Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 20, 2006

Happy Birthday, Rick!



De hele dag vandaag staat natuurlijk in het teken van Ricks verjaardag. In tegenstelling tot veel van onze vrienden hier in de VS vinden wij onze verjaardag nog wel erg leuk om te vieren. We hebben dan wel (gelukkig!) geen kamer vol familie, maar maken er verder wel een speciale dag van.

Doordat de kinderen 's ochtends al zo vroeg naar school vertrekken, worden de cadeautjes pas vanavond uitgepakt. Maar goed ook, want ik moet er nog aan werken. De dingen, die ik via het internet had besteld zijn namelijk nog niet aangekomen.

Nu heb ik alleen nog maar een set met schroevendraaiers en Katja heeft haar cadeautje (de dvd van Mission Impossible 3). Kai en Saskia hebben nog niets om te geven en ik vind schroevendraaiers ook wel een erg saai cadeau, al stond het specifiek op Ricks lijstje.

Christine belt, dat ze nog wat dingen moet doen, voor ze hierheen komt om te lopen. Prima, dat geeft mij de gelegenheid alvast ballonnen en de cake te gaan halen. Die laatste ziet er voortreffelijk uit! We hebben echt geluk met deze Griekse bakkerij Amphora zo dichtbij, ze zijn ontzettend goede banketbakkers.

Toen ik Saskia vanochtend naar school bracht was het stralend zonnig, maar in de verte zagen we al als een soort golf de bewolking aankomen. Hierdoor voelt het buiten waterkoud aan, als Christine en ik door de bergen met bladeren banjeren. Bijna zes mijl lopen we, een goede frisse neus!


Langs sommige straten liggen zulke bladerheuvels, dat je er nauwelijks kunt parkeren!

Na de lunch ga ik naar Linens n Things. Ricks vader en vriendin komen met Thanksgiving en Rick wil dan geen papieren tafelkleed en servetjes. Dus ik koop een mooi goudkleurig kleed met bijpassende servetten. Met nog een paar bordeaux rode kaarsen erbij zal het een mooie sfeervolle tafel worden.

Dan valt mijn oog op een remote control vleesthermometer. Ik herinner me, dat Rick die al een tijdje wilde hebben. Zo'n electronisch snufje is typisch iets voor hem, dus ik koop het voor zijn verjaardag. Dan kan hij hem meteen op donderdag voor de kalkoen gebruiken.

De kinderen moeten enorm lachen, als ik ze vertel, dat ik dat als cadeau heb. Gelukkig brengt UPS wel het bestelde Amazon.com pakje, zodat ik Rick ook een speels stripboek over Oom Dagobert kan geven. Ik ben dus klaar voor hem.

Maar Kai heeft nog niets en wil naar EB Games (echt voor zijn vader, of meer, omdat zijn geld in zijn zak brandt om Call of Duty 3 te kopen? We zullen het nooit weten...).

Het is maar goed, dat ik mee ben, want voor Rick kiest hij Gears of War en dat mag alleen verkocht worden aan mensen boven de 18. Ik heb helemaal niets met dit soort spelletjes, maar ze blijken goed voor de vader-zoon relatie.


Behalve Rick is er nog een huisgenote jarig: poes Sushi wordt vandaag zes en krijgt hier iets lekkers (Meike en Snickers vinden duidelijk, dat zij ook iets verdiend hebben)!

Alles wordt thuis keurig ingepakt, het hele eiland ligt vol pakjes, precies wat het kind in Rick prachtig vindt! Direct na zijn thuiskomst wordt alles uitgepakt. Gelukkig valt het allemaal in de smaak, ik had namelijk nog Zune accessoires willen geven, maar die bleken moeilijk te vinden.

Net na zessen gaan we met zijn vijven richting Washington. Ricks keuze voor zijn verjaarsmaaltijd is het pub restaurant "Elephant and Castle", niet ver van het Witte Huis.

Zoals altijd genieten we van de mooie monumenten, verlicht en goed zichtbaar nu de bomen weer kaal zijn. We vinden tot onze verbazing een parkeerplaats bij een meter (gratis 's avonds) vlakbij het restaurant.

We krijgen een "booth", een tafel met twee banken. We bestellen een aantal voorafjes: bangers (worstjes) in blankets (bladerdeeg), pretzels met mosterd saus en zoete aardappel frietjes (vooral favoriet bij de kinderen).

De conversatie is super gezellig, het eten prima (mijn steak and ale pie smaakt precies als in een Engelse pub) en we leren van alles van de kinderen. Vooral Katja's "hickey" is een bron van grote hilariteit, van haarzelf niet het minst. Net als we dachten in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen, krijgt er eentje een vriendje (maar Angelo is wel leuk, we hebben hem vanmiddag lekker geplaagd, dat hij Nederlands moet leren om te weten, wat we zeggen, en daar kan hij goed tegen).

We hebben de serveerder, die heel erg goed is, verteld, dat Rick jarig is. Voor we de rekening krijgen wordt hem een enorm dessert met brownies, vanille ijs en slagroom voorgezet. Daarbovenop brandt een kaarsje. De kinderen en ik zingen "Happy Birthday" en dan gaat dat toetje met zijn vijven schoon op!

Katja rijdt ons bekwaam terug naar huis. Zo kon Rick ook een paar biertjes drinken. Er zitten zeker voordelen aan een autorijdende tiener!

0 reacties: