Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 30, 2010

Roosevelt Island en inpakken

Brrr, als ik voor het eerst naar buiten stap is het even fris! Het is maar 22 graden en dat zijn we niet meer gewend. Het is wel heerlijk zonnig niet vochtig weer!

Na Sharons core training kan ik me er dan ook niet toe zetten nog verder cardio bij de sportschool te doen. Zulk weer vereist buiten zijn en Cosmo krijgt de komende twee weken wel wandelingen, maar niet in natuurgebieden, natuurlijk.

Gauw laad ik hem in de van en rijd richting Washington, onderweg bedenkend, waar ik wil gaan wandelen. Mijn keuze valt op Theodore Roosevelt Island. Dit stukje ongerepte natuur vlakbij de stad hebben we al een tijdje niet bezocht.

We vinden nog een parkeerplek in de schaduw en lopen dan de voetgangersbrug, die de enige manier (behalve per boot) is om het eiland te bereiken, over. Het eiland is een passend monument voor de president, die zoveel voor de nationale parken heeft betekend.

We lopen het eiland rond en ik geniet van het uitzicht over het moerassige gebied. Het is zo groen, zo helemaal vol begroeid. De mooiste wilde bloemen bloeien, waaronder wilde hibiscus. Op paarse bloemen in het moeras zie ik heel veel vlinders en libelles.


Idyllisch is het hier en er zijn wel wat andere mensen, maar voor zo dichtbij de stad is het heel rustig. De meesten racen op de George Washington Parkway voorbij dit juweeltje van een park.

Natuurlijk moet Cosmo weer als model dienen in mijn streven om hem met allerlei toeristische dingen in Washington te fotograferen. Hij volbrengt die taak gelaten. Helaas staan de fonteinen, die het beeld van Roosevelt gewoonlijk omringen, uit. Toch blijft het een indrukwekkend monument, wat de meeste toeristen helaas overslaan.


Cosmo wil niet verder langs de rivier lopen, dus keren we terug naar de van. Voldaan rijd ik na zo'n drie kwartier weer terug. Ik vergeet dit eiland te vaak, want het is maar een kwartiertje rijden bij ons vandaan.

Thuis staat er een berichtje van Katja op de voicemail. Ik bel haar gauw terug, want ze wil over morgen praten. Ik zoek op, of haar vertrektijden nog hetzelfde zijn en dat blijkt (gelukkig) het geval. Ze zal op Saba stoppen en in St. Maarten en Curacao overstappen. Alles bij elkaar zal ze meer dan zes uur onderweg zijn, terwijl de eilanden vrij dicht bij elkaar liggen!

Ook vraagt Katja om wat lipbalm, die alleen bij Whole Foods te krijgen is. Daar haal ik dan ook maar gelijk sushi voor lunch en wat yoghurt voor morgenochtend als ontbijt.

Thuis vouw ik nog een paar wassen weg en pak dan mijn spullen in. Saskia heeft Delaney nog hier en die helpt haar haar kleren uitzoeken. Kai heeft Michael op bezoek, maar die helpt zeker niet. Hij speelt X-box, terwijl Kai inpakt. Verschil tussen meisjes en jongens? In ieder geval zijn we een uurtje later vrijwel ingepakt.

De rest van de middag ga ik buiten genieten van het verrukkelijke weer. Ik heb nog een paar Washingtonian tijdschriften te lezen. In een ervan lees ik over dingen, die op een a twee uur van de stad te doen zijn. Ik heb er weer een aantal nieuwe plekjes om te ontdekken bij daardoor!

Rick heeft vandaag iets te vieren. Hij werkt precies twintig jaar voor Microsoft! Dat is heel ongewoon hier, want de meeste mensen veranderen regelmatig van baan. Rick ook, maar altijd binnen hetzelfde bedrijf. Hij begon bij Microsoft, toen Katja vier maanden oud was!

Natuurlijk moeten we om het te vieren naar een restaurant met veel bier. Het wordt het Dogfish Head Alehouse in Chantilly.

We moeten even op een tafeltje wachten, maar dan wordt het een gezellige en lekkere maaltijd. We beginnen met de nachos en dan neem ik een crabcake met gegrilde asperges als hoofdgerecht. De anderen genieten allemaal van de (dubbele) cheeseburger.

Rick heeft lekker veel biertjes geprobeerd, dus Kai rijdt naar huis. Dat gaan we weer missen volgend jaar, zo'n rijdende tiener! Thuis pakken we de laatste dingen in en dan is het straks bedtijd, want om kwart voor zes zal de wekker weer gaan! Onze vlucht naar Charlotte vertrekt om 8:40 en van daaruit vliegen we door naar Aruba, waar we hopelijk rond half vier aan zullen komen.

16 reacties:

Bianca zei

Gefeliciteerd Rick !! en alvast een supervakantie gewenst zonder vertragingen enz

Jacqueline zei

Een hele fijne vakantie en goede reis.

Ineke zei

Goede reis, zonder vertragingen, en een ontzettend fijne vakantie op Aruba!

Heel veel plezier!

Coralie zei

Een hele fijne vakantie! Als jullie terugkomen,zit ik in Zuid-Afrika, dus dat wordt een helebeol bijlezen, eind augustus!

HennyB. zei

Goede reis gewenst en heel veel plezier op Aruba, maar dat gaat goedkomen!

Naomi Overdam zei

Hallo

Mooi iets 20 jaar voor dezelfde baas. Fijne vakantie en geniet ze van Aruba en hjet weerzin met Katja.

Groetjes Naomi

Trudy zei

Fijne vakantie en geode reis!!
groetjes

Trudy zei

p.s geode is natuurlijk goede

Jasmino zei

Een fijne reis gewenst, en natuurlijk heel veel plezier op Aruba!

Marion2 zei

Wat ben jij toch relaxed! Bewonderenswaardig, hoor. De dag voor ik op vakantie ga, ben ik altijd zó druk. Ik zou flippen als ik ook nog iets anders moest gaan doen.

Het is zeker bijzonder dat Rick al zo lang dezelfde werkgever heeft. Veel van de bedrijven in deze sector zijn al gesneuveld in die periode (heb ik ervaren). Gefeliciteerd!

Veel plezier op Aruba!

Marie zei

Ik wens jullie een geweldige Aruba-vakantie! Wij zijn inmiddels weer vanuit de BVI, via NY, thuis gekomen. Veel plezier!

Suus zei

Eindeiljk heb ik een tijd om te reageren... heb net alles op mijn gemakje gelezen... vandaag hebben we een klusstop ingelast en zijn naar Volendam geweest (volgend jaar familieweekend, en wij gaan het organiseren.. dus even de slaapacco en locatie goedkeuren).

Wat een weersverschillen de afgelopen dagen bij jullie! Van heel warm, naar koud, naar droog en onwijze onweer.!!!

Allereerst wil ik natuurlijk ook Rick feliciteren.... het is toch wel een hele lange tijd! Knap hoor.

Natuurlijk wil ik jullie een fantastische vakantie toewensen! En ik zal duimen voor veel goede dagen met prima weer!

Goede reis!
Ik klus nog lekker even door!

Margreet zei

Heel veel plezier op Aruba, geniet ervan!

Petra zei

Bedankt allemaal! We zijn inmiddels weer in het "paradijs" beland.

@Suus - succes met klussen en Volendam lijkt me enig voor een familieweekend!

Nicole zei

Proficiat voor Rick met zijn 20 jarig jubileum!
Wat heb je weer een mooie foto's gemaakt vandaag! Prachtig stukje natuur dat Roosevelt Island.
Heel veel plezier op Aruba, maar dat zal wel lukken.

Anoniem zei

Een hele fijne vakantie. En felicitaties voor rick.

John NY