Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 26, 2018

Over Canadees familiebezoek

Dag drie van de verkoudheid en ik heb nog steeds keelpijn al lijkt het verder niet door te zetten. Ik gebruik op schema de Zicam en misschien helpt dat toch.  Het is homeopathisch dus ik ben er skeptisch over, maar het lijkt te werken. Het is in ieder geval een rare verkoudheid tot nu toe.


Rick staat vroeg op, maar ik blijf wat langer liggen doezelen, om kwart over acht sta ik op. Rick komt net terug met ontbijt van Starbucks. Voor mij de nitro brew en egg bites.
Flapjack is ook gefascineerd door de eekhoorns

Kai en Saskia willen heel graag fossielen gaan zoeken in het Calvert Cliffs state park in Maryland. Rick gaat mee. Het is mij te koud dus ik blijf thuis. Ik doe een uur op de elliptische machine en maak mezelf dan klaar om Vienna in te gaan.

Orion gaat mee in de van want de schoonmaaksters komen. Ik ben blij dat dat vandaag is, want ik voel me niet fit genoeg om het huis aan kant te maken en nu zal het mooi schoon zijn als onze Canadese familie vanavond komt.

Als eerste ga ik pho eten bij Viet Aroma. De serveerster vraagt hoe mijn Kerst was en ik vertel dat alle kinderen er voor een weekend waren. Ook zij heeft een fijne tijd met haar ouders en kinderen gehad. Zij is tweede generatie Vietnamees-Amerikaans, haar ouders zijn hier tijdens haar kindertijd heen verhuisd.

De pho met veel groentes en kip is extra lekker nu ik verkouden ben. Ik eet de hele bak dan ook leeg. Na de rekening betaald te hebben neem ik afscheid tot het nieuwe jaar. Althans dat denk ik.

Bij Walgreens haal ik medicijnen op en meer Zicam. Bij Petco ernaast koop ik nog een paar botjes voor Orion. Hopelijk houden die hem tijdens het familiebezoek bezig.

Bij de Giant breng ik veel plastic boodschappenzakjes weg om te recyclen. We waren bij Wegmans vergeten onze eigen tassen mee te brengen dus hadden een twintigtal om weg te brengen (!). Meestal neem ik mijn grote tassen mee, maar we gingen met Ricks auto.

Dan ga ik bij Whole Foods mijn favoriete zeewiersnacks kopen. Ze hebben er maar drie zakjes van. Gelukkig verkopen ze het ook op Amazon.com want ik ben eraan verslaafd. Whole Foods heeft er nooit genoeg van op de plank dus ik ben vast niet de enige, die het lekker vindt.

De schoonmaaksters zijn er nog steeds en ik ga lekker Pokémon Go spelen in Vienna. Het is alweer even geleden dat ik echt speelde en het is leuk weer eens wat gyms te veroveren. Intussen zijn de fossielenzoekers ook weer op weg naar huis.

Opeens bedenk ik me dat ik me niet kan herinneren de bon bij Viet Aroma te hebben ondertekend. Ik herinner me ook niet een fooi gegeven te hebben daarop. Ik bel het restaurant en inderdaad, ik ben vertrokken zonder echt af te rekenen! Ik rijd gauw terug en teken met het schaamrood op mijn kaken de rekening. Gelukkig is de serveerster er zeer vriendelijk onder.

Als de auto van Super House Cleaners weg is ga ik naar huis. Ik kom net voor Rick en de kinderen de garage in. Zij hebben weer een aantal fossielen gevonden, maar niet zoveel als in de zomer. Ik ben blij dat ik niet mee was want Rick geeft toe dat het wel heel koud was.

Tegen zessen komen onze Canadese familieleden uit Ottawa aan. Het is zo leuk dat mijn nichtje en neef ook mee zijn. Saskia en Kai en Sandy en Athena hebben elkaar bij de bruiloft weer beter leren kennen en ze zijn dan ook meteen weer de basement in verdwenen.

Van Ana Maria en Berend Jan krijgen we ook allerlei leuke cadeautjes. Voor mij een lekker warme deken en warme sokken, die ik als een soort pantoffel kan dragen. Verder nog een snijplank van marmer in de vorm van een beer, die ook zeer van pas gaat komen. De anderen zijn net zo blij met hun verwennerijen.
Gezellig met zijn allen

Voor het avondeten wordt er een combinatie van Japans en Libanees eten gehaald. Orion is helemaal van slag dus we doen hem in zijn bench en hebben zo een rustig maal. Grappig genoeg blaft hij niet als we met zijn allen vrijwel naast hem eten.

De Veldermannen zijn allemaal moe van de lange rit en gaan al snel naar bed. Rick en ik blijven nog even op, maar dan is het ook tijd voor ons om te gaan slapen. De komende dagen brengen we met de familie door en ik kan niet garanderen dat er iedere avond een blog komt.


3 reacties:

Petr@ zei

Kan me voorstellen dat je het vervelend vindt dat je vergeten was af te rekenen. Gelukkig kwam je er zelf achter en bovendien ben je vaste klant en reken je normaal gesproken wél altijd af. Dat maakt het wat minder ongemakkelijk.

Fijn dat je broer er met zijn gezin is. Geniet ervan en hopelijk wordt je verkoudheid niet erger!

Marion2 zei

Wat een gezellige dagen! Het ziet er allemaal ook heel relaxed uit.
Vind het knap dat je dit allemaal aankan: ik was na een kerstdag
al helemaal over mijn grens. En daarnaast nog leuke blogs schrijven,
echt petje af.

Wat een mooie traditie hebben jullie in de buurt. Jouw traktatie
zag er super uit.

Wat grappig, Rick met de step. Wel fijn als hij er op naar zijn
werk kan. Lekker door de frisse buitenlucht.

Heel veel plezier de komende dagen!

Petra zei

@Petra - Ja, ik denk dat het sowieso wel goed was gekomen, maar toch.

@Marion - Het is inderdaad wel vermoeiend, vooral omdat ik me niet 100% voel en meer fibromyalgie pijn heb door het weer, maar ik probeer toch van ieder moment te genieten.