Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, oktober 29, 2005

Partijtje en sneeuw

Na met zijn allen als een wervelwind het huis te hebben schoongemaakt komen om een uur of tien de eerste gasten om de eerste verjaardag van mijn nichtje te vieren.

Het wordt erg gezellig, de kinderen spelen, dat de stukken eraf vliegen. Saskia is een goede helpster, zodat de ouders ook nog eens samen kunnen praten. De ijstaart wordt helemaal soldaat gemaakt en voor de lunch is er quiche lorraine en spinazie quiche. Natalya vindt het allemaal maar vreemd en wil het eerst liever allemaal op de arm van haar tante bekijken, zodat ik heerlijk mijn baby fix krijg.

Inmiddels sneeuwt het buiten keihard en het blijft zelfs een beetje liggen! Het maakt het binnen wel erg gezellig, maar niemand heeft zin in nu al een witte wereld. Het is zelfs voor dit gebied erg vroeg voor de eerste sneeuw. 
Image hosted by Photobucket.com
Het huis van mijn zus en zwager in de eerste sneeuw van het seizoen

Saskia wordt een beetje moe van alle kleintjes, dus ik stel haar voor even in de sneeuw te gaan wandelen. We nemen foto's en tellen de ringen van omgekapte bomen. We steken onze tongen uit om de sneeuwvlokjes op te vangen. Voor ons is dit bijzonder, want het zal in ons gebied (gelukkig!) nog wel even duren voor het gaat sneeuwen. Newburyport is zo'n leuk oud stadje, ik ben dol op de typische Cape Cod huizen met de verschillende kleuren.

Na het feestje gaan we met zijn zevenen uit eten (mijn 15-jarige stief-neef, Devon, komt ook mee) bij de Black Cow. Dit is een heel gezellig restaurant aan het water. Mijn zusje en ik delen de gefrituurde calamari, die heel lekker zacht zijn. Als hoofdgerecht bestel ik de lamsboutjes, die met een wel heel erg lekkere saus met rozemarijn komen en gegarneerd met zoete aardappel frietjes en gegrilde asperges. Iedereen smult en de atmosfeer is erg gezellig.

Omdat het een paar avonden voor Halloween is besluiten we versieringen te gaan kijken. Ayesha en David weten een huis in Boxford, waar de hele tuin met allerlei moois versierd is. Eerst halen we bij de slijter nog wat wijn voor vanavond. In iedere staat is de verkoop van alcohol anders geregeld. Zo kunnen wij in Virginia wijn en bier in de supermarkt krijgen, maar in Massachusetts moet je dat bij de slijter kopen.

Het huis in Boxford is inderdaad erg griezelig! Jammer, dat ik mijn statief niet mee heb, want nu zijn de foto's niet erg goed gelukt.

Als we weer thuis zijn, zien we de overbuurman in zijn garage ouderwetse suikerspinnen maken. Hij maakt er meer dan honderdvijftig vertelt hij, om maandagavond aan de Trick or Treaters te geven. Saskia, Stefan en ik krijgen er meteen ook een en Saskia vindt het jammer, dat wij niet zo iemand in de buurt hebben! De overbuurman vertelt, dat zijn vader dit ooit is begonnen en hij het, nu zijn vader in een verzorgingstehuis zit, heeft overgenomen.

Hij maakt de spinnen vanavond, want hij vertelt, dat hij morgen op herten gaat jagen. Dat vindt Saskia helemaal niets. Wij wonen niet in een buurt met jagers, dus dit is nieuw voor haar. Volgens David gebruikt de overbuurman echt alles van de dieren, die hij schiet.

Als de kleintjes in bed liggen kijken de volwassenen en Saskia naar de film Hitch. Deze film had ik nog niet gezien en we vinden hem allemaal heel erg leuk.

0 reacties: