Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 21, 2018

Over ongewone warmte en inkopen doen

Tot mijn verbazing slaap ik tot na achten door. Rick is al opgestaan maar daar heb ik niets van gemerkt. Kai is ook beneden, die stond om vier uur al op. Flinke jetlag voor hem dus!

Rick vertrekt voor een paar uur naar zijn werk en na mijn ontbijt en koffie doe ik een uur op de plaats hardlopen. Kai en Saskia lezen en computeren er gezellig bij.  Buiten is het ongewoon warm.


Als ik klaar ben ga ik naar boven om nog wat laatste cadeautjes in te pakken. Daarna douche en verkleed ik me en ga voor op de stoep zitten lezen. Het is nota bene 17 graden en in de zon zelfs warm.

Na een uurtje van de zon genoten te hebben komt Rick thuis. Kai en Saskia hebben intussen een lijst met boodschappen gemaakt voor veganistische maaltijden, die zij samen willen gaan koken. Rick en ik hebben een lijst voor de kerstbuffetten, die we morgenavond en Kerstavond gaan neerzetten.

Saskia moet schoolwerk doen, maar Kai gaat dus mee naar Wegmans. Hier doen we twee keer per jaar onze boodschappen. Traditie is om eerst lunch te eten. Wegmans heeft een heerlijke salade bar en we kiezen alle drie verschillende dingen van de vele opties.

Als de magen weer gevuld zijn gaat Kai zijn lijstje afwerken en Rick en ik verdelen de onze. Zoals altijd is het berendruk en een heel gemanoeuvreer met karretjes! Deze winkel heeft heel veel te bieden, maar is heel onlogisch ingericht.

De Philadelphia cream cheese ligt bijvoorbeeld op twee verschillende plaatsen. Eerst vind ik alleen het pakje, maar ik wil een bakje. Dat ligt dan weer heel ergens anders zodat ik het pakje weer terug moet brengen. Al met al zijn we een paar uur bezig met een vrij korte lijst.

Nu hebben we wel tot na Kerst eten dus het was de tijd waard. Intussen plenst het weer en zijn we blij overdekt geparkeerd te hebben. In Fairfax zien we een prachtige regenboog. Zo sterk zie je ze niet vaak hier.

Er is een ware wolkbreuk als we bij de Russian Gourmet aankomen. We rennen naar binnen, maar worden toch flink nat. Hier kopen we altijd kaviaar en Rick vindt het leuk er rond te neuzen. Zijn ouders woonden een aantal jaren in Moskou tijdens zijn jeugd.

De mensen hier spreken nauwelijks Engels en het duurt even voor we duidelijk hebben gemaakt welke kaviaar we willen. Een oud Russisch vrouwtje heeft een heel verhaal tegen mij over het weer (denk ik). Natuurlijk versta ik er geen woord van. Ik ken alleen njet, da, en dos vidanja.

Thuis slepen we alle boodschappen naar binnen en proberen er een plekje voor te vinden. Dat valt niet mee. Ik moet nodig de voorraadkast uitmesten. Maar het lukt met veel moeite.

Rick bakt een pompoentaart voor Kai (en Katja en Kevin), want die miste Kai van Thanksgiving. Dan gaan Kai en Saskia hun avondmaal koken. Rick en ik halen Thais eten, want er zitten teveel koolhydraten (aardappel en rijst) in hun maaltijd.

Na het eten gaan Rick en ik naar boven om de lichtsituatie van het grote bed in Katja's kamer eindelijk eens op te lossen. Al sinds de brand is daar slechts een staande lamp, terwijl er in het bed vier aparte lichten verwerkt zitten. Met vereende krachten krijgen we alles aan het werk zoals het moet. Dat voelt wel goed en we geven elkaar een high five.

Katja en Kevin wachten op hun wasmachine en droger, die veel later komen dan de afspraak was. Zij zullen hier waarschijnlijk pas tegen elven aankomen. Maar dan gaan we een gezellig weekend met zijn allen hebben.

6 reacties:

Angela zei

Gezellig dat bijna iedereen weer op het nest is. Ik wens jullie gezellige dagen!

Petr@ zei

Ik moet zo ook de drukte trotseren in de supermarkt....helaas kan ik vanavond niet, dan is het vaak rustiger. En dan hoef ik alleen maar gewone boodschappen want met Kerst eten we niet thuis.

Leuk zoals Kai en Saskia met elkaar omgaan. Eet Kai ook veganistisch of doet hij nu met Saskia mee?

Nel zei

Wat een heerlijke dagen voor jullie. Geniet ervan....ben benieuwd naar jullie verhalen en foto's.

Is Kai nu opeens ook veganistisch of doet hij het om gezellig met Saskia te kunnen kokkerellen ?

Anja zei

Fijne dagen samen met jullie kinderen, geniet ervan !

Petra zei

@Angela - Dank je! Hetzelfde voor jou!

@Petra - Nee, Kai eet wel veel vegetarisch en veganistisch, maar hij noemt zichzelf een flexitarian dus hij eet ook vlees.

@Nel - Hij doet het om gezellig met Saskia te kokkerellen, hoewel hij ook wel vaak veganistisch eet in Duitsland

@Anja - Dank je, ik wens jullie hetzelfde!

Anoniem zei

Mooie winkel die Wegmans, is dat in de genre van Wholefoods of toch nog anders? Nog eventjes en jullie zijn allen samen. Fijne feesten! Grtjs Brin