Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 28, 2008

Winterslaap lijkt me eigenlijk wel wat

Saskia heeft deze week "spirit week" op school. Iedere dag heeft een ander thema. Gisteren was het pijama dag en ging iedereen in pijama naar school. Heerlijk lijkt me dat! Ik zou zo meedoen.

Vandaag is het "wacky" dag en al om kwart over zes staat ze naast haar bed om zichzelf er zo gek mogelijk uit te laten zien. Als het nu iedere week spirit week was zouden we geen moeite hebben Saskia uit bed te krijgen!

Zelf hoor ik de harde wind buiten loeien en weet, dat het om het vriespunt is. Ik bedenk me, dat beren en andere winterslaapdieren het eigenlijk maar makkelijk hebben. Lijkt me heerlijk door die kou en saaie wintermaanden heen te slapen! Maar goed, ik ben helaas geen beer en dus moet ik eens dat lekker warme bed uit.

Mijn zus belt uit Massachusetts en het is daar, net als gisteren trouwens, nota bene warmer, dan hier. Mijn nichtje Natalya is vandaag jarig. Vier jaar is ze alweer!

Shelly heeft ge-emaild, dat ze een zware verkoudheid heeft en vandaag dus niet in de kou en wind wil gaan wandelen. Christine belt, dat zij een lange wandeling wil gaan maken, dus de mobieltjes werken weer overtijd. Ik zou wel willen, dat er een manier was om iets leuks met Christine te doen, vooral omdat die zich zonder Chuck vooral erg alleen voelt. We hebben eigenlijk geen van beiden meer een vriendin, waar we spontaan iets mee kunnen ondernemen. Wat dat betreft missen we elkaar echt.

Tijdens het luisteren naar Christine zoek ik herfstachtige dingen. De mooiste knalrode maple blaadjes, felgele tulpenbomen blaadjes, denneappels, kastanjes, ik wil ze gebruiken om natuurlijke stillevens te fotograferen.


Zonder zon zijn de kleuren minder spectaculair, maar de straten zijn gelijnd met gele en rode bomen


Thuis ga ik nog even naar boven voor een half uur op de elliptische machine. Met dit koudere weer heb ik meer beweging nodig, dan een wandeling. Intussen lees ik over allerlei lekkere restaurants in onze omgeving in het Northern Virginia tijdschrift.

Daar zit er een tussen, Rustico, waarvan ik zeker weet, dat Rick erheen wil: ze hebben meer dan 300 soorten bier! Hij wil daar wel graag voor zijn verjaardag heen, als Katja ook weer thuis is. Bijkomend voordeel is dat Katja dan kan rijden, want ik kan dat niet in het donker.

Tijdens de lunch kijk ik naar de niewste aflevering van America's Next Top Model. Ik heb begrepen, dat Nederland wat dat betreft een seizoen achterloopt, dus ik zal niets specifieks over de deelneemsters zeggen. Maar vanaf volgende week zal het in Amsterdam zijn en dat vind ik wel heel leuk!

De middag besteed ik vooral aan mijn fotografiecursus. Ik loop een paar weken achter, maar de leraar ook. Een beetje ergerlijk vind ik het wel, dat hij al een paar weken geen feedback heeft gegeven. Hij is drie weken naar Kenya geweest voor zijn werk en dat wisten we van tevoren. Maar nu heeft hij toch genoeg tijd gehad om bij te komen, lijkt me.

Hun cursussen zijn niet goedkoop, dus ik ga daar wel een opmerking over maken. Het motiveert mij veel meer, als ik ook relatief prompte opmerkingen over de foto's, die ik voor de opdrachten instuur, krijg. Hopelijk krijgen wij ook een beetje respijt, want ik loop ook achter met insturen. Ik moet nog een macro foto maken, wat met de harde wind van vandaag niet gaat lukken.

Dus concentreer ik me vandaag op de les van vorige week: stillevens. Nu is het doel van deze cursus om buiten je "comfort zone" te fotograferen. Mijn favoriete onderwerpen zijn landschappen, dieren, architectuur en macro's. Maar stillevens hebben mijn interesse helemaal niet.

Wellicht is dat de reden, dat ik uren aan het proberen en fotograferen ben, maar uiteindelijk maar twee foto's heb om in te sturen en zelfs daar ben ik niet wild enthousiast over. Daarom hoop ik ook echt opmerkingen van de fotograaf, die de cursus leidt, te krijgen.


De twee foto's, die ik vandaag heb ingestuurd



Als avondeten heb ik soep gemaakt in de crockpot, perfect voor dit gure weer. De ingredienten zijn rookworst, boontjes, ui, aardappel, Butter Buds en kippenbouillon. Daarbij maisbrood van Whole Foods en er wordt gesmuld.

Morgen is het Decade Day voor Saskia. Ze moet zich verkleden in de stijl van de jaren 50, 60, 70 of 80. Zij kiest de jaren tachtig en leent een paar leggings van mij. Daaroverheen draagt ze haar Human League t-shirt van het concert, waar we in augustus heengingen, met een knoop vast op haar heup. Een typische 80's outfit is het zo!

10 reacties:

Anja zei

Nou, dat lijkt mij ook wel wat om door die koude saaie wintermaanden heen te slapen.
We even een onderbreking tijdens de feestdagen ;-))

Jasmino zei

Een winterslaap zou mijn ding niet zijn, ik vind de winter gek genoeg soms ook heerlijk, maar in jouw geval kan ik me wel voorstellen dat je de pijn kwijt wil. Succes ermee!

Fotograferen buiten je comfort zone is moeilijk he? Ik vind dat ook onwijs lastig. Zo vind ik foto's van portretten van anderen fantastisch, maar ik ben er zelf helemaal niet goed in. Ik heb de links van de fotografiecursussen die jij doet nog steeds ergens opgeslagen, ze spreken me nog erg aan. Wat me nog tegenhoudt is dat ze in het Engels zijn. Veel succes met fotograferen! En ja, je hebt gelijk, dat het niet prettig is om zo laat pas commentaar terug te krijgen. HOe kun je nu leren van de feedback? Je kunt het immers niet gelijk toepassen.....

Anoniem zei

Prachtig toch die herfstkeluren. De eerste foto vind ik erg leuk gevonden.
Hier geen winterslaap. Meer siesta...nog steeds 39 grd!

José (It's a Dutch Girlsname!) zei

Ja inderdaad een winterslaap! Maar dan voornamelijk in de maanden januari en februari; die vind ik het allerergst!

De eerste foto vind ik erg mooi Petra! Mijn complimenten!

Anoniem zei

Moeilijk hè, zo'n stilleven fotograferen. Denk je dat je een mooie foto hebt gemaakt valt het toch weer tegen als je hem terug ziet. Ik kan me voorstellen dat je niet helemaal tevreden bent over de foto's. Ze zijn mooi maar voor mij ontbreekt er iets.
Groetjes,
Anja L.

Anoniem zei

Ik vind vooral de eerste foto (met de pompoen) erg leuk!
Ik hoop dat je snel weer vlotte feedback krijgt. Zonder dat heb je weinig aan zo'n cursus, lijkt me.

Leuk hoor, elke dag een ander thema voor naar school. Zou ik hier ook wel leuk vinden.

Annemiek zei

Soms wil ik ook wel een winterslaap doen, maar ja je halve leven wegslapen is ook niks.
Leuk die dagen voor Saskia. Onze jongens voelden nooit dat ze hieraan mee moesten doen :)

Anoniem zei

Nee, geen winterslaap...dan mis je al die mooie kleuren!
Die eerste foto is echt supermooi!

Anoniem zei

Nou een winterslaap van een week of 6 of zo, dat lijkt me wel wat, haha. De foto van de pompoen met de herfstblaadjes is heel mooi.

slippers and sandals zei

good post,thankyou for share