Alweer ben ik vroeger wakker dan Rick. Om half acht sta ik op en dat is Ricks teken dat ook te doen.
Beneden bij het ontbijt hebben ze pastel de nata, de Portugese delicatesse. We delen er een en hij is erg lekker.
We maken ons klaar voor de dag en ik krijg bericht van Tours & Friends dat er niet genoeg geïnteresseerden waren voor de rondleiding van tien uur.
We kunnen wel mee met de groep van kwart voor elf en dat vinden we natuurlijk prima. Dat geeft ons wat meer tijd om rond te kijken.
Q
Langzaam banen we ons een weg naar Plaza Mayor. Er is genoeg te fotograferen onderweg. Het is koud met maar vijftien graden en daar heb ik niet op gerekend.
Gelukkig komen we langs een kledingwinkel met zeer redelijke prijzen. Ik koop er een gebreid beige met rode accenten vestje. Het past nog bij mijn kleding van vandaag ook.
Eenmaal op Plaza Mayor hebben we nog een half uurtje. We nemen plaats op een terrasje en drinken een cappuccino. Hier kunnen we ook even naar de wc.
Dan lopen we naar de zwarte vlag waar we onze gids Katie ontmoeten. Katie is Amerikaans en komt ook nog eens uit ons gebied. Haar partner is Spaans en zo te horen beheerst zij die taal ook zeer goed.
Voor we aan de rondleiding beginnen stelt iedereen zich kort voor. Het is een zeer internationaal gezelschap met Australiërs, Canadezen, Engelsen, Duitsers en natuurlijk wij en nog een stel Amerikanen.
Katie's rondleiding heeft als rode draad de Habsburg geschiedenis in Madrid. Verder vertelt ze over de geschiedenis van de stad en een paar legendes.
Het oudste restaurant ter wereld, Botin, is de eerste stop. Het is maar liefst 300 jaar oud. Ik heb geprobeerd er te reserveren, maar natuurlijk was ik veel te laat.
De Mercado de San Miguel was vroeger een kerk, maar dat zou je niet meer zeggen. We gaan er niet binnen. Dat kunnen we later doen.
Het wapen van Madrid met een beer en een inheemse Madroño boom
De oudste kerk in de stad
Dat wordt Mirador del Arco de Cuchilleros. Het restaurant is van binnen gezellig, maar inmiddels is het opgewarmd naar tweeentwintig graden en we nemen plaats aan een tafel buiten.
We delen tapa's met garnalen in knoflookolie, verschillende worsten en kaas, de padron pepertjes en gevulde champignons. Het smaakt ons zeer goed.
Na het eten gaan we de Mercado de San Miguel binnen, maar daar kun je over de hoofden lopen. We gaan dus snel weer naar buiten.
Rick wil graag langs wat grotere wegen wandelen. We nemen daarvoor de Calle de Alcala.
Dat trek ik helaas echt niet meer. We bestellen een drankje bij Aarde. Ze hebben een heerlijke ijsthee van rooibos, zure appelsap, limoensap en mint. Rick neemt een Madrileens biertje.
Dan nemen we een taxi terug naar het hotel waar ik dankbaar op mijn bed plof. We nemen een paar uurtjes rust en zoeken online naar een restaurant met veel tapa's.
Ons restaurant heeft ook een bijzondere ingang. Binnen is er een "pavoneo" gedeelte met pauwenveren bekleed.
Waar wij zitten is het plafond met grote rode rozen bekleed. Er zijn disco ballen en boekenkasten met veel rode accenten.
De cocktails en mocktails worden in bijzondere bekers geserveerd. Rick heeft de alcoholische Kraken en ik het alcoholvrije drakenei.
Een taxi is snel gevonden en Madrid is ontwaakt en heel druk. Zo gezellig had ik het vanochtend willen zien. Ik heb vandaag meer dan 15000 stappen gezet en zal vast lekker slapen!
Uiteindelijk belanden we heel ergens anders, namelijk het thema restaurant Inclan Brutal. Als we uit de taxi stappen vallen me de betegelde muren van een paar andere restaurants op.
Ook het eten wordt in verschillende grappige dingen geserveerd. Ons Saam voorafje op de rug van een draak, Ricks ossenstaart lasagna zit in een os en mijn gegrilde inktvis in een inktvis schaaltje.
Het smaakt allemaal ook nog eens verrukkelijk. Rick bestelt nog een pure chocolade dessert met typisch Madrileens violet jam ijs. Natuurlijk neem ik daar ook een paar hapjes van.
Een taxi is snel gevonden en Madrid is ontwaakt en heel druk. Zo gezellig had ik het vanochtend willen zien. Ik heb vandaag meer dan 15000 stappen gezet en zal vast lekker slapen!
1 reacties:
Wat een bijzonder restaurant. Het ziet er gezellig uit.
Zo bijna aan het eind van de reis ben ik benieuwd welke stad jullie het leukst vonden en ook hoeveel kilometers jullie hebben gereden. Ik denk dat het er heel wat zijn.
Een reactie posten