Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 20, 2018

Over thuiskomende kinderen

Rick en ik hebben beiden een pijnlijke nacht achter de rug. Ricks schouderpijn maakt dat hij al om vijf voor zeven opstaat. Ik houd het nog een half uurtje uit, maar heb er dan ook genoeg van.

We drinken samen koffie en thee en dan vertrekt Rick naar zijn werk. Ik eet gerookte zalm en een tomaat als ontbijt en ga dan hardlopen op de plaats. Het is somber weer buiten dus ik heb de kerstboomlichtjes aan. Wel zo gezellig.


Als ik klaar ben neem ik het boodschappenlijstje wat Saskia en Kai me gegeven hebben mee. Ook Orion springt weer graag in de van. Ik rijd naar Trader Joe's waar het flink druk is. Ik vind alles van het lijstje en heb een hele kar vol. Tot mijn verbazing kost dit alles maar $50! Ik moet van mezelf echt vaker hier boodschappen doen!

Een paar deuren verderop is een dierenspeciaalzaak en ik ga eens kijken wat voor hondenpuzzels ze hier hebben. De verkoper verzekert me dat eentje waar Orion ringen af moet eten echt uren plezier zal geven. Dan kent hij Orion nog niet, een kwartier nadat ik het hem heb gegeven heeft hij het al door! Gelukkig kostte het niet veel.

Intussen is Kai uit Frankfurt vertrokken. Gelukkig heeft hij een directe vlucht want er wordt erge storm voorspeld hier aan de oostkust. Hopelijk haalt hij het net thuis voor de zware windvlagen komen.

Voor de lunch ga ik naar Viet Aroma voor mijn geliefde pho. Het is er druk en in de andere restaurants daar ook. Ik moet dan ook best ver weg parkeren. Dankbaar voor de overdekte stoep kom ik toch vrij droog binnen. De soep smaakt zoals altijd weer voortreffelijk. Omdat het de laatste keer hier eten is voor Kerst laat ik een extra fooi achter voor de serveerster.

Dan is het tijd voor mijn nagelafspraak. Ik laat dit keer mijn teennagels achterwege, die zijn nog mooi goud. Phuong maakt mijn nagels nog een keer netjes met zijde. Volgende keer ga ik de poeder eens proberen. Ik kies rode glitter als kleur, perfect voor de feestdagen.

Op weg terug naar de van loop ik langs Starbucks en besluit een kleine nitro brew te bestellen want ik voel me slaperig. De vrouw voor me in de rij heeft ook net haar nagels laten doen en zij heeft de poeder. Ik vind het er mooi uitzien. We praten even over nagellak en wensen elkaar dan fijne feestdagen. De caffeine in de koffie maakt me weer helemaal wakker.

Thuis laat ik Orion snel uit en we lopen op de hoek van onze straat bijna tegen een vos aan! Orion is zo beduusd dat hij niet eens blaft. De vos kijkt even nieuwsgierig en steekt dan over. Het is een mooi dier met een volle staart.

Dan zet ik de vuilnis vervroegd buiten. Gewoonlijk doet Rick dat op donderdagavond, maar nu miezert het en later vanavond schijnt het te gaan plenzen. We hebben nogal wat dozen voor de kringloop dus ik moet een aantal keren de oprit op en af lopen. De buurman ziet me dit doen en vindt het een goed idee dus zijn bakken staan er ook al voor de tijd dat het eigenlijk "mag" (18 uur).

Tegen vieren komt Saskia met haar twee katten. Het is meteen een stuk gezelliger. Saskia heeft nog huiswerk mee en de dieren liggen her en der om ons heen.

Intussen correspondeer ik via Facebook met Shutterfly waarvan ik per ongeluk de kalender zonder Saskia's verjaardag heb besteld. Ik ben oprecht onder de indruk van hun service! Ze sturen me gratis een nieuwe gecorrigeerde kalender met spoed zodat hij voor het nieuwe jaar hier zal zijn. Echt netjes opgelost!

Als Rick thuiskomt brengt hij gyro salades van Plaka Grill mee. Als we daar klaar mee zijn is het al tijd om Kai op te gaan halen. Hij is een kwartier voor op schema geland en we hoeven maar een kwartiertje te wachten voor hij naar buiten loopt.

Intussen word ik emotioneel van de vele hartelijke herenigingen hier in de internationale aankomsthal. Ouders, die kinderen ophalen, kinderen, die ouders ophalen en meer, iedereen is zo blij! En dan zijn wij aan de beurt en geven Kai alle drie een flinke knuffel.

Op de terugweg naar huis giechelen Kai en Saskia als vanouds. Kai is doodmoe (het is dan ook 3:30 zijn tijd als we thuis aankomen). Hij gaat naar bed en wij gaan met de voeten omhoog in onze luie stoelen tv kijken. Wij maken het ook niet laat en hopen op een betere nacht dan de afgelopen nacht!


5 reacties:

Petr@ zei

Lekker druk met allerlei laatste dingetjes voor de Kerst.

Het blijft bijzonder, een vos in bewoond gebied tegenkomen. Dat vond Orion blijkbaar ook, ha ha.

Fijn om alvast 2 van de 3 kinderen thuis te hebben. Geniet er van!

Anja L. zei

Lekker hoor dat Kai en Saskia thuis zijn. Gelukkig had het vliegtuig dus geen probleem met de wind.
Fijne vrijdag!

Sophie zei

Wat leuk en bijzonder die vos! Mooi, je nagels.
Heerlijk om je twee (van de drie, ik neem aan dat Katja en Kevin nog komen?) kinderen weer thuis te hebben. Wat heb je het moment op het vliegveld mooi omschreven, dat is nou echt het kerstgevoel!

Yvonne en Rob zei

Bijna weer compleet😉 Altijd weer fijn als met de feestdagen de kids lekker bij je zijn😍
Geniet van elkaar!

Petra zei

@Petra - Ja, het is altijd wel veel werk voor anderhalve dag, maar zo gezellig.

@Anja - Gelukkig niet inderdaad, het heeft vannacht flink huisgehouden!

@Sophie - Die wilde dieren zomaar in de buurt vind ik nog steeds fantastisch. Herten, vossen, eekhoorns, wasbeertjes, ze zijn er allemaal.

@Yonne - Inderdaad, we koesteren het zolang het nog gebeurt.