Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 25, 2018

Over Kerst vieren en een film

Met schrik word ik wakker want ik heb gedroomd dat we vergeten waren Santa te spelen. Het was zo echt dat ik toch maar even voor de zekerheid ga kijken of alles wel klaarstaat. Dat is natuurlijk het geval en ik ga terug naar bed om nog even wat rust te krijgen.

Iedereen is al op en aan het ontbijt als ik eindelijk beneden kom. Ik voel me zeker niet optimaal met keelpijn, maar erger is de verkoudheid nog niet geworden. Rick maakt een bordje met gerookte zalm en tomaat voor mij als ontbijt met een lekkere kop koffie.

Als we allemaal klaar zijn met eten verhuizen we naar de familie kamer. Daar liggen de cadeaus van "Santa" en de volle kerstkousen. Eerst krijgen Orion, Flapjack en Pig hun cadeautjes. Orion is dol op de "bacon" als snack en vindt zijn rendier ook leuk.


Dan beginnen we met Rick want iedereen is benieuwd wat dat enorme pakket is wat Santa voor hem heeft gebracht. Dat blijkt een elektrische step te zijn en Rick is er als een kind zo blij mee. Een schot in de roos van deze Santa! Rick wil er zelfs op naar zijn werk gaan.


We gaan in volgorde van leeftijd dus nu is het mijn beurt. Ik heb werkelijk geen idee wat ik ga krijgen. Ik had wel wat ideeen, maar wat ik echt wenste was wel erg duur. Natuurlijk spring ik dan ook bijna uit mijn vel als dat wel tevoorschijn komt! Ik heb een Canon 80D!!! Ik kan niet wachten er prachtige foto's mee te maken!

Kai krijgt een drone en Saskia een elektronische pen waarmee ze haar notities zowel op papier als op haar computer kan schrijven. Iedereen is nu al heel blij, maar er volgen nog leuke dingen uit de kerstkous. Ook daar heeft mijn Santa me flink verwend. Een paar lekkere luchtjes, een sleutelhanger met lichtje en alarm (wat heel hard klinkt als ik het uitprobeer!), Tile waarmee ik alles kan vinden met Bluetooth en meer.

Er zitten ook een paar flesjes liqueur in, o.a. cognac. Verder een pakje met pepperoni "rietjes" voor mijn Bloody Mary's en een handje vol pure Lindt chocolaatjes. Dit zijn mijn favoriete chocolaatjes en hopelijk krijg ik ze dit jaar wel op. Ik heb namelijk in het kastje naast mijn bed nog heel wat chocola van voorgaande jaren liggen.

Als de kerstkousen uitgepakt zijn beginnen we met het uitdelen van de cadeautjes onder de boom. Van Saskia krijg ik een aromatherapie diffuser met vier verschillende flesjes essentiele olie. Kai heeft een leuk kettinkje voor mij.

Van Rick krijg ik een elektronische fotolijst, een heel warme deken met armen erin voor op de bank, een hanger voor buiten met allemaal kolibrietjes, die in het donker lichtgeven, verschillende lensjes voor mijn telefoon en een mooi paar oorbellen.
Met het macrolensje voor mijn telefoon genomen

Iedereen is zeer tevreden met zijn of haar cadeaus. Kai heeft ook een VR bril gekregen en we zien hem verder de hele dag met dat ding op. De anderen proberen het ook, maar ik wil mijn verkoudheid niet overdragen dus kijk maar niet.

Mijn zus belt om te bedanken voor hun cadeautjes. Ik heb het voor iedereen goed gedaan, zelfs mijn zwager. Voor hem had ik iets van Ricks wenslijst besteld dus ik hoopte al dat dat in de smaak zou vallen. De mannen hebben ongeveer dezelfde interesses. Rick belt ook met zijn zus en we bedanken haar voor de verwennerijen.

Dan ga ik douchen en besluit het cadeau van Ricks zus ook meteen in te wijden. Mijn gedeelte van onze wastafels ziet er na een half uurtje keurig uit en ik kan voortaan de oorbellen e.d., die ik aan wil doen, makkelijk vinden. Ik ben echt blij met de laadjes en vakjes. Er zijn er zelfs nog een aantal leeg!

Als lunch eten we overblijfselen van het buffet van gisteren. Het smaakt allemaal weer prima. Ik ben helemaal verliefd op de mini komkommertjes, die we tegenwoordig kunnen kopen. Ik doe ze in appelazijn en zout en spoel ze na twee uur uit. Een dag later zijn ze nog lekkerder.

Saskia en Rick gaan nog even naar de Giant om een proteine voor vanavond voor Saskia te kopen. Deze winkel is van 7 uur tot 17 uur geopend vandaag. Alleen Giant en Safeway zijn open vandaag, verder is alles dicht.

Als ze terugkomen heeft Saskia besloten toch niet mee naar de bioscoop te gaan. Ze heeft vannacht nauwelijks geslapen en wil wat rusten. Rick, Kai en ik rijden dus gedrieen naar Tysons Corner. Daar is alleen de bioscoop open, maar ook heel druk bezocht!

We vinden toch nog een heel gunstige parkeerplek. Rick krijgt zijn geld terug voor Saskia's kaartje en dan gaan we naar de Dolby zaal. Hier kunnen de stoelen in de ligstand en dat is maar goed ook want we konden alleen nog de tweede rij krijgen.

The Return of Mary Poppins is alles wat we ervan verwacht hadden! Zo'n ontzettend leuke film, ik wilde dat hij niet zou eindigen. Emily Blunt is de perfecte Mary Poppins en Lin-Manuel Miranda de beste Jack. Dat Dick van Dyke en Angela Lansbury ook nog een rol spelen is helemaal leuk!

Intussen voel ik me jammer genoeg echt niet lekker! Ik baal zo dat ik net nu mijn broer en gezin komen niet helemaal top ben. Maar hopelijk helpen de Zicam en Cold Calm voldoende om me toch goed genoeg te voelen om van hun bezoek te genieten.

Net als gisteren maken de kinderen en Rick samen het kerstmaal. Kai en Saskia hebben veganistische gehaktballen (erg lekker, ik proefde er ook een) en Rick en ik een heerlijk malse geroosterde biefstuk.

Als toetje hebben we de mini desserts van Whole Foods. Voor mij een vruchtentaartje met frambozen, de mannen hebben iets met chocola waarvan ik een stukje van Rick krijg. Het is heel erg lekker, dat kan Whole Foods heel goed!

Kai en Saskia ruimen daarna hun spullen op want morgen komen de schoonmaaksters. Dan vertrekken zij naar de Stange's waar Saskia haar beste vriendin Laura opzoekt en Kai zijn vriend Michael, die hij ook al sinds de basisschool kent.

Moe van de dag kijken Rick en ik de altijd weer leuke film Elf. We hebben weer van Kerst genoten en zien uit naar het bezoek van Berend Jan, Ana Maria, Sandy en Athena!

8 reacties:

Anja L. zei

Mooie kado's hebben jullie gekregen.
Ik hoop dat de verkoudheid niet doorzet.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Alweer zulke mooie cadeaus voor iedereen. Geweldig om Rick zo blij te zien met zijn step!

Vervelend dat je niet fit bent. Hopelijk wordt het niet erger. Beterschap.

Unknown zei

Hopelijk voel je je snel weer beter!

Tineke zei

sterkte met je zere keel en neem je rust.
Wij hebben ook super gezellige 1e kerstdag gehad en vanmorgen met dochter en kleindochters naar 'kindje wiegen' geweest.
Kinderen hebben kerstmaaltijd verzorgd en wij de kersttaart, hapjes en drankjes.
vanmiddag gaan we 2e kerstdag verder vieren bij mijn zus en gezin.

Sandrah zei

De Canon 80D maakt echt prachtige foto's. Ik heb 'm cadeau gedaan aan mijn zus eerder dit jaar en sta iedere keer weer versteld van de haarscherpe foto's. Veel plezier er mee!

Leuke cadeaus hebben jullie gekregen. Ook leuk dat Orion blij is met zijn rendier. Hihi!

Fijne dagen met je broer en zijn familie.

Sandra

Sally zei

Wat een mooie kado’s allemaal. Gezellig weer die dagen zo. Veel plezier met je visite.
Ik hoop dat je snel opknapt.

Petra zei

@Anja - Dank je wel, ik voel me maar zeer matig, maar het is gelukkig tot nu toe geen vreselijke verkoudheid

@Anoniem - Dank je wel!

@Tineke - Dat klinkt inderdaad heel gezellig! Wat is "kindje wiegen"?

@Sandra - Ik wil er zodra ik wat tijd heb voor een fotosessie op uit. Daarom wilde ik de 80D ook, veel scherpere foto's van Ricks camera dan van mijn 60D

@Sally - Hetzelfde voor jullie!

Tineke zei

Kindje wiegen is eigenlijk de uitbeelding van het kerstverhaal; door schoolkids verkleed als engel, driekoningen of schaap en een echtpaar dat recent een baby heeft gekregen. Al lopend door de kerk en met zijn allen kerstliedjes zingend (duurt ongeveer 1 uur). Kerk wonderschoon versierd.