Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 19, 2018

Over konijnenvoer en foto's

Midden in de nacht moest ik ibuprofen nemen omdat mijn nek helemaal in de knoop zat. Ik word dan ook met een flink stijve nek wakker. Soms vraag ik me af hoeveel de massages echt helpen. Ik spuit wat Icy Hot op mijn nek en ga naar beneden.

Daar heeft Rick mijn koffie al aan het pruttelen. Ik heb er gerookte zalm en tomaat bij als ontbijt en maak me dan klaar om naar de sportschool te gaan. Daar doe ik een uur op de ARC trainer en dan komt Sharon me halen voor waarschijnlijk de laatste personal training dit jaar.

Omdat mijn nek en schouders zo'n pijn doen geeft ze me oefeningen voor mijn been-, arm- en buikspieren. We laten de schouders dus helemaal met rust, maar dat betekent niet dat het een minder intensief half uur wordt! Ik geef Sharon haar kerstcadeau en wens haar een fijn kerstfeest. Opeens gaat het hard!

Bij thuiskomt hangt deze "vogel" aan onze voeder

Door de regen van afgelopen weekend is Fairyville overstroomd en liggen de versieringen nogal zielig her en der. Het is lekker buiten dus ik ga de kerstsfeer er in ere herstellen. Ik blijf het leuk vinden ermee te "spelen". De feetjes zijn weer helemaal blij als ik klaar ben.
 

Voor de lunch ga ik naar Chopt. Ik bestel de salade om in het restaurant te eten. De bowl daarvoor is kleiner dan degene, die ze om mee te nemen geven. Toch wordt er bijna een hele zak spinazie in gedaan!

Ook al doe ik er vier andere ingrediƫnten door toch ziet het eruit als een bak konijnenvoer. Het smaakt best goed, maar ik kan al die spinazie niet op. Ik heb in ieder geval meer dan genoeg groente gehad voor vandaag!

Bij Lofty Salon doet Mona vandaag mijn haar. Carmen is ziek en ik ben kennelijk een van Mona's belangrijkste klanten. Na mijn sporten had ik een voicemail of ik op een andere tijd kon komen om mijn haar door een voor mij onbekend iemand te laten doen.

Een beetje beledigd belde ik terug, maar voor ik iets kon zeggen bleek  Mona (de eigenares van de salon) mij op de afgesproken tijd van half twee te kunnen knippen en kleuren. Dat doet Mona vakkundig, want zij is al vele jaren mijn kapster. Ik ben dan ook weer zeer tevreden met het resultaat.

Op weg terug naar huis haal ik bij Whole Foods benodigdheden voor het avondeten. Dan maak ik thuis onze favoriete kerstomaatjes, olijven en augurkplakjes salade. Ik ben blij dat Whole Foods die meerkleurige tomaatjes nog heeft. Het doet me aan de zomer denken.

Onze fotokalender voor volgend jaar is aangekomen. Ik realiseerde me minuten na het bestellen dat ik vergeten was Saskia's verjaardag erin te zetten. Gauw verbeterd, denkend dat men toch niet minuten na de bestelling een kalender kan drukken.

Als ik de kalender openmaak staat Saskia's verjaardag er echter niet in. Wat blijkt? Iedere keer dat je iets verandert aan een van hun kalenders creeert het een nieuw project. Ik kreeg dus de verkeerde versie daardoor.

Zo belachelijk!! Ik heb dus wel even geklaagd op Twitter en Facebook, zien wat ervan komt. Opnieuw bestellen kost teveel. Ik vind het echt vervelend en hoop maar dat Saskia het niet ziet (PS: Ze hebben via Facebook al gereageerd, super service!).

Nadat ik de kalender heb ingepakt neem ik ook nog wat stocking stuffers voor mijn rekening. Die zijn eigenlijk Ricks verantwoordelijkheid want hij pakt zo netjes in. Iedereen kan straks precies zien wie wat heeft ingepakt. Ik vind het belangrijkste dat er niet te zien is wat erin zit.

Intussen voel ik in mijn spieren dat er slecht weer aankomt en ik besluit rust te nemen. Katja's fotografe heeft nog meer foto's klaar en het duurt meer dan een uur voor ik die allemaal gezien heb en de leukste gedownload. Nu missen alleen de foto's van het diner nog. Hieronder een aantal, die ik erg mooi vind.











De foto's met Dad zijn nu extra speciaal














Als Rick thuiskomt maakt hij het avondmaal. Eigenlijk hoeft hij alleen de bloemkoolpuree op te warmen. De salade heb ik al gemaakt en verder hebben we er een moot blackened zalm bij. Heerlijk!

Dit is de laatste Hallmark kerstfilm avond, denk ik. Morgen komen Kai en Saskia en vrijdag Katja en Kevin. Dan gaan we natuurlijk geen films kijken. Ik zie er enorm naar uit iedereen weer onder een dak te hebben, al is het maar voor een paar nachtjes.

13 reacties:

Veerle zei

Prachtige foto’s van prachtige kinderen. Geniet er deze feestdagen maar extra van. Fijne feesten gewenst!

Petr@ zei

Wat een prachtige foto's, iedereen straalt! Rick heeft zijn guitige lach van zijn vader zo te zien!

Marion2 zei

Wat een prachtige foto's! Katja is natuurlijk ook beeldschoon.
De foto's kunnen zo in een brochure.

Wat lijkt Rick enorm op zijn vader.

Heerlijk dat de kinderen een paar dagen komen.
Iets leukers bestaat er niet, vind ik.

Tineke zei

super mooie foto's , vooral de moeder / dochter foto's . Echt heel raar dat jullie er zo lang op hebben moeten wachten.
geniet van de gezinsdagen met kerst, gaan wij ook doen.

Anoniem zei

Wat een leuke foto's van de bruiloft! Leuk om te zien. En wat fijn dat jullie nest de komende paar dagen weer "vol" is, extra genieten dus deze dagen. Wij hebben geen kinderen en gaan met kerst altijd met vakantie, dus wat dat betreft heeft de kersttijd wat minder betekenis voor ons. Maar afgelopen jaar zijn mijn beide schoonouders overleden en dat zet je vaak toch aan het denken dat je elke moment dat je bij elkaar kunt zijn moest koesteren.... Groetjes, Maria

Anoniem zei

Wat een prachtige foto's! Het geluk en het samen-zijn spat ervan af! Vooral die foto van jou en Katja, waar jij een beetje met een waasje achter Katja staat. Die is geweldig! Dan kun je echt zien dat jullie moeder en dochter zijn!

Hele fijne feestdagen in jullie boordevolle nest! Hoop dat je nog tijd vindt voor je blog :)

Groetjes Carla

Hester zei

Geweldige foto's van Katja's bruiloft. Ik kan niet kiezen welke ik het mooiste vind, ze zijn allemaal vol liefde en blijdschap. Katja is zo'n prachtige bruid, vooral door het geluk in haar ogen en lach. Ik vind het toch zo knap als fotografen emoties precies op het juiste moment en zo goed vast kunnen leggen!

Sally zei

Wat een prachtige foto’s toch.
Jammer van je stijve nek. Ik lees idd vaak dat he BA massage meer in de ‘knoop’ en met pijn wakker wordt dan andere dagen. Toch een verband?
Fijn dat je kinderen er bijna allemaal weer zijn. Fijne dagen samen.

Anja L. zei

Wat een prachtige foto’s weer. Een mooie herinnering aan een geweldige dag.
Spinazie is lekker in een salade maar een hele zak is wel veel.
Fijn dat jullie samen zijn met kerst.

Anoniem zei

Wat lijkt Rick uiterlijk veel op zijn vader...
Ja echt geweldig mooie foto,s van het bruidspaar,
krijg je nooit genoeg van om daar naar te kijken.
Nu op naar de kerst en het fijne dankbare gevoel,
om met het hele gezin weer samen te mogen zijn.
Wens jullie met z,n allen heel Fijne Kerstdagen toe..

groetjes Joke


Anoniem zei

Weer een hele leuke serie foto's van de bruiloft.Vooral die van moeder en dochter vind ik heel speciaal.Die fotografe verstaat haar vak .!!
Jullie zullen er zeker naar uitkijken deze dagen het gezin weer bij elkaar te hebben.Wel lekker druk natuurlijk maar o zo gezellig.!!!!!
Ik wens jullie hele gezellige dagen.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Prachtige foto's! Vooral de moeder dochter zijn erg mooi, jullie stralen, zoals iedereen trouwens. Ik wens jullie fijne feestdagen met de familie, kan mij voorstellen dat het puur genieten wordt voor jullie met iedereen terug samen!

Groetjes,

Brin

Petra zei

@Iedereen - Dank voor de complimenten over de foto's, het heeft even geduurd, maar dan hebben we ook super herinneringen erdoor. Ik wens jullie allemaal een heel fijn Kerstfeest!