Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 18, 2018

Over kevertjes en een massage

Rick staat al vroeg op en ik houd het ook niet lang uit in bed. We gingen gisteren vroeg naar bed en daar zal het wel aan liggen dat we beiden voor half acht uitgeslapen zijn. Rick vertrekt daardoor ook vroeger naar zijn werk.

Mijn Douwe Egberts koffie smaakt lekker en de gerookte zalm en tomaat als ontbijt ook. Het is pas kwart voor negen als ik op de elliptische machine aan mijn uur cardio begin. Dat betekent dat ik om kwart voor tien al klaar ben!


Heerlijk, de hele ochtend nog voor me! Ik neem eerst Orion mee voor een wandeling en dan lees ik me in over een nieuwe hobby, "diamant" schilderen. Het is "schilderen" met allerlei kleuren steentjes, die je een voor een opplakt. Het doet me een beetje aan borduren denken, maar dan met steentjes. Het lijkt me leuk om te proberen. Ik bestel er een klein projectje van.

Voor de lunch rijd ik met Orion in de van naar Lei'd Poke. Hun Poke bowls zijn zo ontzettend lekker! Dit keer neem ik twee smaken van de zalm met heel veel groentes, zeewiersalade en gember. Het is zo lekker! Al haalt de smakkende man naast me wat van het smakelijke weg, gelukkig is hij halverwege mijn maal klaar.

Terug thuis ga ik de logeerkamer in de basement aanpakken. Daar hebben we, zoals ieder jaar, een invasie van carpet beetles (kleedkevertjes). Het zijn heel kleine zwarte beestjes, die dus overal doorheen kunnen komen. Als het koud wordt houden ze van tapijt en andere stoffen.

Het vervelende is dat ze het logeerbed ook erg lekker vinden. Het enige wat we kunnen doen is stofzuigen en het beddengoed wassen. Mijn broer en gezin komen volgende week dus het is zaak de beestjes om zeep te helpen.

Het beddengoed doe ik in de wasmachine en ga dan de matras en de rest van de kamer grondig stofzuigen. Dat zal ik de komende dagen nog een paar keer doen. Hopelijk is het dan tegen de 26e zonder zwarte puntjes.

Om drie uur komt Lisa om me een massage te geven. Ik doe Orion in de badkamer en laat Lisa haar tafel opzetten. Dan mag Orion eruit en ligt hij het hele uur schattig onder de tafel op zijn botje te knauwen.

Als de massage voorbij is neem ik Orion mee naar achter terwijl Lisa haar tafel opruimt. We nemen afscheid en wensen elkaar fijne feestdagen. Grappig om nu mensen niet meer te zien tot in het nieuwe jaar.

Een massage maakt me altijd helemaal moe en ik krijg er veel pijn door. Ik pak nog wat net aangekomen cadeautjes in en dan mag ik van mezelf rusten. Ik zet Hallmark aan en geniet weer van de film die speelt.

Als Rick thuiskomt maakt hij ons avondeten. Weer de kip met blikjes Indiase spinazie en mosterdbladeren over "rijst" van bloemkool en broccoli. Het is zo ontzettend lekker en licht, maar het vult ook goed.

Intussen hebben we niets meer gehoord over Dad. Ik moet toegeven dat ik veel aan hem denk en het wel een beetje mijn  kerstplezier vermindert. Maar geen nieuws betekent tenminste dat het niet erger is dus dat is gunstig. Ik ben benieuwd wat Lisa daar morgen gaat vinden. Rick heeft het er niet veel over, maar hij is echt een dag op dag levend mens. Ik denk meer vooruit.


4 reacties:

Petr@ zei

Ik ben benieuwd hoe je nieuwe hobby gaat bevallen. Ik was gisteren bij een vriendin die ook zo creatief is. Ik heb dat helemaal niet. Ik was ook blij dat mijn moeder elke week met mijn kinderen knutselde, dan hoefde ik dat zo min mogelijk.

Anja L. zei

Het ziet er leuk uit dat diamant schilderen. Ik zou er geen geduld voor hebben.
Ik krijg al de kriebels als ik lees over die kleedkevertjes! Ik hoop dat je er op tijd vanaf bent.
Sterkte met je schoonvader (voor jullie allebei).

Anja zei

Diamant painting zie je hier ook. Ik heb het geprobeerd maar het is niet mijn ding.
Hopelijk is het voor jou een leuke hobby.

Petra zei

@Petra - Ik hoop dat ik er geduld voor ga hebben. Ik vind het wel altijd erg leuk om dingen te maken. Ik mis juist zulk soort dingen met de kinderen te doen, grappig.

@Anja - Ik weet ook niet of ik het geduld heb, maar vroeger borduurde ik veel en dat ging ook vrij langzaam.

@Anja - We zullen zien, ik hoop dat ik er nog het geduld voor heb.