Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 27, 2008

Brrr, koud opeens!

De dag begint veelbelovend met zon. Ik besluit mijn sportplannen om te gooien, zowel om het weer, als omdat ik nog erg moe ben. In plaats van de core training om kwart over acht laat ik mezelf toe nog een half uurtje extra te slapen en dan vijf kilometer te gaan joggen.

Cosmo kan ik pas na de lunch ophalen, dus ik ga er alleen vandoor. Onderweg klets ik met Christine aan de telefoon. Hoewel, ik luister meer, dan ik praat, opdat ik niet teveel in Christine's oor hijg!

De zon verdwijnt al snel achter een wolkendek en als ik naar Spaanse les ga is het helemaal bewolkt. De les vandaag gaat over lichaamsdelen. Eerlijk gezegd vind ik daarvan veel benamingen wel heel erg anders, dan in het Frans of Italiaans!

Wat mij opvalt aan mijn mede-cursisten is, dat ze weinig opletten dat een "a" in het Spaans anders wordt uitgesproken, dan de "a" in het Engels. Ook vinden ze het heel moeilijk om Senor Diaz te verstaan. Hij spreekt de hele les voornamelijk in het Spaans en ik zie vaak onbegrip op hun gezichten, terwijl ik het redelijk kan volgen. Interessant vind ik dat altijd, om te zien hoe mensen een andere taal leren.

Eens te meer prijs ik me gelukkig met de vele vreemde talen, die ik in Nederland op school heb geleerd. Dat maakt het toch duidelijk makkelijker voor mij om nog een andere taal erbij te leren op deze vergevorderde leeftijd (ha ha).

De twee uur gaan snel voorbij en buiten wordt het steeds donkerder. Senor Diaz zegt, naar buiten kijkend: "Il tiempo esta cambiando". No kidding! Als ik naar buiten loop is het ijzig koud en het regent. Dat was niet voorspeld!

De twintig graden van gisteren heeft plaatsgemaakt voor winterse temperaturen. Het kwik komt vandaag niet boven de zes graden uit! Gisteren zaten onze buren nog buiten, toen we thuiskwamen, en nu is het bijna koud genoeg om te sneeuwen. Brrrr!!! Dit is echt een koelere herfst, dan die van vorig jaar, helaas.

Vanavond hebben we weer een etentje met ons groepje Nederlandse vrouwen. Ik heb me opgegeven daarvoor het voorafje mee te brengen en ga dat bij Whole Foods kopen. Ik besluit een echte Amerikaanse combinatie mee te nemen: cream cheese met Virginiaanse hot pepper jelly (ja, je leest het goed, pittige jam) op toastjes.

Dit at ik zelf voor het eerst bij Amerikaanse vrienden op mijn eerste Oudejaarsavond hier in de VS en vind het heel lekker. De combinatie van zachte kazen (cream cheese, brie, camembert etc.) met verschillende soorten jam is hier erg populair. Hopelijk vinden de Nederlandse dames het ook lekker.

Terwijl in de auto zowel mijn stoelverwarming, als de gewone verwarming hard aanstaan, rijd ik naar de kennel. Zoals gewoonlijk is Cosmo buiten zichzelf, als hij me ziet. Hij heeft weer een (gratis) bad gehad en een Halloween sjaaltje om met Jack o' Lanterns erop.

Of het nu het drukke weekend of het plotselinge koude weer is, maar uit het niets lijken mijn spieren weer in brand te staan en ben ik doodmoe. Ik wil graag naar het etentje vanavond, dus doe de hele middag maar heel rustig aan. Hopelijk is deze kou van korte duur, want daarvoor is het nog veel te vroeg in het seizoen!

8 reacties:

Anja zei

Wat naar dat je spieren zo op het weer reageren.
Zes graden is ook wel erg koud, ik moet erg wennen aan de temperatuurschommelingen die hier soms optreden.

Ik ben benieuwd of de dames je voorafje lekker vonden.

Anoniem zei

We hebben hier ook een koufront ineens, binnen een paar uur van 27 graden naar nauwelijks 5 Celsius brrr. Dat de paarden al wintervachten hebben voorspeld niet veel goeds vrees ik, straks krijgen we een witte kerst ;-)

Sterkte met de kou

Anoniem zei

Zo te lezen was de temperatuur beter bij Spaanse les dan vorige week.
Hier schommelt de temperatuur ook van aangenaam naar onaangenaam. Ik fietste vanochtend naar mijn werk maar ik had spijt van mijn dunne jas.
Wat fijn dat Cosmo het zo naar zijn zin heeft in de kennel maar dat hij ook altijd zo blij is als jullie hem weer ophalen.

Groetjes,
Anja L.

Anoniem zei

Ik denk dat het zeker helpt dat je al meerdere talen geleerd hebt. Vooral omdat er ook veel herkenningspunten uit het frans en italiaans bij zit.
Ook valt het me (vaak) op dat, als Amerikanen een andere taal spreken, ze dit vaak op z'n Amerikaans uitspreken, terwijl wij het toch meer doen zoals het hoort. Wellicht heeft dit met het accent te maken?

Klinkt lekker, je voorafje, vooral omdat het geen zoete jam is. Ben benieuwd of het in de smaak is gevallen.

Anoniem zei

Ik duim voor je dat het Ned. damesavondje toch nog leuk voor je is geweest! Jammer dat weersomstandigheden zo'n invloed hebben op je gestel.... Sterkte!

Anoniem zei

Bijna te koud voor sneeuw! Ik zal je nog meer vertellen , hier hebben we op dit moment sneeuw!!! Ok, het is nog natte en blijft zeker niet liggen maar toch. Mis het zonnetje in mijn huis.
Maar het schijnt binnenkort weer wat warmer te worden en zonnig dat laatste scheelt al een hele boel vind ik.
Sterkte met je spieren.

Anoniem zei

Oh brrr, opeens die kou is niet goed voor je! Ik hoop dat jullie en gezellige avond hebben gehad. Je voorafje klinkt erg lekker èn apart!

ziekteverloop Marjan zei

Die cream cheese met jelly klinkt helemaal niet gek. Wat ook lekker is, is cream cheese met sweet and sour chili saus (in een platte schaal eerst kaas, dan saus erover), met veel klein gescheurde koriander erover, en dan dippen met tortillachips!
Heb weer lekker bijgelezen, alles stond hier een tijdje stil. Nu, met nieuwe pup thuis, is het weer vol leven, en hoe! ;)