Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 19, 2006

Zelfs de auto's zijn in Kerstsfeer

Wat is deze tijd van het jaar toch gezellig. Bij het beneden komen overvalt me een warm gevoel, alle warme versieringen stralen me tegemoet. Waarom hebben we niet het hele jaar een boom in onze kamer staan? Hij brengt zoveel gezelligheid!

Christine vindt, dat ik al vaak haar richting op ben gekomen en zij is klaar met al haar Kerst inkopen, terwijl ik het gevoel heb een hele week achter te zijn, na vorige week. We spreken dus af, dat zij om tien uur hier zal komen om te gaan lopen.

Mijn zusje belt en gelukkig vertelt ze me, dat ze alle cadeautjes voor hun gezin heeft ontvangen, behalve dat voor haar stiefzoon Devon. Oeps! Ik voel me vreselijk, maar ik was Devon compleet vergeten! Nu is hij niet vaak deel van hun gezin, als wij samen zijn, maar ik zou het toch heel vervelend vinden, als hij als enige geen cadeautje van ons kreeg. Gauw zoek ik op Amazon.com en stuur het direct naar hun huis. Lang leve het internet!

Omdat het cadeautje voor Karin en Frank en kinderen, dat ik besteld heb, niet op tijd zal komen, voor zij naar Nederland vertrekken, bedenk ik gauw iets anders. Karin zal vanavond langskomen en dan wil ik ook iets geven. Ik schrijf "The Van Woerdens" op een fluwelen Kerst sok en leg die te drogen.

Dan bedenk ik me met schrik, dat dit de laatste dinsdag voor Kerst is! Met al het warme weer lijkt het daar helemaal niet op! Dit betekent, dat ik de jaarlijkse bonus moet achterlaten voor de schoonmaaksters (de kost van een schoonmaakbeurt) en ook Laura, mijn massagetherapiste, een Kerst cadeau moet geven.

Gauw rijd ik naar Safeway en haal geld voor de schoonmaaksters. Verder heeft Safeway een hele wand met cadeaubonnen (in de vorm van credit cards). Ik kies een $50 American Express gift card voor Laura, die kan ze overal gebruiken. Voor haar doe ik dat liever, dan gewoon geld geven.

Christine en ik lopen bijna tien kilometer door Vienna. Het valt me op, dat een heel stel auto's een Kerstkrans op hun voorkant hebben. Het is een grappig gezicht, eigenlijk wel heel sfeervol, maar ik doe er toch maar niet aan mee.

De schoonmaaksters komen en zijn dankbaar voor hun "tip" en Laura is blij met haar cadeau. Als ze allemaal weg zijn, ga ik op weg om mijn lijstje af te werken. De eerste stop is World Market.

Hoe vaker ik hier kom, hoe leuker ik het er vind! Er zijn allerlei unieke produkten, Europese en Amerikaanse. Ik ben op zoek naar lekkernijen om de sok voor de van Woerdens mee op te vullen. Daarvoor wil ik vooral Amerikaanse produkten en die vind ik ook: Jelly beans, Wisconsin kaasjes, Maple syrup snoepjes en meer.


De "goodies"

Op de terugweg haal ik de jaarlijkse stripboeken en tijdschriften om in Ricks Kerstsok te doen. Daar zit een nieuwe Asterix tussen, die ik zelf eigenlijk ook wel graag zou lezen. Nog even wachten tot Santa komt, dus!

Bij de ABC (staat voor Alcoholic Beverage Control hier in Virginia, in de supermarkten kun je wijn en bier kopen, maar sterke dranken alleen bij de ABC, iedere staat heeft hierover andere wetten) winkel ga ik op zoek naar lekkere likeurtjes, alweer traditioneel voor Ricks Kerstsok. Hij is dol op Baileys en andere creme likeurs. Ik vind een heel aantal mini-flesjes daarvan. Als ik aan het afrekenen ben valt mijn oog op de flessen Mint Chocolate en Caramel Baileys.

Petra en ik hebben in Florida White Chocolate Baileys gezien. Als ik niet met haar was geweest, zou ik nu aan mijn mentale capaciteiten gaan twijfelen (en zij ook). Petra kreeg in Nederland te horen, dat dat niet bestaat en ik vandaag ook!

Maar de ABC man is nu wel geinteresseerd, hij gaat er naar op zoek! Ik ben benieuwd, intussen vul ik mijn wagentje maar meer (opmerking was, dat er niet veel in zat, want het waren alleen maar kleine flesjes) met de Mint Chocolate Baileys, die ik Rick vanavond als verrassing geef.

Thuis moet ik met de fohn de lijm op de sok van Karin en familie drogen. Daarna past alles, wat ik gekocht heb, er precies in. Katja belt, of ik haar van school op kan halen. Ze heeft gisteravond tot erg laat gestudeerd en toch is haar test niet goed gegaan. Moeilijk, hoor!

De meisjes hebben een knipbeurt afspraak bij Lofty Salon. Heel opvallend opgesteld staat daar mijn ontwerp met packages en prijzen. Heel gek om mijn "werk" zo geopenbaard te zien!

Saskia wil er alleen een stukje vanaf, maar Katja zegt tegen Mona "Have fun!". Er gaat bij haar zeker vijf centimeter af, het wordt schouderlengte en het staat hartstikke leuk! Zodra ik de kans krijg zal ik een foto nemen!

Thuis breng ik de wijnbedeltjes, die ik gisteren heb gemaakt, naar Jeanne. We kletsen even verder onder het genot van een kop thee (wie zei, dat Amerikanen niets te drinken aanbieden, als je onverwachts op bezoek komt?). De bedeltjes vallen zeer in de smaak, gelukkig.

Even later komen Karin en Danielle en Maaike met hun Kerst cadeautje: de ingredienten voor Bloody Mary en Orange wodka en het recept om die te maken. Erg leuk!

Onze Kerstsok wordt ook erg gewaardeerd en we drinken een wijntje, terwijl we de verschillende reisplannen bespreken. Zij gaan voor tien dagen naar Nederland, dus we zullen ze pas in het nieuwe jaar weer zien.

De rest van de avond kijken we Kerst films op ABC Family en het Hallmark Channel. Vanavond is het er alweer niet van gekomen om foto's van de lichtjes in onze buurt te maken. Maar er is wel een hele website met de beste verlichting in onze omgeving. Zeker de moeite waard om te bekijken!

0 reacties: