Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 22, 2006

Kerstgast

De laatste schooldag voor de Kerstvakantie en de kinderen mogen niet eens vroeger naar huis! Katja blijft wel wat langer liggen, want ze doen toch niets het eerste uur en ze is doodmoe van al de late studie nachten.

Rick brengt haar naar school, terwijl ik boven een gewichtenroutine doe. Omdat ik naar de Today Show kijk is een half uur zo voorbij. Dit is niet mijn favoriete fitness routine, maar het is goed om een paar keer per week ook de gewichten op te pakken.

Na een snelle douche gaan Rick en ik op weg naar Wegmans. We komen gewapend met een lijst en dus zou het gauw moeten gaan. Deze supermarkt heeft werkelijk alles, ik koop bijvoorbeeld heerlijke Vintage oude Goudse. Maar het is allemaal heel vreemd ingedeeld, dus het duurt nog twee uur voor we alles hebben gevonden (de cream cheese bijvoorbeeld blijkt helemaal achterin ergens te liggen en de schuimpjes ook).

Door het gezoek is het lunchtijd tegen de tijd, dat ons karretje vol ligt. Nu zijn we bij Wegmans op de perfecte plek daarvoor en nemen sandwiches (Rick met Bavariaanse ham en Gruyere en ik met kalkoenborst en komkommer) mee naar huis. We zijn helemaal klaar voor het Kerstweekend!

Na het uitpakken gaat Rick er in de regen op uit om Kai's snowboard laarzen en bindings te halen bij Ski Chalet. Kai krijgt die voor Kerst, hopelijk komt er ook nog een echte winter hier, zodat hij zijn snowboard (al voor zijn verjaardag gekregen) ook kan gebruiken!

Katja komt thuis met onze Kerstgast. Hij heeft vier pootjes en heet Snrp. Hij is de AP Biology Class hamster en een schattig diertje! De katten zijn meteen zeer geinteresseerd. Snrp ruikt onbevangen aan Sushi's neus, maar vindt het allemaal toch maar raar.


Sushi vindt het allerinteressantst



Meike komt er ook nog bij, arm hamstertje!




Hij valt van schrik in slaap!


Als ik medelijden krijg en hem uit zijn kooitje neem, valt hij prompt in mijn handen in slaap. Ach, wat schattig! Ik zou zo weer een hamstertje willen, maar dat schoonmaken van de kooi!

Snrp krijgt een veilige plek in Saskia's kamer, want Sushi is ernstig geinteresseerd en die slaapt bij Katja. Katja ziet alleen niet, dat Snickers op Saskia's bed ligt te slapen! Gelukkig komt Kai niet veel later de telefoon terug op de haak doen en vindt onze mollenjager bovenop de hamsterkooi! Ik hou mijn hart vast, hopelijk overleeft het diertje de tien dagen hier!

Zoals altijd als de vakantie begint zit ons huis meteen vol kinderen. Kai heeft drie vrienden over en Saskia twee vriendinnetjes. Gelukkig zijn de jongens oud genoeg om op te passen, want Rick neemt Katja mee voor de laatste Kerst inkopen en ik ga mijn wijnbedels bezorgen.

Als eerste geef ik ze aan Mona en die is er oprecht blij mee. Ik denk, dat dit een goede zet was, want geld geven voelt vreemd op het moment. Aan Alya, het meisje, dat haar wast, geef ik een kaart met daarin $10.

Dan rijd ik naar Mary en vind zowel haar als David thuis. Dat is bijzonder, want ze werken beiden full time. Mary heeft de hele volgende week vrij en David werkt niet laat, dus we maken meteen een afspraak om donderdagavond uit eten te gaan met zijn vieren!

Het regent en het zegent, ik weet, dat we het vocht nodig hebben, maar hoe druilerig! Aan de andere kant weerschijnen de lichtjes mooi in de straat en is het binnen gezellig.

Terwijl de meisjes door het huis lopen te gillen (wat is dat toch met sommige kinderen, dat gegil!), pak ik mijn laatste cadeautjes in. De Ornamentshop Kerstversieringen met namen zijn aangekomen, helaas te laat voor Karin en Frank en gezin. Die geef ik dan maar in het nieuwe jaar.

Een paar weken geleden vergat Katja haar paycheck van Old Navy in de toiletten. Niemand had hem bij navraag gevonden, maar vandaag komt hij met de post, in een anonieme envelop. We vragen ons af of degene, die hem "vond", toch eerst heeft geprobeerd hem te innen, want het is wel lang na het verlies om hem nu nog op te sturen. Old Navy heeft Katja inmiddels al terug betaald, dus de oude paycheck gaat in de shredder.

Vanavond hebben we hier meer vreemde kinderen dan eigen kinderen te logeren. Kai heeft drie vrienden en Saskia een vriendin. Ik blijf het heel leuk vinden, dat dit mogelijk is bij ons. Vroeger hadden we vrijwel nooit loge's, dat kon gewoon niet. Maar voor onze kinderen is het natuurlijk heel gewoon, hopelijk realiseren ze zich later, hoe leuk dit was.

Vanochtend belde Christine, dat Chuck toch niet terug kon komen vandaag. De vlucht vanuit Denver was geannuleerd, omdat de crew niet naar het vliegveld kon komen. Hij heeft toen met heel veel moeite een auto gehuurd en is nu op weg naar Kansas City, bijna 600 mijl verderop. Daar hoopt hij morgen een vlucht te vinden om toch nog op tijd thuis te zijn voor Kerstmis. Christine en Mallory houden zich goed, maar leuk is dit natuurlijk niet, juist deze dagen voor Kerst wil je gezellig met zijn allen samen zijn. Het doet ons denken aan Planes, Trains and Automobiles, een dvd, die Chuck op Kerstdag in zijn stocking zal vinden! Nog even duimen, dat hij er zal zijn om het open te maken!

0 reacties: