Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 17, 2018

Over een heerlijke maandag

We hebben vannacht beiden niet goed geslapen en Rick staat om zeven uur op en ik een half uurtje later. Dat is vroeg voor mijn doen, maar het voelt alsof er messen in mijn nek en schouders steken en dan weet ik al hoe laat het is. Opstaan, want dat wordt alleen maar erger als ik blijf liggen.

Rick is al aan mijn koffie begonnen en dankbaar schenk ik mijn laatste kop Juan Valdez uit Colombia in. Dat is echt heel erg lekkere koffie en misschien ga ik er wel een keer voor naar Washington, want daar is ook een Juan Valdez winkel. Morgen wordt het Douwe Egberts roodmerk.

Na een ontbijt van gerookte zalm en tomaat ben ik eigenlijk klaar om te gaan sporten. Het is pas half negen en mijn personal training vandaag om kwart over tien. Toch besluit ik naar Anytime Fitness te gaan. Daar doe ik een uur cardio tot ik 10000 stappen bijeen heb en speel dan Wordscapes tot Sharon komt.

Dat halve uur met gewichten gaat zoals altijd lekker snel. Blij om klaar te zijn met sporten speel ik wat Pokémon Go op weg naar huis. Ik neem ook nog wat foto's van sfeervol versierde huizen in de buurt.



Thuis laat ik Orion even uit en maak me dan klaar om Vienna in te gaan met mijn boodschappenlijstje. Voor mijn douche weeg ik mezelf altijd even en vandaag ben ik nog een pond kwijt! Achtentwintig Amerikaanse ponden is bijna dertien kilo!

Blij met dat nieuws rijd ik naar het centrum van Vienna. Eerst ga ik mijn favoriete salade eten bij Noodles & Company. De salade zelf is vrij gewoon maar de slasaus erbij is zo lekker! Ik moet me ervan weerhouden het bakje niet uit te likken!

Dan haal ik spullen voor het avondeten bij Giant en Whole Foods. Ik neem ook gelijk ingredienten voor het eten morgen mee. Als laatste koop ik Orion's botjes en dergelijke van Petco. Orion wacht telkens geduldig op me in de van en komt me iedere keer als ik terugkom hondenzoentjes geven.

Thuis leg ik de boodschappen weg en ga dan voor het huis in de zon zitten. Het is dertien graden, maar de zon hier is zo warm dat ik zonder jas kan zitten. Het is zelfs warm met lange mouwen. Het zijn dagen als deze, die me weer opladen. Mijn pijnniveau is dan zoveel minder.
Een paar uur later gaat de zon achter de huizen en wordt het al snel te kil. Binnen wacht Orion me ongeduldig op. Ik geef hem eten in zijn nieuwe "bal". Het is een puzzel en hij moet hem rollen om zijn eten eruit te krijgen. Orion vindt het erg leuk en ik vind het schattig hoe hij het tot het laatste stukje eten volhoudt.
We vinden het zo leuk om kerstkaarten te krijgen! Vanavond weer drie, het draagt bij aan de gezelligheid

Als Rick thuiskomt maakt hij zijn heerlijke omeletten. Ze zijn gevuld met gerookte zalm, drie kleuren paprika, champignons en ui. Het smaakt weer voortreffelijk!

Dan kijken we naar The Great Christmas Light Fight. Altijd leuk om te zien, maar er zijn er maar een paar, die ik ook smaakvol vind. Meestal is het gewoon eindeloos veel lichtjes. Ik ben benieuwd wie dit keer wint!

5 reacties:

Sophie zei

Lekker dagje zo! Wat zit er in die dressing dat 'm zo lekker maakt? Ik ben gek op lekkere salade dressings.

Petr@ zei

Knap hoor, 13 kilo!

Oef, wat ziet die omelet er heerlijk uit!

Anja L. zei

Tjee, 13 kilo afgevallen, goed hoor!
Wat kan Rick toch mooie omeletten maken, het water liep in mijn mond.
Fijne dinsdag.

Petra zei

@Sophie - Precies weet ik het niet maar het is een pittige yoghurt dressing. Ik denk dat het Griekse yoghurt met sriracha is, maar dat weet ik niet zeker.

@Petra - Ja, ik wil nog meer, maar ik ben al zo blij al dat gewicht kwijt te zijn!!!

@Anja - Als ik bij een restaurant een omelet bestel haalt het meestal niet bij die van Rick.

Sophie zei

Dat klinkt lekker! Zoiets zou ik ook kunnen maken.