Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 23, 2018

Over onze eerste kerstronde

Zaterdag

Gisteravond werd het na middernacht dus we slapen wat uit vanochtend. Kai is al op als we beneden komen, maar de anderen nog niet. Saskia volgt al snel en Rick en ik gaan op pad voor het ontbijt. We halen koffies en egg bites bij Starbucks en een acai bowl bij South Block voor Saskia.

Na het ontbijt doe ik weer een uurtje op de plaats hardlopen. Intussen komt Kevin ook naar beneden, maar Katja slaapt nog door. Haar schema is natuurlijk heel anders door haar nachtdiensten. Gelukkig voor haar begint ze 31 december met dagdiensten.


Als Rick terug is van zijn fietstochtje gaan we Vienna in. Bij Whole Foods halen we wat dingen, die we vergeten zijn. Rick heeft mini pasties besteld bij Pure Pasty voor het buffet van vanavond. Er zitten ook veganistische voor Saskia bij.

De rest van de middag genieten we gewoon van elkaars gezelschap. Er worden nog wat cadeautjes ingepakt en onder de boom gezet. Katja, Kevin en ik spelen Pokémon Go en wisselen Pokémon, die we nog niet hebben uit.
Flapjack wil altijd zijn waar Saskia is, zo schattig

Rick brengt Saskia en een vriendin naar de mall. Saskia is de enige, die nog inkopen moet doen. De mall is een gekkenhuis vandaag. Dit is de drukste winkel dag van het jaar. Vandaar dat Saskia vroeg om gebracht te worden, parkeren is een nachtmerrie.

Tegen vijven is iedereen weer terug thuis en beginnen we aan de voorbereidingen voor ons buffet. We hebben er dit jaar twee, vanavond met Katja en Kevin en op Kerstavond nog eens met zijn vieren.

Voor het eten pakken Katja en Kevin het cadeau van mijn zus en zwager uit. Het is een prachtige bamboo houten kaasplank met alle benodigdheden in een laatje. Mijn schoonzus en zwager hebben ook dingen voor hen, maar die zijn verlaat. Verder pakken ze hun pyjama's uit. Katja heeft een blauw geruite pyjama en Kevin een pyjamabroek met de Marvel striphelden erop.

Het buffet is weer erg gezellig en lekker. Na het eten vertrekt Saskia met een paar vriendinnen in een Uber naar Washington. Daar gaan ze naar een Kerst pop up bar. Erg leuk dat ze zo met elkaar uitgaan zoveel jaar na high school.

Wij gaan Katja, Kai en Kevin het huis op muziek in de buurt laten zien. Het is zo goed gedaan en we zijn bepaald niet de enigen, die komen kijken. Gelukkig rijdt er net iemand weg zodat wij perfect zicht hebben. We blijven tot het liedje wat speelde toen we aankwamen weer begint.

Op weg naar huis zien we nog een huis op muziek, maar dat is lang niet zo goed gedaan. Thuis kijken we weer een kerstfilm en dan spelen Rick en ik Santa voor Katja en Kevin. Voor hen komt Santa vannacht langs.

Zondag

Rick is weer vroeger op, maar ik volg net na achten. Tot mijn verbazing is Saskia, die om drie uur thuiskwam ook al op! Dat niet alleen, maar Rick en zij zijn al naar de Giant geweest om cadeautjes van Saskia voor Katja en Kevin te kopen.

Rick en ik gaan dan op een koffies rit. We halen onze favorieten bij Starbucks en tot onze verbazing sms-t Katja dat zij ook een latte wil. Die is dus veel vroeger wakker dan we verwachtten. Rick schiet meteen in paniek want hij wil niet dat Katja en Kevin hun cadeaus zien voor we thuiskomen. Voor hem zijn alle kersttradities heilig.

Na Saskia's soja latte en acai bowl opgehaald te hebben gaan we huiswaarts. Daar treffen we Katja en Kevin nog in bed dus Rick maakte zich voor niets te sappel. Als Katja en Kevin uit hun kamer komen vinden ze eerst de traditionele kerstboomversieringen voor hun deur.

Voor Katja is er zoals ieder jaar sinds haar geboorte een engeltje. Verder hebben we een "pas getrouwd" versiering voor hen. Eerder kwam er nog zo een en we hadden geen idee wie die had gezonden. Gisteravond bleek dat een van de twee cadeautjes van Lisa, mijn schoonzus, te zijn.

Beneden maken we ontbijt. Ik neem gerookte zalm en tomaat. Katja en Kevin hebben bagels met cream cheese en zalm. Saskia heeft de acai bowl en Kai heeft al ontbeten, want die is nog steeds heel vroeg op telkens.

Na het eten is het tijd voor Katja en Kevin om hun grote cadeaus te openen en dan wat er in hun kerstkous zit. Ze zijn heel blij met alles. Katja kreeg een Roomba automatische stofzuiger en Kevin een draagbare buitenhaard.
In hun kousen vinden ze allerlei kleinigheden. Voor Kevin veel handige dingen voor werken aan hun nieuwe huis. Katja heeft meer lekkere luchtjes en sierraden. Django en Zorro zijn ook niet vergeten en krijgen een speeltje en wat om te snoepen.
Dan gaan we de cadeautjes onder de boom uitdelen. Katja en Kevin krijgen de dingen, die Rick en ik  voor ze hebben. Kevin opent onder anderen een laddertje, een koelbox en een X Box spel. Katja krijgt o.a. een leuk vest, mooie oorbellen en Crocs om tijdens haar werk te dragen.

Kai en Saskia hebben ook cadeautjes voor hen. Kai heeft ze mee uit Duitsland genomen, een likeur voor Katja en een mini model van een motor om te maken voor Kevin. Saskia geeft ze beiden bier met een speciaal glas erbij.

Natuurlijk hebben Katja en Kevin ook cadeautjes mee voor ons. Rick krijgt een Arlo deurbel. Nu gaat zijn telefoon iedere keer als de deurbel wordt ingedrukt. Natuurlijk kun je dat uitzetten, maar als we op reis zijn is dat wel heel handig, want je kunt van waar ook met degene bij de voordeur praten.
Mijn cadeautje is een zachte sjaal, die je kunt verwarmen met drie verschillende temperaturen. Kai krijgt een draagbare speaker en een waterfles met filter waardoor je waar dan ook water kunt drinken, ook uit bergstroompjes e.d. Saskia is blij haar kaarsen en een kleurboek met poepgaatjes van katten. Die laatste is natuurlijk heel grappig!
Instructies voor mijn sjaal

Het loopt al tegen het middaguur als we klaar zijn. Iedereen gaat aan de slag met de nieuwe spulletjes en voor we het weten is het lunchtijd. We smullen van de overblijfselen van het buffet van gisteravond.

Iedereen kleedt zich daarna netjes en Rick zet zijn statief op om een familie foto te maken. We willen daar de huisdieren ook bij hebben en dat is niet zo makkelijk. Toch komen er een aantal leuke foto's van.

Dan blijven Kai en ik alleen thuis. Rick en Saskia gaan naar Target en Katja en Kevin op zoek naar kattenbakken en dergelijke. Zorro gaat vanavond met ze mee naar huis. Kevin haat katten en Katja schrijft op Messenger dat het is alsof hij bij een begrafenis is.

Hopelijk gaat dat niet teveel spanningen tussen hen opleveren. Katja probeerde nog of wij Zorro niet kunnen houden, maar dat willen we niet. Ten eerste omdat Orion Zorro terroriseert waardoor die in paniek raakt, maar ook omdat we gewoon even geen katten meer willen (misschien wel nooit weer).

Katja en Kevin hebben besloten tot na het avondeten te blijven en we gaan gezellig met zijn allen bij Jaipur eten. Ik heb er via Open Table gereserveerd. Maar goed ook, want er zijn nogal wat grote tafels bezet.

Het fijne van Indiaas eten is dat Saskia ook mee kan genieten. Zij en Kai delen een voorafje van verschillende gefrituurde groentes. Kai heeft een hoofdgerecht met kikkererwten en Saskia met bloemkool en aardappel.

Rick en Kevin nemen beiden een gerecht met lamsvlees. Katja bestelt een zalm gerecht in een kokosnoot kerrie saus, die vind ik ook wel lekker smaken. Ik houd het bij mijn favoriete saag paneer, Indiase kaas met spinazie.

Het is weer heel gezellig en jammer dat we dan thuis weer Katja en Kevins spullen in hun auto moeten laden. Zij nemen afscheid na dit gezellige kerstweekend. Katja moet morgenavond weer werken, een van haar laatste nachtdiensten. Op Oudejaarsdag switcht ze naar dagdiensten.

Als de New Jerseyans zijn vertrokken gaan Kai, Saskia en Rick de basement in voor een lange kerstfilm. Daar ben ik te moe voor dus ik schrijf dit blog en kijk met een half oog naar een Hallmark kerstfilm. Het geeft niet of ik daar mijn aandacht bij houd.

Zo eindigt de eerst kerstronde. Wat was het gezellig! Morgenavond en Kerstdag doen we het nog eens over, maar dan alleen met Kai en Saskia.

5 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat Katja en Kevin er waren, al wat het dan voor de kerstdagen. Zo vier je kerst gewoon een keer extra ;)

Altijd weer leuk om te lezen wat een originele cadeaus er gehaald worden.

Zeker leuk dat Saskia haar oude schoolvrienden nog ziet. Mijn oudste zoon gaat nog regelmatig om met het vriendengroepje van de basisschool. Zo leuk!

Anja L. zei

Wat fijn dat jullie zo toch Kerst hebben kunnen vieren met z´n allen.
Zo te lezen was het erg gezellig. Mooie kado´s ook.
Wij gaan vanavond vieren dat mijn ouders 60 jaar zijn getrouwd, lekker uit eten.
Fijne maandag!

Marion2 zei

Wat een fantastische dagen waren dat! Heerlijk om eens
met zijn allen bij elkaar te zijn. Echte quality time.
De familiefoto's zijn heel erg mooi geworden.

Fijne Kerstdagen!

Anoniem zei

Gezellig allemaal! Heerlijk om te zien dat jullie zo genieten van elkaar.
En .... jeetje..... wat gaat de tijd snel. Al je kids zijn zo volwassen. Wij zitten nu in de leeftijd 10 t/m 16..... ik mis soms die echte kinderjaren. Want het is echt waar "kleine kinderen kleine zorgen...grote kinderen grote zorgen"

Nog hele fijne dagen!

Ik zou niet kunnen wennen aan de onregelmatige diensten. Jammer, want zou erg graag op de ambulance willen werken. Een goede vriendin van me is ambulance-chauffeur, lijkt me geweldig. Maar met een gezin en man met een drukke baan (vaak laat thuis en ook buitenland) is het niet te combineren. (Haar man werkt ook onregelmatig en zien elkaar nauwelijks)
marjon

Petra zei

@Petra - Twee keer Kerst vonden we zeker niet erg ;)

@Anja - Gefeliciteerd met de huwelijksverjaardag van je ouders!

@Marion - Het gaat alleen allemaal zo snel!

@Marjon - Ik kan ook helemaal niet tegen laat opblijven dus een nachtdienst zou niets voor mij zijn.