Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 25, 2007

Toegift

Tot mijn grote vreugde zie ik felle zon de kamer binnen schijnen bij het wakker worden. Er werd vandaag een nogal grijze en koele dag voorspeld, maar als ik de lamellen optrek straalt me een wolkeloze felblauwe lucht tegemoet! Het regime van anti-verkoudheidsmiddelen gisteren lijkt gewerkt te hebben, want ik voel me nog een beetje niezerig en verder niets. En dat kan ook door de vele pollen in de lucht komen. Hoera!

Meteen neem ik me voor daar voluit van te genieten, want volgens Weatherbug gaat het vanmiddag regenen. Gauw giet ik een kop koffie en een bak cereal achterover en loop dan met Saskia en Cosmo naar school.

De weg naar school is op het moment een palet aan kleuren en het is echt genieten! De azalea's komen ook al uit en het enige nadeel van al deze bloemenpracht zijn de pollen. Mijn contactlenzen voelen telkens als schuurpapier en alles is vies groen uitgeslagen. Wat dat betreft mogen er van mij wel een paar buitjes vallen.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Als we afscheid van Saskia hebben genomen met de gebruikelijke kus bovenop haar hoofd, lopen Cosmo en ik verder naar Nottoway Park. We lopen het fitness parcours, dat helemaal door het bos gaat. Ik bedenk me, dat dat ook wel weer eens leuk is om een dezer dagen te doen. Hier staan allerlei apparaten met instructies voor verschillende oefeningen.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Het bospad (hoewel het verderop veel smaller wordt)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Een van de fitnessapparaten langs het pad

Het ruikt heerlijk overal en er is bijna niemand, dus ik geniet met volle teugen. Cosmo ook, die ruikt weer allerlei nieuwe dingen. Het enige, waar we voor op moeten passen, is de vele poison ivy, die al op begint te komen. Een aanraking met die ogenschijnlijk onschuldige plantje kan weken jeuk en pijn veroorzaken!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Wel veel poison ivy langs het pad!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Zo af en toe zijn we heel stout en moet er gedisciplineerd worden!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Net voor Cosmo hem wegjoeg!

Thuis belt Rick, hij is op weg naar Colorado Springs en al ligt er zo af en toe nog sneeuw op de weg, hij is nu goed berijdbaar. Omdat ik het wel bijzonder vond, dat wij hier zomers weer hebben en zij nog sneeuw, heb ik eens opgezocht, hoe ver Denver eigenlijk hiervandaan is. Dat blijkt 2700 kilometer te zijn! Wat is dit toch een gigantisch land!

Ricks vergadering zal nu om 11 uur Mountain Time (2 uur vroeger dan hier) zijn en hij hoopt nog steeds zijn originele vlucht te halen vanavond. In dat geval zal hij net na middernacht thuis komen. Dat zou wel fijn zijn!

Al waren Christine en ik eerst niet van plan samen te sporten vandaag, bij het zien van de uitbundige zonneschijn zijn die plannen er om gewijzigd te worden. Rond kwart voor tien rijd ik richting Fairfax en we lopen een uur lang afwisselend snel en dan weer hard. Het gaat heel lekker!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Op de terugweg zijn we getuige van een flinke botsing. Hij gebeurde vlak voor het brandweer station, dus de brandweerwagen en ambulance zijn er in secondes bij. Ook de politie is er binnen een mum van tijd.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Wij moeten de brede weg oversteken, maar mogen dat nog even niet. We kunnen dus goed zien, hoe efficient de hulpverlening is. Gelukkig vertelt een van de agenten ons, dat er geen ernstige verwondingen zijn.

Op de terugweg naar huis ga ik langs Cox Farm. Nu er nog maar weinig kans op nachtvorst is, wil ik de bloembakken voor en achter ons huis met geraniums vullen. Uit ervaring weet ik, dat die bloemen het straks in de felle zomerzon het best zullen uithouden.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Cox is wel wat duurder, maar hun planten zijn van superkwaliteit, plus ze geven er het hele seizoen garantie op. Ik haal ze daar al jaren en heb nog nooit van die garantie gebruik hoeven maken (tenzij door eigen verwaarlozing tijdens droogtes bloeien hun geraniums bijna constant, vorig jaar zelfs tot in november!).

Kai is op zondag jarig en bij de Griekse bakkerij, Amphora, moet een cake minstens 72 uur van tevoren besteld worden. Kai wil alles chocola, dus ik bestel een "Opera" cake. Intussen zie ik er de heerlijkste gebakjes staan, maar ik weet me te beheersen!

De laatste stop is bij de Dollar Store. Het thema vanavond bij Bunco is "je favoriete keukengerei". En dat moet onder de $3 kosten! Nou, mijn favoriete keukengerei is de crockpot en die kost geen $3! Maar gelukkig vind ik een heel handig setje met verschillende maten van die lepels, waarmee je het laatste restje uit een fles of pak schraapt. Ook handig toch en dat voor $1,05!

Het is nog steeds heerlijk zonnig en veel warmer, dan voorspeld. Nadat ik alle bloemen op hun plaats heb gezet eet ik tussen de kleurenpracht mijn lunch. Daarna besluit ik alle "dingen, die nog moeten" tot morgen uit te stellen en installeer me met mijn boek. Het wordt steeds spannender!

Gelukkig belt Saskia's piano leraar, dat hij laat thuis van zijn werk komt en dus wordt ook dat tot morgen uitgesteld. Voor Saskia en Kai kook ik een makkelijke pasta maaltijd, want Katja gaat uit eten om Leah's verjaardag te vieren. Zelf ga ik dus naar de Bunco avond, waar fondue geserveerd zal worden. Ik heb er zin in!

Update: Het was ook hartstikke leuk! De fondue smaakte voortreffelijk en wat het bijzonder maakte voor mij was de baby inktvis. Ik ben dol op de tentakels en Tami ook! Ik heb genoten van een hele hap inktvis tentakels gekookt in bouillon. De anderen bleven er ver van, hi hi!

Verder had ze een voortreffelijke kaasfondue en op het laatst een chocolade fondue. Het spel was weer heel leuk en ik had zowaar de meeste gewonnen spelletjes. En dat terwijl ik die allemaal uit kon wissen, toen mijn partner "snake eyes" (3 keer 1 op de dobbelstenen) gooide! Mijn prijs: siliconen maatbekertjes en maatlepeltjes, die ook in kruidenbakjes passen. Erg leuk!

Het regende even heel hard tijdens de festiviteiten, maar net ben ik met Mary Ellen droog terug gewandeld. Thuis help ik Katja met een project, waarbij zij tegen abortus moet zijn. Aangezien we beiden voor zijn is dat een hele uitdaging! En Rick hangt ergens boven het midden van het land in de lucht, hij komt vanavond thuis.

7 reacties:

Anoniem zei

inktvis ....yuckie, alleen al het zien van zo'n beest!
Leuk he, dat kopen van die planten voor buiten, ik ben er gisteren ook mee begonnen.

Anoniem zei

Wat een mooie gazons hebben jullie daar in de buurt. Hier met de droogte is er weinig van over. 35 dagen geen regen en 25 graden in April, ik vraag me af hoe de zomer eruit zal zien..

Ik dacht dat abortus een vrij gevoelig onderwerp in Amerika was, ik sta ervan te kijken dat daar zo open over wordt gedaan.

En een vraag waar ik al weken mee zit. Welke taal spreken jullie thuis? Want in elke filmpje dat wordt gemaakt hoor ik Engels en geen Nederlands..aangezien ik dacht dat er vooral Nederlands werd gesproken.

Gina

ilse zei

Tof dat Rick het toch gehaald heeft. Ik vind het echt niet vervelend dat Geert moet reizen maar wel als hij later dan voorzien naar huis komt. Puur psychologisch is dat natuurlijk.

Anoniem zei

Yak!, inkvis. Ik lust een hoop maar daar moet ik echt niet aan denken. Voor mijn gevoel blijven die tentakeltjes overal aan hangen in mijn keel.
Wat een rot gevoel hè, als je lenzen zo over je ogen schuren. Ik heb heel lang lenzen gehad maar ben uiteindelijk weer aan de bril gegaan. Ik werd het zo zat!
Wat is jullie omgeving toch mooi met al die bloeiende bomen en planten.
Ik heb hier mijn tuin al moet sproeien zo warm en droog is het. De warmte klopt nog helemaal niet met wat je in de natuur ziet. Het is al ruim 25 graden maar de meeste bomen komen net in het blad en er bloeien nog tulpen en narcissen.
Ik klaag niet hoor maar een paar graadjes minder mag voor mij best.
Fijne dag nog!

Anoniem zei

Het water loopt me in de mond bij het zien van die heerlijke taarten! Jammer dat ze hier niet zitten.
Als wij naar de dollarstore gaan dan moeten we 1.07 betalen, hier is de tax dus hoger, grappig. Ik vind het nog steeds lastig dat de tax er later nog bij komt, zeker bij de dollar store, want dan kan je niet snel even een dollar pakken, maar er moet altijd iets bij.
Gelukkig dat Rick nu weer veilig thuis is.
Groetjes

Anoniem zei

Calimari! Jaaa, lekker. Wat ziet het er toch supergroen uit en, ja het wordt gewoon saai, maar Nottoway park met het fitness trail....!
Gelukkig is Rick weer veilig thuis nu.

Petra zei

Hoi Gina,

Meestal is het hier in de zomer ook een en al bruin. Abortus is hier een onderwerp van frekwente discussie. Wij wonen in een liberaal gebied met voornamelijk voorstanders, dus het maakte het voor Katja extra moeilijk om er juist tegen te zijn.
Thuis spreken we zoveel mogelijk Nederlands, maar doorspekt met veel Engels. Rick is bijvoorbeeld niet vloeiend, hij heeft nooit les gehad of in NL gewoond, maar hij spreekt het wel met de kinderen.

Eigenlijk wordt het zo een beetje een eigen taaltje, maar de kinderen verstaan perfect Nederlands. Op de filmpjes spreken we overigens wel meestal Nederlands of een mengelmoes, dacht ik.

Vandaag zal ik een paar filmpjes van mijn wandeling met Saskia vanmiddag online zetten, daarin hoor je, hoeveel "code switching" (de talen door elkaar halen) er bij haar gebeurt. Maar als het moet kan ze zo het goed NL woord tevoorschijn halen.