Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, november 18, 2006

Haring en Paling en veel meer

Zaterdag

Als ik dit weekend zou kenmerken, zou het "Stilte voor de Storm" zijn. Al is het een druk weekend, er is ook tijd om te werken aan projekten, vooral belangrijk voor mij, want ik loop achter met mijn Paint Shop Pro cursus.

Zoals gewoonlijk op zaterdag ben ik als eerste op. Lekker vind ik dat, nog niemand, die aandacht eist en dus tijd om wat dingen te doen. Vandaag is dat het bestellen van het snoepgoed voor de verscheidene Sinterklaas vieringen.

Het blijkt, dat een heel stel websites geen borstplaat hebben en laat ik dat nu net het lekkerste van alles vinden met Sinterklaas! Vooral de echte roomborstplaat van de banketbakker, maar ja, die kun je hier natuurlijk helemaal niet vinden. Zelf maken heb ik ook al eens geprobeerd, maar dat is niet hetzelfde. Als iemand zich dus geroepen voelt, ik kan iets Amerikaans in ruil terugsturen.

Uiteindelijk vind ik de fondantjes borstplaat bij LittleDutchGirl.com. Daar hebben ze ook pepernoten, chocolade letters en marsepein, in een keer dus alles, wat ik nodig heb.

Saskia heeft vandaag twee verjaarspartijtjes. Eind 1995, begin 1996 was er hier een ware "baby boom". Het gros van haar vriendinnetjes en zijzelf zijn allemaal in november, december en januari jarig! Geen idee, waarom, volgens mij was de lente van '95 niet bijzonder.

Laura's partijtje begint om 13 uur. De meisjes worden meegenomen naar de Dollar Store. Hier kost (vrijwel) alles slechts $1, de naam zegt het al. Iedereen mocht vijf dingen kiezen. Thuis werden de meisjes in paren opgedeeld en moesten ze met de gekozen dingen een reclamespotje maken. Heel origineel en Saskia vond het duidelijk erg leuk, want ze komt met verhalen terug. Emily en zij hadden een groen en een roze pluche aapje gekozen en die Water en Melon genoemd, daar was hun reclame op gebaseerd. Heel creatief, allemaal!

Intussen werk ik aan mijn achterstallige PSP cursus en die blijkt erg ingewikkeld te zijn, ik krijg het vandaag niet af. Rick brengt Katja naar haar werk, ze moet er om half zes zijn en werkt tot sluitingstijd (of eigenlijk nog een stuk later, zoals we zullen ondervinden).

Kai is de hele middag in de weer met allerlei wetenschappelijke dingen in de tuin, dit is een biologie project. Michael, Laura's broer, is er ook en helpt hem. We laten de jongens hun gang maar gaan, de tuin wordt er in ieder geval netter op, dat scheelt. En ze zijn lekker buiten, wat willen we nog meer?

Terwijl Rick Katja wegbrengt, haal ik Saskia op van het ene partijtje en breng haar naar Aoife's partijtje. Dit is een logeerpartij en er komen maar liefst twaalf meisjes, waarvan er elf blijven slapen!

Nu hebben wij een groot huis en als er een groep in de basement slaapt, horen wij het lawaai niet. Het huis van Aoife's familie is beduidend kleiner, dus ik bewonder Serena en Niall voor hun moed! Later horen we, dat ze inderdaad geen minuut geslapen hebben, maar Serena en Niall gelukkig wel!

Als iedereen op zijn plaats is en Kai in zijn kamer (hij wil geen haring, paling of kaas met ons gaan eten), gaan wij op weg richting Washington. Bij de ambassade wordt vanavond de jaarlijkse haring- en palingavond gehouden. Gisteravond heb ik ons en Annemarie en Wijnand nog opgegeven, eigenlijk drie dagen te laat, maar op hoop van zegen.

We coordineren zo, dat Annemarie en Wijnand net een paar minuten later, dan wij, bij de ambassade aankomen. Onze namen staan op de lijst en we betalen meteen maar ons lidmaatschap voor volgend jaar. Ik vind het toch wel erg leuk, dat er een Nederlandse Vereniging is. Het animo ervoor neemt echter sterk af, kennelijk hebben mensen met de komst van het internet minder behoefte zich te mengen met de plaatselijke Nederlanders.




Toe zijn er dan soesjes en andere Nederlandse lekkernijen

Het wordt een heel gezellige avond en we blijven langer dan ooit (voorheen aten we gauw zoveel haring en paling als we konden en vertrokken dan). Helaas is mijn maag niet groot en ik kan maar twee haringen en twee broodjes (minus brood) paling op. Het smaakt allemaal zo heerlijk en we krijgen het zo weinig. Maar ja, meer gaat er niet in.

Als we binnenkomen staat er een draaiorgel te spelen. Wel erg Nederlands, maar wat een vreselijke muziek is het toch! Later komt er een dj, die wel leuke muziek speelt, maar wij hebben meer zin om te praten en dat komt er in die kamer niet meer van.

Gelukkig zijn er twee zalen (de ambassade hier is trouwens erg steriel, er is niets gezelligs aan!) en we praten met Martin en Siets, die Annemarie en Wijnand al kennen. Pas om tien uur nemen we afscheid, een record voor ons op deze avond!

Omdat Katja, naar verluid, om half elf uit haar werk zou komen, rijden we direct naar Tysons Corner. Natuurlijk is ze nog lang niet klaar en we kijken even in Barnes and Noble, die tot elf uur open is.

Maar om elf uur is er nog geen teken van Katja in Old Navy (naast Barnes and Noble gelegen) en mijn bedtijd is voorbij. Ik ben zo moe! Duidelijk kan ik niet meer "partyen", ik heb officieel de status "oud" bereikt. Mijn enige gedachte is "bed"! Gelukkig komt Katja toch vrij snel, want de muur stond er voor mij en ik had niet eens gesport vandaag!

Zondag

Alweer ben ik als eerste op. Rick heeft een wens voor het ontbijt vanochtend (zijn verjaardag is morgen, maar dan moet iedereen super vroeg op en weg). Als eerste ga ik naar Starbucks, waar ik zijn favoriete Grande, non fat, sugar free hazelnut latte bestel.

Het is druk, alle tafels en stoelen zijn bezet. Ik zie iemand genieten van een blueberry muffin, een man werkt op zijn computer onder het genot van een grote koffie en nog iemand anders zit te studeren met een van de lekkere warme sandwiches (hier verkopen ze ze, in Florida konden we ze niet vinden).

Dan ga ik naar McDonald's ertegenover. Hier is de clientele opeens heel anders, Zuid-Amerikaanse en Aziatische families zitten er van de pancakes te genieten. Ik bestel mijn drie egg mcmuffins en de ene sausage mcgriddle (voor Kai) en die gaan er thuis allemaal goed in.

Dan moet Saskia opgehaald van haar logeerpartij, Katja moet op haar werk zijn en ik rijd van de ene kant van Vienna, naar de andere, en dat is verder, dan het lijkt!

Mary Ellen belt, ze heeft een conference call, maar daarna wil ze lopen. Prima! Ik vind het erg leuk haar beter te leren kennen en kennelijk vindt zij dat ook. Om een uur of twaalf komt ze en we lopen het geijkte drieeneenhalve mijl rondje. Het is heerlijk loopweer en ik ben blij met het gezelschap, want om de een of andere reden is sporten op het weekend moeilijker, dan door de week!

De rest van de middag besteed ik aan het afmaken van mijn Paint Shop Pro les. Hieronder volgen de resultaten. We moesten met de verschillende methodes een foto door laten schemeren in tekst. Er moesten vijf variaties van dezelfde foto komen, zeer moeilijk! Ik heb gedacht aan het maken van ansichtkaarten, de kinderen hebben hun voorkeuren uitgesproken, ik ben benieuwd, wat anderen ervan vinden (om een idee te geven, de eerste en de laatste waren het moeilijkst, de laatste heeft me een paar uur gekost om zo te maken!):










De dag gaat verder veel te snel en van ons voornemen om naar de bioscoop te gaan komt niets. We bestellen eten van TGI Friday's, op bijna birthday boy Ricks verzoek en kijken dan naar een heel ontroerende (dat zijn ze altijd) Extreme Home Makeover en een sappige Desperate Housewives.

Katja komt thuis met een hele tas vol cadeautjes voor haar "angel". Ze heeft een naam getrokken van een vijf jarig meisje, van de enorme Kerstboom in Tysons Corner. Katja krijgt een korting bij Old Navy, maar dan nog is de tas vol cadeautjes, die ze laat zien, hartverwarmend. Deze zestienjarige besteedt een enorm deel van haar salaris aan cadeautjes voor een meisje, dat ze niet kent.

Als ik opmerk, dat het wel veel is, en dat zij niet zoveel geld heeft, antwoordt ze, dat ze nog altijd meer heeft, dan dit meisje. Bij het blije gezicht van mijn zestienjarige, terwijl ze me deze leuke dingen voor haar "angel" laat zien, krijg ik een brok in mijn keel. Binnenkort kiezen Kai en Saskia ook hun "angels", maar dat Katja dit nu zonder leiding zelf heeft gedaan vind ik fantastisch!

0 reacties: