Ons pleintje nu:

vrijdag, augustus 28, 2009

Kriebel de kriebel!

Het begon gisteravond vlak voor het naar bed gaan al. Saskia vond, na regelmatig klagen over kriebel op haar hoofd en veel kammen de afgelopen dagen, een stel luizen in haar haar. Vriendinnen van haar, waar ze logeerpartijen mee heeft gehad, zweren bij hoog en laag, dat zij nu luisvrij zijn, maar ik heb zo mijn bedenkingen.

Te moe om verder nog wat te doen, laat ik Saskia gewoon in haar bed slapen. Vandaag is dus luisopruimdag. Hoera, maar niet heus! Ik heb zelf ook heel wat kriebel, dus haal de kam ook uitgebreid door mijn eigen haar. Ik vind een haar met een neet eraan, of althans, dat denk ik, maar verder niets.

De kinderen slapen uit en ik bel Christine eens op voor een lang gesprek. Met de laptopperikelen en nu de luizen en het grijze weer van vandaag, mis ik opeens onze lange wandelingen, waarbij we gewoon lekker elkaars klankborden waren, enorm!

Grappig genoeg heeft Christine een soortgelijke dag en zou zo graag willen, dat ik dichterbij was. In haar nieuwbouw buurt zijn allerlei problemen en wandelen met de buurvrouw vindt ze nu even niets, want die is veel te negatief en ze heeft geen zin daar een uur naar te luisteren. Waren er maar geen twaalf uur rijden tussen ons in afstand!!!

We kletsen zeker een uur helemaal bij en plannen ook al een beetje voor ons reisje samen in november. Daarna gaan we allebei aan de Sports Active. Ik doe een van de 30 Day Challenge routines en vind dat voor vandaag genoeg.

Inmiddels is Saskia wakker en ik kam nog eens met de Licemeister door haar haar. Die kam komt van de National Pediculosis Association (pediculosis is de mooie naam voor hoofdluis), die een heel informatieve website onderhoudt. Twee luizen is de "oogst", maar geen neten, zo vreemd.

Met Saskia's (allerminst spontane) hulp haal ik haar bed af. Ik doe de vele pluche dieren daarop in een plastic zak, die zijn voor een week verbannen. De rest wordt gewassen of gaat een half uur in de droogtrommel op aanraden van NPA. Verder zet ik, alweer op aanraden van de Association, Saskia aan de stofzuiger en draag haar op haar kamer van top tot teen te stofzuigen.

Omdat ik ook een neet in mijn haar heb gevonden, haal ik ons bed ook af. Verder stofzuig ik onze matras en kamer en de family room beneden. Overal, waar het hoofd van degene met luizen is geweest, zegt de website. Gelukkig is dat niet op zoveel plaatsen.

Buiten onweert en giet het, dat het een lieve lust is, dus veel anders hadden we vandaag toch niet kunnen doen. De keer, dat Katja luizen had, was er een zware sneeuwstorm, met Saskia komt de hemel naar beneden. Hoe passend.

Voor vanavond had Saskia een logeerpartij met Kaylee en Alexandra hier geregeld. Die wil ze nog door laten gaan, maar Rick vooral is fel tegen. Ik weet, dat een hard "Nee" alleen maar protest en boosheid oproept, dus ik stel voor, dat we nog een keer kammen. Is er geen luis, dan kan de logeerpartij doorgaan, anders toch echt niet. De luis werkt mee, want hij laat zijn zes pootjes zien. Saskia weet, dat ze dit gevecht verloren heeft en levert geen verder protest.

Na de lunch bel ik Pat op. Ik heb behoefte aan contact met mijn vriendinnen. Ook zij wilde mij al bellen en we maken plannen voor de komende weken. Pats oudste dochter studeert nu in Colorado en het afscheid was ook voor haar moeilijk, natuurlijk.

Toch heeft zij dezelfde reactie, als ik: zodra we zien, dat onze dochters het fijn hebben, is het voor ons ook goed. Al zijn Rick en ik nu wel weer bezorgd, want twee Virginia Tech studenten zijn deze week vermoord aangetroffen bij de ingang van het bos, waar Katja en haar vrienden ook graag heen gaan.

De moordenaar is nog niet gevonden, dus we hebben Katja op het hart gedrukt niet naar afgelegen plekken te gaan. Het is toch te gek, daar! Denk je een onschuldig klein stadje te hebben, gebeuren er drie jaar achter elkaar zulke gruwelijke dingen!

Tussen al het wassen en schoonmaken vind ik nog even tijd om buiten op het deck wat te lezen. Saskia moet aan het einde van de middag naar de chiropractor, voor het eerst sinds onze vakantie in Aruba. Ze had gisteren wat hoofdpijn, maar verder heb ik haar er de afgelopen weken niet over gehoord. Het zal me benieuwen of het met de spanningen van school weer erger wordt.

De laatste kambeurt, voor Saskia naar de Mary Kay party van Aoife gaat, is schoon. Hopelijk hebben we nu het ergste gehad! Bij komende logeerpartijen wil ik in ieder geval, dat Saskia niet vlak naast een ander meisje ligt. Ik ben niet zo'n fan van al die overnachtingen met elkaar, juist door dit soort dingen, maar voor Saskia zijn die heel belangrijk. Dat snappen Rick en ik ook weer wel.

Rick komt mij uit de luizenhel redden (weet iemand het Nederlandse woord voor "purgatory"?). We proberen een nieuw restaurantje in het centrum van Vienna uit: Maple Ave Restaurant. De naam is heel simpel en voorheen werd dit pand bezet door een Tex-Mex en een Salvadoriaans restaurant (die laatste hebben wij nooit bezocht). We zijn dus niet zeker, of dit wat is.

Het is een heel klein restaurant en het is druk. Wij hebben geluk, dat er net een stel vertrekt en krijgen meteen een tafeltje. Online had ik het menu al bekeken en er zijn een paar "specials". Het klinkt allemaal erg lekker!

De service is heel attent en de serveersters luisteren echt naar commentaar, zodat er verbeteringen kunnen worden gemaakt. Qua eten is er niets aan te merken, behalve, dat de "small plates" zo groot zijn, dat ze gedeeld kunnen worden.

Mijn kip, komkommer en agar-agar salade is heerlijk! Rick heeft de Spaanse dumplings als vooraf, ik heb die als deel van mijn hoofdmaaltijd, want ik heb drie "small plates" besteld. Het restaurant zorgt er dus, beter dan anderen, voor, dat wij gelijktijdig eten.

We smullen, het moet gezegd! En de service is goed, de ambiance gezellig, een aanrader! Rick wil nog dessert en kiest een chocolade "cake" met room en ijs. Ik neem een paar happen en het is alweer heerlijk. Weer een goed restaurant vlakbij ons, ik hoop, dat ze het goed gaan doen!

19 reacties:

Jannie zei

Purgatory = vagevuur

Sally zei

Wij zijn steeds ontsnapt aan de luizenplaag maar het heeft toen de kids nog op de lagere school zaten ook een tijd lang geregeerd. Veel ouders waren niet echt actief met uitroeien vd beestjes (deden niet het hele huis of bleven maar zeggen mijn kind heefthet niet) en ze bleven maar terugkomen. Ik was daarom luizenmoeder op school....Er rust toch altijd nog een soort taboe op lijkt wel.

Natasja zei

Ik hoop dat je snel van je 'luizenprobleem'af bent, want het kriebelt bij mij al als ik het lees. Ik hoop dat ze snel de moordenaar vinden die al het gruwelijks op zijn geweten heeft, want de gedachte dat hij nog ergens rondloopt. Ze moeten maar voorzichtig doen, hoor! Fijn weekend!

PS: we hebben nog wel 3 huizen in Vienna bekeken tijdens onze bezichtigingsreis. Helaas was het niets. Het wordt nu waarschijnlijk Great Falls.

DixieChick zei

Oh wow, dank je wel Jannie. Ik zat me hier te bedenken dat ik wel wist wat purgatory was, maar toen kon ik er niet meer opkomen..:)

Wat naar van de luizenplaag zeg..brrr..ik kan me voorstellen dat je daar nou niet echt gecharmeerd van was. En dat is het zeker jammer als goede vriendinnen niet even om de hoek wonen voor een wandeling.


Sterkte ermee!

Annemiek zei

Bleh. Vreselijk die luizen. Succes ermee hoor!

Monique zei

Wat een ellende, die luizen. Heb ze hier nooit gehad, maar ik ben daar ook wel heel blij om!

Anoniem zei

Misschien ken je deze site al. Handig voor vertalingen.
http://nl.babelfish.yahoo.com/

Ik leef met jou mee! Mijn zoon is nu net begonnen aan z'n studie en ik moet er enorm aan wennen. Terwijl hij nog niet eens op kamers woont. Universiteit is op vijf fietsminuten afstand.
Als je een moeilijk moment heb denk dan aan de heerlijke vakantie die je met Katja hebt gehad en dat zij, volgens mij, een zeer verstandige meid is!

Annebep

www.ine1149.web-log.nl zei

Jakkes, luizen. Kan me voorstellen dat je daar helemaal niet blij mee was. Hopelijk zijn ze nu allemaal uitgekamd en weggewassen.

Sterkte!

Anja zei

Wat een gedoe met die luizen, hopelijk zijn jullie er snel vanaf.

En wat een akelig nieuws alweer van Virginia Tech, hopelijk pakken ze de moordenaar snel. Ik kan me voorstellen dat je bezorgd bent, maar wat ik zo lees op je blog is Katja een verstandige meid!

Jannie zei

Toen ik in de 50-er jaren op de lagere school in Amsterdam zat, kregen we eens in de zoveel maanden luizen controle. Geen idee of het toen vaker voorkwam, maar er kwam een zuster je hoof bekijken. We vonden het allemaal verschrikkelijk.

Ik sprak vorige week een vriendin met een dochtertje van 7, en bij haar zomer camp hadden ze ze ook.

Bianca (Hollandranch) zei

Wat verschrikkelijk die luizen maar zoals je het schrijft kan ik er niets aan doen dat ik toch heel hard erom moet lachen hoor. Ik zie het helemaal voor me die kam door Saskia's haar voor de logeerpartij en dat die luis dan zo netjes zijn/haar 6 pootjes laat zien ha ha
Sterkte ermee !
p.s. kun je er niet een paar aan die verkoper van de HP winkel geven stiekem? ;-)

Carola zei

Bleeh luizen, ik krijg al jeuk op mijn hoofd bij het lezen. Gelukkig hebben Robin en Max ze nooit gehad. Luizen zijn dol op schoon haar dus zorgde ik ervoor dat de haren van mijn kinderen nooit "schoon" waren. Max had altijd gel in zijn haar en Robin spoot ik altijd haarlotion in haar haren. Ze zijn dan niet meer "schoon" en voor luizen veel minder aantrekkelijk.
Alleen al de gedachte aan al dat gepoets en gewas, poeh meid ik ben echt niet jaloers op je.
Kam jij de haren van Saskia alleen maar met een luizenkam? Hoef je nu geen speciale shampoo of lotion te gebruiken?

Anja zei

Hopelijk zijn jullie nu van het luizen probleem af. Wat een drukte brengt dat met zich mee zeg.
Wat een naar nieuws over Virginia Tech, hopelijk vinden ze de dader snel.

Petra S. zei

Oh brr, luizen. Luizen zijn inderdaad niet vies, het is meer het idee dat je ze hebt, denk ik, dat het ´vies´ maakt.
Ik hoop dat je nu uitgekamd-uitgewassen en geheel ontluist bent.

Marjon zei

Hè, vervelend die luizen. die zijn moeilijk uit te roeien zeg.
Bij ons moet er altijd een speciale luizenshampoo gebruikt worden anders blijven de eitjes zitten. Hoeft dat bij jullie niet?

Wat verschrikkelijk dat er nu weer twee meisjes vermoord zijn. Laat Katja maar heel goed uitkijken en nergens alleen naar toe gaan.
Bah, het zou toch niet nodig moeten zijn dat ze geen onbezorgde tijd kunnen hebben en met dit soort verschrikkelijke dingen rekening moeten houden.

Die HP jongen had ik echt eens heel goed de waarheid gezegd, wat een idioot zeg!

Martin zei

Het is misschien wel fijn om te weten dat luizen alleen op schone hoofden verschijnen. Leuk is anders als je ermee geplaagd wordt natuurlijk.

Jee, alweer twee vermoorde studenten bij Virginia Tech? Dit is creapy!!! Laatst was er een uur lang een TV programma over de eerdere moorden van studenten daar. Ik hoop dat men de dader snel te pakken krijgt, want als ouder voel je je toch niet helemaal lekker, als je kind daar studeert.

Becs zei

Luizen brrrr, hopelijk zijn jullie er snel vanaf!

Wat een verschrikkelijk nieuws weer van VT. Ik zat zojuist ergens op het internet erover te lezen. Zoiets is hoe dan ook verschrikkelijk, maar als het dan zo dichtbij je eigen dochter gebeurt lijkt het me helemaal eng!

Bibi zei

Ik zou ook ongerust zijn met die moordenaar die nog vrij rondloopt! Ik zou mn dochter waarschijnlijk laten 'chippen' al gaat dat wel wat ver...
Die hoofdluizen hadden we vroeger op school, heb ik gelukkig nooit meer gehad daarna. Ik krijg er wel jeuk van als ik dat zo lees!:-)

Kasaka zei

Dank voor alle steunbetuigingen!

@Jannie -- Bedankt, soms kan ik gewoon niet op een woord komen.

@Bianca -- Ik kan er nu ook wel stiekem om lachen.

@Carola en Marjon -- Die shampoo wordt hier afgeraden. Hij schijnt niet afdoende te zijn, alleen kammen, kammen en nog eens kammen is afdoende. De chemicalien in de shampoo zijn erg slecht, zowel voor de gebruikers, als voor het milieu. Wij hebben dus het hele weekend gekamd (en al twee dagen niets gevonden, gelukkig!).