Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 17, 2005

Hollandse stamppot

Heerlijk, iedere ochtend de zon weer te zien! Misschien hadden we wel een somber weekje nodig om het weer helemaal te waarderen.

De kinderen zijn er ook vrolijker onder en Saskia is ruim op tijd klaar voor school. Ze geeft ruiterlijk toe, dat ze het dit jaar (hoewel nog steeds "saai") veel leuker vindt op school. Ze heeft zelfs een extra Halloween broche gemaakt met kraaltjes dit weekend om aan haar teacher te geven. Dat heeft ze voor Mrs. Draggon nooit gedaan.

Het is zulk prachtig weer, hoewel een beetje aan de koele kant, dat ik gewoon buiten wil zijn. Ik bel Karin om te vragen of ze zin heeft om een stuk te gaan fietsen, maar zij moet met de kinderen naar de dokter om de rest van hun injecties, nodig voor school hier, te halen.

Jammer, want ik vind alleen sporten toch altijd wat saai, hoewel fietsen mijn favoriet is. Maar ik ga toch voor een ritje. Terwijl ik tegen de harde wind in naar het westen rijd, vraag ik me af of de natuur is vergeten, dat het herfst is. Er is nog maar heel weinig verkleuring aan de bomen! Ik las, dat de natuur tenminste een week "achter" is, wat dit betreft.

Terwijl ik door Vienna fiets zie ik, dat er dit weekend heel hard gewerkt is aan Halloween versieringen. Sommige huizen zien er echt prachtig uit! Bij een huis stop ik om een heel stel foto's te maken. Hier zou Saskia bang zijn om te "Trick or Treat"en, maar het ziet er prachtig uit! En ik lach me rot om de "grafstenen".


Kennelijk is hun spin vier jaar geleden een keer weggepakt, ik denk dat hij nu terug is ;)


Ik erger me ook enorm aan mobieltjes aan oren in de auto en advocaten wantrouwen we allemaal (er staat: In heavy traffic he'd never postpone, a single call on his cell phone, So listen closely and I vow, he's still asking "Can you hear me now?" en voor de advocaat: "He was an honest lawyer, now that is strange")


Leah's huis


Onze buren


Onze voordeur, met spookje nu en allerlei nieuwe pompoenen.


Om een uur is Saskia alweer terug uit school. We hebben vrijdagmiddag haar kasten uitgeruimd en gezien, dat ze nog maar erg weinig winterkleding had. Dat was natuurlijk een goede reden voor haar om om een rit naar de mall te vragen.

We rijden naar Fair Oaks en parkeren bij J.C. Penney. Daar hebben ze een hele leuke kledinglijn voor kinderen van Saskia's leeftijd, die net tussen de kleintjes en de tieners inzitten. Dat het aanslaat blijkt wel, want Saskia kiest maar liefst zeven t-shirts (vooral met het gekke aapje, Bobby Jack) met lange mouwen en vijf spijkerbroeken en "camouflage" broeken (militaire kleuren, dat is "in" op het moment).

Wauw, een hele zak vol kleding (de t-shirts kosten $9,99, de broeken tussen de $16,99 en $24,99) voor $200 en een heel happy tween in een winkel!

Nu nog schoenen, hiervoor gaan we naar Payless Shoesource. Saskia zag meteen leuke gympen in haar favoriete kleur. Als ik ga afrekenen vertelt de verkoopster me, dat ze een sale hebben: het eerste paar volle prijs, het tweede paar halve prijs. Hmmm, ik heb voor mezelf ook een paar leuke schoenen gezien!

Uiteindelijk vertrekken we met ieder een paar laarzen (Saskia zwart en ik beige) en ik ook een paar gympen (die niet online staan) van Champion. De totale check is $79 en zelfs ik ben nog Nederlands genoeg om dat echt heel goedkoop te vinden!

Saskia heeft inmiddels honger, want ze vond haar lunch op school niet lekker. Dus we delen een bakje met kaneel en suiker pretzel sticks van Auntie Anne's. Die zijn dus echt om je vingers bij af te likken!!!

We gaan nog even naar Claire's en kiezen er allebei een paar Halloween oorbellen uit. Die van mij zeggen "Boo" en er hangt een spookje vanaf. En dat is het wel, want we zijn moe van het zware tassen slepen!

Thuisgekomen spelen alle kinderen buiten en ik lees stiekem voor op ons stoepje mijn boek uit. Het was het tweede deel van een trilogie, waarvan het derde deel nog niet uit is. De schrijfster is niet snel met haar boeken, maar ik kan niet wachten tot het "verlossende" deel is geschreven!

Zoals de titel van vandaag aangeeft hebben we vanavond lekker Hollandse stamppot gegeten. Ik moest er drie keer 750 ml water voor koken en de worst in de magnetron verwarmen. Echt een culinair hoogstandje, maar iedereen smulde. Hoe? Met Maggi instant Hutspot en Boerenkool. We hebben hier geen echte winterpenen, dus de "echte" hutspot is moeilijk na te maken. En, hoewel we wel "kale" hebben hier (het Engelse woord voor boerenkool) is het niet heel fijngesneden en is er geen vorst over gegaan. Het smaakt dus niet hetzelfde.

Maar de Maggi pakjes komen er heel dichtbij! Hoeveel voedingswaarde er aan gedroogd voedsel, dat met water tot leven wordt geroepen, zit, weet ik niet, maar soms is de smaak gewoon alles wat belangrijk is. En vanavond genoten we van dit gedroogde voer, een puritein zou er zijn neus bij optrekken.

0 reacties: