Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 18, 2006

Kerstconcert

Hoe leuk deze tijd van het jaar ook is, tijd om adem te halen is er nauwelijks. Door de ziektes en droevenis van de afgelopen week heb ik het gevoel hopeloos achter te lopen op mijn "schema". Gelukkig helpt Rick goed met de enorme berg was en de kinderen zijn ook wel zo onder de indruk van alle gebeurtenissen, dat zij hun deel ook doen!

Nadat Saskia naar school is vertrokken rijd ik naar Christine. Ik betrap mezelf erop, dat ik bijna Brynna roep, gek, nu is het telkens een "eerste" zonder haar. Het is ronduit warm buiten en zal uiteindelijk maar liefst 23 graden worden! En dat een week voor Kerst! Ik herinner me, dat we in het eerste jaar hier in Virginia ook zo'n warmte hadden en inderdaad staat het warmte record voor vandaag op 1984.

Christine en ik genieten van het lekkere weer tijdens onze wandeling. We lopen bijna tien kilometer. Rick had me uitgedaagd maretak te plukken, want die groeit overal in Christine's buurt. Maar daarvoor moet ik toch echt de boom in, ze hangen allemaal net te hoog. Als hij maretak wil hebben moet hij het dus maar kopen!

Christine woont vlakbij een enorm winkelcentrum met onder anderen Target en ik heb nog een hele lijst benodigdheden af te werken. Zo heeft Kai een vlammen bestendige pijama nodig voor een science project en een van de snoeren blauwe lichtjes langs onze oprit doet het niet meer. Mijn keuze van pijama valt op Spongebob, kunnen we die irritante spons ook eens in vlammen zien opgaan.

En die lichtjes moeten natuurlijk aan, want hoe zou Santa weten waar te landen, als de landingsverlichting uit is? Target heeft geen gewone blauwe lichtjes meer, maar wel ronde blauwe balletjes lampjes (van Philips nog wel). Ik neem er maar twee dozen van mee, voor het geval ik elders geen gewone lichtjes kan vinden.

Bij World Market vind ik zo'n enorme keuze aan lekkere Europese chocolade, dat ik bijna een half uur aan het kiezen ben! De kinderen zullen Aero's (Bros) in hun sokken vinden en Cadbury Flake en chocolade muntjes. Ook vind ik er een heel erg lekker uitziende Kerststol met spijs.

In november heb ik iets voor Rick bij Sears besteld voor zijn verjaardag (nog in Florida met Petra, zelfs). Dat kwam vorige week aan en nu hebben we het dubbel. Ik ga het dus terugbrengen en binnen de kortste keren is het geld teruggestort op mijn American Express rekening.

Sears blijkt wel blauwe lichtjes te hebben en thuis vervang ik het kapotte snoer met de nieuwe blauwe lichtjes. Het is zo warm buiten (22 graden!), ik besluit daar helemaal van te gaan genieten. Op het stoepje bij de voordeur installeer ik me, met het hondenboek, mijn doos met wijnbedeltjes materialen en een Diet Mountain Dew.

De kinderen komen een voor een thuis uit school. Katja en Saskia gaan mee met vriendinnen en voor Kai komt Michael hier. Nu Brynna er niet meer is heb ik een afspraak gemaakt om het tapijt te laten schoonmaken. Dat is hard nodig en de arme man is zeker drie uur bezig! Het ruikt weer helemaal lekker in huis.

Saskia verkleedt zich, ze moet een wit topje en een zwarte broek of rok aan. Om kwart over zes zet ik haar op school af. Rick komt laat thuis en we moeten meteen richting school. Daar zit het gymlokaal al helemaal vol en wij moeten wat extra stoelen langs de muur zetten. Kai hebben we met tegenzin meegesleept, maar het doet hem goed zijn vriend Nick in hetzelfde predikaat te zien.

Eerlijk gezegd vind ik deze concerten een marteling! Vorig jaar werden we gespaard, maar nu zit Saskia in het koor. Het is natuurlijk wel erg leuk, dat de kinderen zo de gelegenheid krijgen te laten zien, wat ze geleerd hebben. Vanaf de vierde klas mogen de kinderen een instrument kiezen (eerst een snaarinstrument in de vierde en dan blaasinstrumenten vijfde en zesde klas) en in de vijfde mogen ze meedoen met het koor.

Het concert begint met de snaarinstrumenten en daarna de "band", gelukkig gaat het heel snel. Omdat Saskia piano speelt laten we haar geen ander instrument via de school spelen, maar Kai en Katja hebben dat beiden wel gedaan, dus we hebben al heel wat concerten achter de rug.

Als laatste komt het koor en Saskia staat in het midden. Ze zingt, ondanks haar beginnende verkoudheid, naar hartelust. Hieronder twee vrolijke filmpjes (Saskia is degene, die direct in de microfoon lijkt te zingen, of vlak boven de soloisten):


"The cat came back"



"Rudolph, the Red Nosed Reindeer"

0 reacties: