Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 25, 2018

Over een verkoudheid en Kerstavond

Midden in de nacht werd ik wakker met keelpijn. Zo balen!!! Het laatste waar ik zin in heb is een verkoudheid. Ik hoop nog dat het weg zal gaan, maar het is er nog volop als ik opsta.


Rick en ik gaan weer ontbijt halen van Starbucks en daar is ook een CVS. Ik koop er Zicam en Cold Calm, beiden homeopathische middelen, die een verkoudheid moeten verkorten. Ik volg de instructies netjes en vandaag is het tenminste niet erger geworden.

Thuis loop ik een uur lang op de plaats hard . Dan gaan Rick en ik de bedden in de basement klaarmaken voor gasten. Mijn broer, schoonzus, neef en nichtje komen de 26e voor een paar dagen. We hebben op zich plaats voor meer dan tien mensen, maar dat moet wel even gecoordineerd worden.

Mijn neef en nichtje zullen in de basement slapen. Een op het queen bed in de logeerkamer en voor de ander hebben we de slaapbank in de rec room uitgeklapt. Mijn broer en schoonzus zullen in Katja's kamer op het queen bed slapen.

Voor we verder gaan maak ik de cadeautjes voor de buren klaar. Ik heb voor ieder een doosje stroopwafels met een kerstversiering met de initiaal van hun achternaam. Voor twee ervan moet ik die initiaal met glitterlijm en "diamantjes" zelf maken. Dat zal wel even duren voor het droog is.

Dan gaan Rick en ik Vienna in. Bij Panera haal ik mijn favoriete salade met spinazie, kip, edamame, amandelen en pindasaus. Ik eet hem in de auto op terwijl Rick het lijstje bij de Giant afwerkt. Dan gaan we samen Whole Foods in.

Overal is het een gekkenhuis en we kunnen nog net de laatste garnalen bemachtigen. We kopen wat kleine dessertjes voor morgenavond en een aantal veganistische dingen voor Kai en Saskia. Morgen is alles dicht dus hopelijk zijn we niets vergeten.

Rick en ik gaan vervolgens langs de buren om de stroopwafels te brengen. Rick doet zijn kerstmuts op en geen jas aan, zodat iedereen zijn kersttrui ziet. Ik heb ook een kersttrui aan, maar het is mij te koud om zonder jas te gaan, vooral nu ik verkouden word.

Onze naaste buren zijn eerst want voor Lorraine en Chuck heb ik ook leuke Delfts blauwe theekopjes om in de boom te hangen of als decoratie neer te zetten. Chuck neemt ze dankbaar aan. De buren daarnaast zijn niet thuis. Ik ben ook niet zeker van het initiaal op hun versiering.

J. is pas gescheiden en gebruikt sindsdien weer haar meisjesnaam. Dit was nadat ik al een versiering met een B erop had gekocht. Ik weet nu niet of het gepast is toch die B nog te geven (haar beide zoons zijn er ook en hebben die B achternaam) of toch maar niet.

Een paar huizen verderop komt Susan net thuis. Zij was ook van plan hun dingen rond te gaan brengen en wij wisselen dus cadeautjes uit. Van hen krijgen we een typisch gerecht uit Pennsylvania. Het is allemaal zoet dus ik hoop dat anderen ervan gaan genieten.

De Naftanels zijn thuis en zij zijn een van de gezinnen met een N initiaal. Ik vond echter maar een N bij Michaels. De andere N heb ik dus zelf gedaan en is nog niet droog. Daarom dacht ik die aan hun buren te geven met de waarschuwing te wachten tot glitterlijm droog is.

De enthousiaste zesjarige Miles smeert de natte N echter kapot. Zijn moeder weet meteen de oplossing. Zij nemen de natte N en de buren krijgen de mooie N. Nadia geeft ons een doosje met chocolaatjes voor hun cadeautje. We knuffelen wat met hun nieuwe kitten en lopen dan naar hun buren.

Ook daar worden we enthousiast ontvangen en praten we even bij. Bruce heeft darmkanker en is bezig met zijn vierde chemotherapie. Daarna weten ze niet wat het zal worden. Zij hebben zeven kinderen en de jongste is net getrouwd. Zij geeft op de 28ste een receptie bij haar ouders. Wij gaan proberen even te gaan.

Matt Troy staat al klaar met hun cadeautje voor wij aan de bel trekken. Hij gaat ook net alle lekkernijen rondbrengen. Als laatste geven we Jennifer hun doosje stroopwafels. Drie van de buren waren er niet dus die geven we wel later.

De rest van de middag genieten we gewoon van het samen zijn. Ik speel veel Scattergories op mijn telefoon en de anderen helpen me mee als ik geen antwoord kan bedenken. Intussen blijf ik mijn anti verkoudheidsmedicijnen gebruiken.

Omdat ik bang ben mijn bacillen over te dragen houd ik me ver van het opzetten van ons tweede kerstbuffet. Rick, Kai en Saskia krijgen het allemaal gezamenlijk voor elkaar. Het is ook wel erg gezellig ze zo samen bezig te zien.

Ook dit buffet is weer zeer smakelijk! We genieten van allerlei lekkernijen en dan trekken we de traditionele Christmas Crackers open. Daarin zitten grappige dingen en we lachen hard om de moppen, die eigenlijk heel melig zijn.

De volgende traditie is om onze pyjama's te openen. Saskia gaat eerst en opent een pyjama met allemaal katten erop. Perfect voor haar en ze is er duidelijk blij mee. Kai krijgt een pyjama broek van de Grinch. Ik ben helemaal blij met mijn Minnie Mouse pyjama met mijn naam erop geborduurd. Als laatste krijgt Rick van mij een pyjama met Donald Duck erop.

In onze pyjama's gaan we de cadeautjes van Ricks zus en mijn zus openen. Ik ben helemaal blij met de mijne. De anderen krijgen veelal boeken of dvds.

Van mijn zus krijg ik een drietal elektronische kaarsen, die ik met afstandsbediening kan besturen. Ze kunnen ook van kleur veranderen. Mijn schoonzusje geeft me een kastje om al mijn sierraden te organiseren. Van haar krijg ik ook een ketting met een "pauw" en een voet massage bal.

Iedereen is zeer tevreden met zijn of haar cadeautjes.  De rest van de avond krijgen we de Santa Clause. Altijd een leuke kerstfilm en voor we het weten is het tijd voor "Santa" om langs te komen. Kai en ik dragen Ricks grote cadeau naar binnen en we vullen de kerstkousen. We zijn heel benieuwd hoe alles morgen ontvangen zal worden!

Voor al mijn lezers en lezeressen wens ik een vrolijk Kerstfeest!


3 reacties:

Anja L. zei

Hele fijne kerstdagen!
Ik vind het een leuke traditie om kleine kadootjes aan de buren te geven! Jouw kadootje vond ik erg leuk om te zien.
Wij zijn vandaag lekker een strandwandeling gaan maken. Vanavond hebben we iets makkelijks gegeten en morgen gaan we naar mijn ouders en koken mijn zus en ik.

Petr@ zei

Is het overal in Amerika zo dat winkels gesloten zijn 25 december?
Hier zijn steeds meer supermarkten open, eerst alleen 2e Kerstdag maar nu ook de 1e.
Ik ben best een voorstander van ruime openingstijden maar dit vind ik toch echt onzin.

Leuke traktaties voor de buren! Leuke traditie ook.

Hopelijk heb je een leuke kerst gehad en vielen alle cadeaus in de smaak.

Geniet van het bezoek van je broer en familie.

Petra zei

@Anja - Veel plezier morgen met zijn allen!

@Petra - Ja, de meeste winkels en restaurants zijn dicht. Hier alleen de Giant en Safeway open. Whole Foods en Fresh Market zijn dicht.