Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 04, 2005

Koffieleuten

Om half vijf gaat vanochtend de wekker al voor Rick, hij moet een dag naar Atlanta voor zijn werk. De arme ziel, want Saskia had vannacht erge hoofdpijn en we waren een goed uur met haar in de weer. Om kwart over zes sta ik op om Katja en Kai naar school te helpen. Ik heb een hekel aan dit vroege opstaan in het donker en zodra ik de deur achter Kai heb gesloten ga ik nog even een half uur mijn bed in.

Gelukkig is Saskia's hoofdpijn bij het opstaan weg en ruim op tijd lever ik haar op school af. Vanwege de voor mij toch wel flinke spierpijn na het sporten van zondag en gisteren besluit ik het vandaag wat rustig aan te doen. Spieren moeten ook tot rust kunnen komen.

Saskia belt, dat ze haar lunch geld is vergeten en vraagt of ik een fluffernutter sandwich kan brengen voor haar lunch. Pindakaas hebben we en marshmallow fluff ook, maar het brood is op. Omdat Katja ook al gevraagd had om een wit t-shirt en permanente viltstiften van Michael's loop ik naar het winkelcentrum met Michael's en Safeway en besluit, dat dat mijn beweging voor vandaag zal zijn. Ik stop nog een zakje worteltjes met Saskia's favoriete Spongebob Squarepants op het zakje (alles om de kinderen gezond te laten eten en het werkt!) en een banaan in haar lunchdoos en breng die dan naar de school.

Om elf uur heeft Katja, die in Reston woont, mij uitgenodigd op de koffie, dus ik neem gauw een douche en ga dan op weg. Katja woont erg mooi in een bosrijke omgeving en vlakbij een aangelegd meer. Reston is interessant, omdat het in de jaren '60 speciaal is opgezet als een "planned community" en vaak als voorbeeld van een goed opgezette gemeenschap wordt gebruikt.

Katja heeft een leuk huis en we drinken gezellig op hun deck koffie met een organische stroopwafel van Whole Foods, die heerlijk vers smaakte, terwijl de meeste bestelde stroopwafels hier taai en oud zijn. Het is zo leuk om eens ouderwets Nederlands "op de koffie" te gaan! We hebben ook van alles te bepraten en voor we het weten is het tijd voor Katja om haar jongste van de peuterschool op te halen.

Het Audubon meer vlakbij Katja's huis

Mijn eigen Katja komt vandaag prachtig uitgedost uit school. Kennelijk heeft ze zich vanochtend voor school nog gauw verkleed bij Leah thuis, want deze kleren had ze bij het weggaan vanochtend niet aan. Het is deze week "Spirit Week" op hun high school, dit weekend is Homecoming weekend. Vandaag was het Wacky Tacky dag, morgen is het Graffitti dag, vandaar het witte t-shirt en de stiften!

Mijn Wacky Tacky teen!


Het gesprek van de dag blijft de bijna ontvoering van de tweeling. Toen ik Saskia van school haalde zag ik de van van de Tae Kwon Do school waar de inbreker les gaf langs rijden. De eigenaar daarvan zei, dat Andrew Jacobs niet erg vriendelijk was. Waarom huur je zo iemand dan in? Ik zou mijn kind niet meer aan die school toevertrouwen! Gelukkig zit de man voorlopig achter tralies. En ik ben maar weer eens blij, dat we een alarm hebben, al is de kans, dat zoiets gebeurd natuurlijk miniem, het geeft me toch een veiliger gevoel.

Vanavond kijken we de Amazing Race en deze aflevering begint in Washington. Nu kunnen we pas zien hoe verwarrend het is voor buitenstaanders om zich een weg te banen in onze stad! Maar het is interessant, want ze moeten wegen van de Burgeroorlog volgen. De wegwijzers zijn al ernstig verbeterd sinds wij hierheen verhuisden, maar duidelijk is het nog steeds niet, zelfs niet voor iemand, die hier al jaren woont!

0 reacties: