonden het maar een matig idee, want morgen moet Katja om vier uur op, maar dit is de laatste keer, dat ze haar vrienden ziet tot eind augustus.

Kai gaat bij vriend Michael eten en met Charlie en Michael naar het vuurwerk hier in Vienna kijken. Intussen maken Saskia, Laura en Delaney een feestcake met de Amerikaanse vlag in bosbessen en frambozen erop. Helaas letten ze even niet op en heeft Cosmo er, voor we het weten, een deel van op. Gelukkig is de taart vrij groot, zodat we er allemaal toch nog een lekker stukje van kunnen proeven.


De taart

Tegen half drie arriveren Christine en Mallory. Zij blijven eten en het vuurwerk met ons kijken. Christine en ik installeren ons met een ijskoud glas thee op het deck en praten eindelijk eens goed bij. Mallory, Laura, Delaney en Saskia spelen spelletjes binnen en gaan dan op de trampoline kletsen.

De meisjes kunnen het allemaal goed met elkaar vinden en Delaney blijft op het laatste moment ook eten. Mallory en zij zingen allebei graag en hebben beiden al in een aantal schoolmusicals gespeeld. Dat schept een band en de conversatie aan tafel is geanimeerd.

Voor we het weten loopt het tegen negenen en is het tijd een goede plek te gaan zoeken om het vuurwerk te bekijken. Wij hebben sinds vorig jaar geluk, dat het in het park onderaan de straat achter ons wordt afgestoken. We hoeven dus maar een klein stukje te lopen. Onderweg komen we ook Mary Ellen en familie en met zijn allen vinden we al gauw een plekje.

We hebben niet zulk goed uitzicht, als vorig jaar in de tuin van Niall en Serena, vooral, omdat ik geen foto's kan nemen zonder electriciteitsdraden in beeld. Toch is het weer prachtig, vooral de finale, die de grond onder onze voeten doet trillen.


Meer vuurwerkfoto's hier

Een paar filmpjes:


De finale:



Christine gaat terug naar de vrienden, waar ze al de hele week logeert, maar Mallory blijft bij Saskia logeren. Tot mijn grote verbazing komt Katja al om half elf binnenlopen. Ze waren de menigte in de metro voorgeweest (een jaar moesten we tot half een wachten, voor we met een trein meekonden, zo druk was het!). Rick, Katja en ik gaan meteen naar bed, want de wekker zal morgen wel heel vroeg gaan!

Maandag


Om vier uur hoor ik Katja al bezig. Ik zet koffie voor haar en Rick is ook al op. Keurig om half vijf is ze klaar om te vertrekken en Rick zal haar naar het vliegveld rijden. Ik neem afscheid van haar en ga terug mijn bed in, waar ik prompt weer in slaap val.

Pas om negen uur schrik ik wakker door de telefoon. Het is Katja alweer, die al in Charlotte is aangekomen en al aan boord gaat op weg naar St. Maarten. Haar grote reis is nu echt begonnen. Ik ben zo benieuwd, hoe ze het gaat hebben! Zo te lezen zal het af en toe flink afzien zijn, want behalve schildpaddenconservatie, zal ze ook aan het milieu op het eiland werken en dat schijnt vrij zwaar te zijn.

Gisteren had ik me nog enthousiast voorgenomen de core training van half negen te gaan doen vandaag, maar daar ben ik duidelijk te laat voor. Op mijn gemak eet ik ontbijt en drink koffie. De anderen liggen allemaal nog op een oor. Rick heeft vandaag, omdat 4 juli op zondag viel, ook nog vrij.

Het zal vandaag nog warmer worden, dan gisteren, met temperaturen van meer dan 35 graden en meer vochtigheid, waardoor het als tegen de 40 graden zal aanvoelen. Het zal hier nota bene warmer worden, dan in Miami de komende dagen! Daarbij komt, dat de luchtkwaliteit "code red" is, wat het gevaarlijk maakt om buiten te sporten.

Dat doe ik dan ook maar niet en zet een gewichtenroutine op mijn programma. Die heb tenslotte vanochtend gemist. Tot mijn verbazing is het erg druk bij de sportschool. Vooral veel mannen, die al kreunend de zwaarste gewichten heffen. Soms vind ik de geluiden, die ze daarbij maken, ronduit onsmakelijk. Ik krijg er ook altijd zo'n hanengevoel bij, van zie mij eens stoer zijn.

Daartussenin doe ik dus mijn routine op de bosu en de bal. Ik besluit zwaardere gewichten te gebruiken. Twintig pond voor been-, rug- en borstspier oefeningen, 15 pond voor biceps en triceps en 10 pond voor mijn altijd zwakke schouderspieren. Daarmee doe ik, zo om me heen kijkend, niet eens zoveel onder voor die kreunende mannen, maar ik laat geen kik horen.

Na een uurtje ga ik huiswaarts en tref Mallory, Saskia en Rick op. Mallory wordt door Christine opgehaald en zal misschien (iets waar Saskia erg op hoopt) vanavond terugkomen. Ik bel Susan, de hostess van de barbecue vanavond, om te vragen, wat wij mee kunnen brengen. Dat wordt een dessert, lekker makkelijk.

Met dit warme weer vind ik angelfood cake met verse aardbeien en slagroom altijd lekker en licht. De ingredienten ga ik bij Whole Foods halen. De aardbeien zien er heerlijk uit en kosten $7,99 voor vier pond. Ik moet me inhouden er bij het schoonmaken niet al een aantal te eten!

Het zwembad lonkt wel erg nu en ik besluit een paar uurtjes te gaan. Rick voelt zich nog steeds niet lekker en zo'n vroege rit naar het vliegveld helpt natuurlijk niet. Ik bonjour hem naar bed voor een middagslaapje, waar hij tot mijn verbazing gehoor aan geeft. Hopelijk helpt hem dat een beetje op te knappen. Ook Saskia voelt zich niet zo lekker, dus blijft lekker rustig in de airco binnen.

Tevergeefs probeer ik Kai zover te krijgen me te vergezellen. Die houdt al van heel klein kinds af aan niet van zwemmen, dus het verbaast me niets, als hij weigert. Hij gaat liever gitaar spelen, iets, wat hij duidelijk in Ierland erg heeft gemist.

Voor ik ga bel ik Katja even. Online zie ik, dat ze in St. Maarten is aangekomen. Ze heeft haar bagage al doorgecheckt, maar het is inderdaad niet zeker, dat de tweede tas vanavond meekan. Gelukkig wist Katja dat van tevoren, zodat ze maatregelen kon nemen.

Ze reist ook toevallig samen een ander meisje van haar leeftijd uit Virginia, die hetzelfde programma gaat doen. De rest van de vrijwilligers is waarschijnlijk een stuk ouder, dus een leeftijdgenote daar is wel erg leuk voor Katja.

Het zwembad voelt ontzettend lekker aan. Het water is precies goed om even af te koelen en in de schaduw is het goed uit te houden. Het is vrij druk op deze vrije dag voor de meesten, dus ik moet even zoeken naar een stoel met schaduw, want in de zon is het niet te harden (hoewel ik een aantal mensen wel in de volle zon zie zitten). De luchttemperatuur is warmer, dan onze lichaamstemperatuur en dat is een vreemd gevoel.

De barbecue van vanavond is nog om de graduation van Kai, Charlie en Michael te vieren. Het wordt erg gezellig en het eten is zeer smakelijk. Susan, de hostess, was nog bang, dat het te warm zou zijn, maar dat is het (net) niet.

De kinderen spelen croquet en andere tuinspelletjes, terwijl Charlie's vader Matt de bratwurst grilt. Het is een pot luck, dus iedereen heeft wat meegebracht. De salades vind ik erg lekker. Er is een kerrie-kipsalade, een orzo salade met kikkererwten, een salade met boontjes en pecannoten en een heel ongewone salade van mais, gesneden augurk en bosbessen. Allemaal zeer smakelijk.

Als toetje is er, behalve mijn angelfood cake met aardbeien en slagroom, ook een bosbessentulbandcake. Dit vind ik zo lekker zomers, met zijn allen in de tuin, vuurvliegjes om ons heen (muggen ook, maar daar werkt de Off! tegen) en gezellig eten en praten.

Morgen is het wel weer een werkdag voor de meesten, dus na het eten is het al gauw afscheid nemen. Rick voelt zich nog steeds helemaal niet lekker, dus denkt erover morgen thuis te werken. Hij is zo weinig ziek, dat hij nog nooit, in mijn herinnering, een ziektedag heeft opgenomen. Morgen heeft hij teveel te doen om niet te werken, dus thuis werken is dan hopelijk een goede optie. De kinderen zijn inmiddels oud genoeg om hem met rust te laten.

14 reacties:

Cisca zei

Ik ben benieuwd hoe Katja het zal hebben, het wordt vast een bijzondere tijd!

En ja, laten we het over de warmte maar niet hebben... Want ik ben stiekem al een beetje chagerijnig ervan. :-)

Natasja Valentijn zei

Wat zal Cosmo gesmuld hebben van de taart; die zag er ook zo lekker uit! Ook in Vienna prachtig vuurwerk! Fijn dat het zo dichtbij is.

Annemiek zei

Die Cosmo toch!
We hebben hier alleen zelf wat vuurwerk afgestoken, je zou aan al het knallen om ons heen niet denken dat het illegaal zou zijn. Verder op tv het Macy vuurwerk gezien, daar moeten we volgend jaar toch eens in het echt naar gaan kijken.
Een heel avontuur voor Katja. Is dit nu een stage die meetelt voor school?

Bianca zei

Die taart ziet er super uit en het vuurwerk echt geweldig !
Ha ha, mannen in de sportschool, ik begrijp wat je bedoelt maar ooit heb ik een half jaar met ze mee getrained (uiteraard niet zo zwaar) en dan ziet het er ineens toch wel heel anders uit incl geluiden ;-)

Hoop dat Katja het heel leuk gaat hebben en fijn dat ze een leeftijdsgenote heeft gevonden daar.

Die hitte pffff, ik verlang zelfs al een beetje naar de herfst inmiddels eigenlijk wel en ik ben niet de enige hier. Het is hier zo heet vanwege de hoge luchtvochtigheid en de komende dagen weer dikke kans op regen maar..... alles is nog prachtig groen buiten voor een Texaanse zomer dat is dan wel weer erg mooi

Jasmino zei

Die taart ziet er geweldig uit, en zeer smakelijk. Als ik Cosmo was zou ik er ook van geproefd hebben ;-)

Veel succes voor Katja en heel veel beterschap voor Rick!

Ingrid en Michael zei

Fijn dat jij je weer wat beter voelt, en ik hoop voor Rick dat hij snel zal opknappen. Gezellig zo lekker bbq'en met vrienden en buren. Het lijkt me met dit weer echt zalig, een buurtzwembad!

Marion2 zei

Wat een gezelligheid toch weer!

Het is misschien wel een beetje erg nieuwsgierig, maar voor welke vrijwilligersorganisatie werkt Katja?
Ik ben namelijk al een tijdje op zoek naar zoiets, maar heb geen idee wat een goede organisatie is.

Veel beterschap voor Rick!

Anja zei

Die taart ziet er overheerlijk uit!
Fijn dat Katja een leeftijdsgenoot heeft gevonden.
Beterschap voor Rick!!

Ineke zei

MMM, wat ziet die taart er lekker uit. Fijn dat Katja goed aangekomen is.

Petr@ zei

Mooie foto's van het vuurwerk. En ook de taart zag er heerlijk uit.

Goh, en dan is Katja alweer weg. Ik hoop dat ze het erg naar haar zin zal hebben op St. Eustatius. Gelukkig heeft ze een leeftijdgenootje om mee op te trekken.
Wat een rare regeling trouwens, met die bagage. Je betaald er voor en dan is het nog maar afwachten of het de gehele reis mee mag.

Nina zei

Je weet het vast al, maar toch. NEDERLAND STAAT IN DE FINALE VAN HET WK!

Wat een avontuur voor Katja... Ik heb zelf weinig op met leeftijdsverschillen en mijn ervaring is dat dat dan ook behoorlijk wegvalt als je samen ergens aan werkt!

Ik heb bewondering voor je, dat je binnen gaat sporten maar waarschijnlijk is het wel verstandiger...

Fijn dat Christine en Mallory er ook weer even waren. (-:

Petra zei

@Cisca - Ik heb echt erg met je te doen!!!

@Natasja - Ha ha, ja, Cosmo heeft goede smaak.

@Annemiek - Nee, het telt (niet meer) mee voor school. Toen ze zich opgaf deed ze nog Environmental Science en daar telde het voor. Nu is het Human Nutrition Foods and Exercise en niet meer relevant. Het zal nog altijd een goede ervaring zijn (zeker na haar berichtje vandaag).

@Bianca - Het is heel heet hier, maar ik verlang zeker niet naar de herfst! Ik vind het eerlijk gezegd wel lekker.

@Jasmino - Dank je!

@Ingrid - Het zwembad is echt een luxe!

@Marion - In mijn blog van vandaag heb ik de link gezet.

@Anja - Dank, Rick voelt zich volgens mij iets beter

@Ineke - Cosmo vond dat kennelijk ook ;)

@Petra - Al die bagage regelingen vind ik belachelijk. Doe het gewoon bij elke ticketprijs, denk ik dan.

@Nina - Katja voelt zich ook thuis met andere leeftijden. Ze heeft, wat mijn oma noemde, een vlotte babbel. Het gaat wel lukken daar.

Sandra zei

Hi Saskia,

Mooie taart weer!! Hij ziet er zeer smakelijk uit, en ook zo leuk gedecoreerd!!

Nicole zei

Wat is Cosmo toch een doerak! Ik moet toegeven dat de taart er wel heel erg smakelijk uitzag! En prachtige foto's van het vuurwerk heb je gemaakt, ondanks die electriciteitslijnen :-)

En Katja alweer weg. Jemig wat gaat de tijd toch snel. Ik ben heel benieuwd hoe ze het er gaat hebben. Ik hoop dat we via jouw blog af en toe mogen meegenieten.

Ik las in de reacties al dat Rick zich weer wat beter voelt. Gelukkig maar. En fijn dat jij ook niet meer zo'n pijn hebt!