Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 23, 2007

"Potluck" Barbecue

Alweer schijnt de zon uitbundig de kamer binnen bij het wakker worden. Dat geeft meteen meer energie en ik neem me voor er voluit van de te genieten, want de voorspellingen voor de rest van de week, hoewel een lekkere temperatuur, zijn overwegend bewolkt.

Als Saskia naar school is vertrokken pak ik mijn acht pond gewichten en ga een stuk met Cosmo wandelen. Een favoriete route op het moment is door Southside Park, waar we een stukje door het bos kunnen wandelen. En het ruikt zo lekker!

Thuis doe ik er nog een klein gewichtenroutinetje bij. Ik neem me telkens voor drie keer per week gewicht te heffen. Maar het is al te makkelijk om toch iets anders te gaan doen, want het is niet mijn favoriete bezigheid. Wel essentieel voor mijn spieren, dus zo lukt het dan toch nog.

Op tijd vertrek ik naar Petsmart. Het is weer tijd voor Cosmo's training en ik wil van tevoren nog wat eten en botjes inkopen. Ook koop ik een soort slingerding, waar je een tennisbal heel ver weg mee kun slingeren. Ik zie daar allerlei hondeneigenaren mee lopen, dus het moet iets leuks zijn.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

De klas verloopt goed, er zijn een stuk meer honden, dan in de puppy klas en twee ervan zijn volwassen. Een van de volwassenen, een zwarte Chow-chow mix, moet niets van Cosmo's speelsheid hebben en grauwt naar hem. Cosmo heeft niets door en blijft proberen met hem te spelen. Gelukkig zet de trainer ze ver van elkaar af, want het vrouwtje van de chow-chow heeft helemaal geen controle over hem (waarschijnlijk de reden, dat ze eindelijk na vijf jaar een training doet!).

Vanochtend bedacht ik me, dat de pijn aan mijn heupen en benen weleens met versleten loopschoenen te maken zou kunnen hebben. Vlakbij de Petsmart is een Dick's. Ik parkeer de auto in de volle zon met de ramen open. Ik besluit heel erg op te schieten, anders is het te heet voor Cosmo.

Zomaar even binnen lopen en het model schoen, dat ik al heb, kopen gaat echter niet lukken. Dick's heeft dat model niet. Gauw probeer ik twee andere Nike modellen aan, waaronder de Pegasus, die volgens het bordje een prijs heeft gewonnen.

Die zitten inderdaad als gegoten en veel lekkerder zelfs nog, dan mijn oude model. Gauw reken ik af en vind Cosmo in een al flink hete auto. Op veel parkeerplaatsen van nieuwere zaken is absoluut geen schaduw te vinden. In de zomer zal ik hem dus niet zo makkelijk even in de auto kunnen laten.

Precies tegelijk met Christine rijd ik onze cul de sac binnen. We lopen een uur en een kwartier en ik heb expres een heel heuvelachtige route gekozen (langs Sylvia's huis. Center Street heeft enorme hellingen! Het is flink warm om te lopen, gelukkig hebben we genoeg water mee.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Saskia komt thuis uit school en ik ga gauw naar Whole Foods om het vlees voor vanavond te halen. De zeven Nederlandse dames komen eten en Whole Foods heeft super lekkere gemarineerde kipspiesjes. Of liever gezegd "spiezen", want ze wegen ieder zeker 1 pond!! Ik kies de knoflook en kruiden marinade en de steakhouse marinade. Waarschijnlijk hebben we veel te veel, maar dan kunnen we er morgen ook nog van eten.

De andere dames zullen de bijgerechten meebrengen, waaronder pasta salade, geroosterde aardappeltjes en een groene salade. En toe komen er maar liefst twee desserts!

Christine en ik slepen onze houten tuin tafel naar boven het deck op. Daar passen wel acht stoelen omheen. Het is zulk lekker weer, zonde om binnen te zitten! Als de gigantische bijen, die rondvliegen, maar wegblijven! Een vroeg logje dus, vandaag, zodat ik de "grote" avond kan voorbereiden!

Update:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

De tafel staat klaar

Het is elf uur, de afwasmachine draait en het deck is weer zoals het was. We hebben genoten van de heerlijke kip, inderdaad veel te veel, ongeveer de helft ging op.

De anderen brachten zulke lekkere dingen mee, vrijwel alles ging op! De desserts waren "to die for", brownies met Ben and Jerry's ijs en een meringue met slagroom en aardbeien.

Intussen bakte Katja cupcakes voor Leah's verjaardag morgen en maakte ze mooi met Lifesavers en confetti. Het ziet er allemaal prima uit.

Een half uurtje geleden vertrok iedereen, na een uitwisseling van Nederlandse boeken en tijdschriften. Het was erg, erg gezellig!

16 reacties:

Anoniem zei

Het klinkt allemaal overheerlijk. Het is geweldig dat zulk goed weer al die dingen doet laat ontspringen! Hopelijk duurt het niet meer zo lang voordat het hier ook een beetje begint aan te trekken. Maar vandaag was ’t hier in ’t staartje van Nederland wel aardig toeven. Veel succes en plezier vanavond! Maar zo ver ik teruggelezen heb zijn je feestjes over ’t algemeen wel geslaagd! Groetjes, Marc

Anoniem zei

Een prachtige avond om buiten een bbq te hebben. Lekker weer bijkletsen, veel plezier!

Anoniem zei

Kun je wel goed slapen na zo heerlijk en uitgebreid te hebben gegeten Petra? Ik zou de halve nacht wakker liggen van zo veel energie verschaffende lekkernijen!

Anoniem zei

Te gek dat de lente/zomer nu eindelijk is begonnen. Hier in NL is het ook niet slecht hoor, maar of het zo blijft, niets is veranderlijker dan het weer!!
Die kipspiesjes (zeg maar spiezen) klinken niet verkeerd zeg.... maar een pond per spies, wauw!!

Anoniem zei

Gezellig zo met een groep BBQ-en. Moet wel heerlijk geweest zijn als ik het zo lees.

Annemiek zei

Leuk zo met een groep bij elkaar.
Wat is het bij jullie al mooi met dat prille groen en bloesems.

Sylvia zei

Het was inderdaad een bijzonder geslaagde avond! Nog bedankt hoor Petra voor de goede zorgen, ik denk dat ik vandaag de hele dag niks meer hoef te eten zo vol zit ik nog van gisteravond!

Anoniem zei

Ik heb nog even de link voor je opgezocht van Noordpool FM:
http://noordpool.fm/page/home/ .

Hier is het op dit moment bewolkt, maar wel lekker weer. Als het zo blijft dan kunnen we hier weer eens op 30 april op het terras zitten.

Anoniem zei

Lekker genoten van het etentje en krachtraining is erg goed voor de spieren..En bij jullie ook al zo lekker weer..Heerlijk.
Groet Rinus.

Anoniem zei

Gezellig zo'n vrouwenavond en dat nog met zulk lekker eten en mooi weer!
Wat leuk (n.a.v. jouw stukje van een dag eerder) dat jullie naar Florida gaan, dat wilde de rest van het gezin al zo graag.
Voor mij is het nog even aftellen... nog 4 dagen te gaan. Mocht je je vervelen (?!); we gaan proberen een weblog bij te houden op: http://letsgoflorida.punt.nl

Anoniem zei

Oh, supergezellig! Die kipspiezen lijken me ontzetend lekker. Jullie hebben genoten met z'n allen.

Ik heb ook zo'n ballenwerper voor Spot, over handig gesproken, ik kan absoluut niet gooien, dus dat ding is een uitkomst!

25 graden! Joeperdiedoeoeoeo!

Wendy Jol zei

Lekker hè Petra die temperaturen. Genieten maar zolang het duurt!!

Anoniem zei

Zo te lezen hebben jullie het heel erg gezellig gehad. Heerlijk he dat de lente nu echt in volle gang is.

Gr Petra

Becs zei

Gezellig hoor zo een avond met al die Nederlandse dames! Moet een heerlijk avondje zijn geweest!

Anoniem zei

Wat een mooie natuur toch is het momenteel bij jullie. Prachtig al die bloeiende bloesems /bomen.
Heelrijk zo'n avondje met bbq.

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met Kai. En wat een verhaal over de bevalling, kippevelgehalte!! Goed om te zien op de foto wat een mooie knul het is!!
Groetje uit Spijkenisse.