Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 27, 2018

Over een gezellige middag wijngaarden

Als ik Rick en Berend Jan beneden hoor sta ik ook maar op. De mannen hebben kerststol als ontbijt op en de koffie staat klaar. Voor mezelf pocheer ik een ei en snijd een tomaat op.

Niet veel later volgen Ana Maria, Kai en Saskia. Ik ga op de plaats hardlopen zodat ik toch sociaal kan zijn. Na haar ontbijt gaat Ana Maria buiten hardlopen. Ik was graag meegegaan, maar ik heb nog steeds last van mijn knieen en wil eerst goede steunzolen hebben voor ik weer echt kan hardlopen.


Tegen tienen komen Sandy en Athena ook uit de basement naar boven. Zij hebben heerlijk geslapen, gelukkig. We maken ons allemaal klaar en de laatste, die doucht, moet het met lauw water doen. Onze boiler kan zes lange douches niet aan.

We gaan vanmiddag opsplitsen. Wij ouders gaan naar Middleburg voor een middagje wijngaarden en de kinderen gaan met de metro naar Washington. Daar gaan ze naar het natuurhistorische museum. Gelukkig is dat nog open ondanks dat de federale regering gesloten is.

Wij gaan eerst naar het centrum van het gezellige oude plaatsje Middleburg. Daar hopen we bij de delicatessenzaak een picknick lunch bij elkaar te krijgen. Alleen blijkt de delicatessenzaak nu een oesterbar te zijn. Gelukkig is er ook de Safeway waar we lekkere kazen en vleeswaren kopen en een zakje worteltjes om toch wat gezonds te hebben.



De eerste wijngaard, die we bezoeken is Cana. Daar bestellen we ieder een glas wijn. Rood voor de mannen en wit voor Ana Maria en mij. Het is goede wijn en de meegebrachte lekkernijen smaken er heel goed bij!


We zitten gezellig te kletsen met het mooie uitzicht over de wijnranken en de heuvels van de Piedmont. Als we klaar zijn ruimen we op en gaan naar de tweede wijngaard, Chrysalis. Hun wijnen zijn mijn favoriet in deze omgeving, maar tegenwoordig hebben ze een enorm proeflokaal en de gezellige sfeer van het vorige is er niet meer.

De wijn wordt ook door Berend Jan en Ana Maria helemaal goedgekeurd. Ze nemen een fles van de Sarah's Patio Red mee naar huis. Het is gezellig zo met zijn vieren en voor we het weten is het tijd om naar huis te gaan.

De kinderen zijn intussen ook terug en hebben een leuke middag gehad in het natuurhistorische museum. Saskia heeft ze tevens meegenomen naar de Amsterdam Falafel Shop. Daar hebben ze frietjes op de Nederlandse manier met allerlei sauzen en natuurlijk falafels

Iedereen heeft een leuke middag gehad en nu gaan we met zijn allen Italiaans eten bij Pazzo Pomodoro. Daar heb ik een tafel voor acht gereserveerd en Michael, die we al lang kennen van achter de bar, is onze ober.

Het wordt erg gezellig en iedereen is blij met zijn of haar eten. Ik heb de zuppa di pesce weer met allerlei zeevruchten in een tomaten met anijs soep. Erg lekker! Al moet ik zeggen dat de pizza's er ook wel erg lekker uitzien! Soms mis ik lekker snoepen van die korst wel.

Thuis gaat Saskia naar een feestje en de rest van ons kijken naar de film Life of the Party. Ik ben de enige, die hem al gezien heeft, maar vind het niet erg hem nog eens te zien. Het was weer een heel leuke dag en er komen er nog twee!

2 reacties:

Petr@ zei

Gezellig zo met z'n vieren wijn proeven. En leuk dat de kinderen ook samen weg zijn geweest.

Grappig, Ik laat de korst van de pizza altijd liggen. Mijn minst favoriete deel en zonder korst kan ik een pizza meestal net op.

Petra zei

@Petra - De meeste pizza korst liet ik ook liggen en at alleen wat erop lag, maar bij dit restaurant is de korst zo lekker!