Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 31, 2005

Trick or treat!

Happy Halloween! We kunnen ons geen mooier weer wensen, het is moeilijk te bevatten, dat we zaterdag nog door de sneeuw liepen!

Alle kinderen kleden zich in het oranje en zwart voor school. Kai en Katja weten nog steeds niet of ze vanavond gaan trick or treaten en Saskia heeft besloten, dat ze toch geen heks wil zijn. Zucht!

Christine belt of ik naar haar toe wil komen voor een fikse wandeling en dat doe ik graag. Alles beter dan alleen sporten! We lopen anderhalf uur door de nu wel heel mooi gekleurde natuur. De vlammend rode maples zijn nu overal te zien, als ik uit het raam kijk hier staat er ook zo'n prachtige boom in de achtertuin van onze buren.

Als Saskia uit school komt snijden zij en Laura haar pompoen uit op het deck. Kai doet hetzelfde met een stel van zijn vrienden, die inmiddels hebben besloten wel te gaan trick or treaten. Het is een waar gekkenhuis met telefoontjes van jongens, die alles op het laatste moment willen regelen.
Image hosted by Photobucket.com

Katja moet na school blijven om te helpen met het voorbereiden van het toneelstuk, dat dit weekend gespeeld zal worden. We verwachten rond half zes een telefoontje van haar te krijgen om haar op te halen, maar dat blijft uit.

Saskia zoekt intussen een kostuum bij elkaar en wordt een mooi uitziende vampier. Ik ga als "Chinese Takeout", een kostuum, dat ik al jaren heb en Rick wordt een tovenaar.

Mijn vader komt, zoals ieder jaar, om de snoepjes uit te reiken, terwijl wij op weg zijn met Saskia. We eten gauw pizza en om half zeven loop ik met Saskia naar Laura's huis, terwijl Rick Kai, die echt op het laatste moment zijn kostuum in elkaar heeft geflanst en als "shark attack victim" gaat, afzet. Kai ziet er prachtig uit. Daarna rijdt Rick naar Katja's school, want we hebben nog steeds niets van haar vernomen en zijn intussen bezorgd.
Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com
Rick als tovenaar

Om zeven uur belt hij me om te zeggen, dat er niemand meer op school is, maar dat hij naar huis gaat, want Katja is vast met iemand anders thuis gekomen. Samen met Lois, Laura's moeder, ga ik verder met trick or treaten met de meisjes. Als we een half uur later in onze cul de sac komen, staat Rick in zijn kostuum snoep uit te delen in onze tuin. Ik denk dus, dat Katja inmiddels thuis is, vooral als ik een groepje van haar vriendinnen zie. Maar daar zit zij niet bij en geen van de meisjes heeft haar kunnen bereiken, want ze zou met hen gaan trick or treaten.
Image hosted by Photobucket.com

Nu begin ik echt een beetje in paniek te raken. We weten niet eens waar te beginnen om naar haar te zoeken. Ik merk aan Rick, dat hij zijn nonchalante houding ook begint te verliezen. En net als we ons gaan beraden wat we zullen doen rijdt er een auto de straat binnen en Katja stapt prinsheerlijk uit. Ze wordt door het groepje vriendinnen als een lang verloren vriendin onthaald, ik ga gauw verder met Lois en de meisjes, want ik weet, dat ik even moet afkoelen en laat haar aan Rick over.

Laura en Saskia rennen van huis naar huis en hun zakken raken al aardig vol. In de laatste cul de sac zijn de meeste huizen mooi versierd. Aan het einde van de straat ziet het huis er wel heel eng uit, met bliksem en de persoon aan de deur heeft een "Scream" masker aan. Maar Saskia en Laura lopen er dapper naar toe. Als ze weer terug lopen komt er een verkleedde man met een apparaat, dat klinkt als een elektrische zaag, eng lachend achter hen aan rennen. Saskia rent hysterisch huilend weg en ik haast me haar te troosten. De man lacht zich rot en ik heb zin om een echte zaag te halen en een duel met hem aan te gaan. Dit is niet leuk meer!
Image hosted by Photobucket.com
Gelukkig is er verderop een vriendelijke "heks"

Gelukkig vinden we een paar huizen verderop een vrolijk versierd huis met een ouder echtpaar, waarvan de vrouw als vriendelijke heks is verkleed en de man foto's neemt. Dat kalmeert de meisjes weer. Ik kan me zo kwaad maken om zo'n volwassene, die er plezier in heeft kleine kinderen doodsangst aan te jagen!

Om acht uur zijn we thuis met een grote buit. Mijn vader zegt, dat hij heel wat kinderen langs heeft gehad en veel complimenten over onze versieringen. Al ons snoep is op en helaas is Halloween weer voorbij. Het blijft een van mijn favoriete feestdagen hier!
Image hosted by Photobucket.com
De pompoenen van onze vrienden, die vier kinderen hebben

Image hosted by Photobucket.com
Kai's pompoen

Image hosted by Photobucket.com
Saskia's pompoen

In ander nieuws ligt Rosa Parks nu in het Capitool opgebaard. Een historische gebeurtenis, want zij is de eerste vrouw en al helemaal de eerste zwarte, die daar opgebaard ligt. Zij was een bijzondere vrouw, heel dapper en later heel beroemd, maar ze bleef een eenvoudig iemand. Werkelijk een persoon om een voorbeeld aan te nemen.

0 reacties: