Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 24, 2007

De Kersttrui en andere leuke dingetjes

Deze Kerstavond begint met een felblauwe hemel, heerlijk! Mary Ellen en ik gaan voor ons loopje en daarna neem ik Cosmo nog wat verder mee, want het is zonnetje voelt super.

Terwijl Rick al aan zijn befaamde gehaktballetjes voor vanavond bezig is, neem ik een douche. Daarna doe ik, zoals iedere Kerstavond, een van mijn Kersttruien aan. Nu las ik in een paar blogs, waaronder Hilde's, dat dit toch wel een heel Amerikaans iets is.

De trui, die ik vandaag aanheb, heb ik een paar jaar geleden van een vriendin gekregen. Ik vind hem leuk, omdat hij zo wild is, alles wat met Kerst te maken heeft staat erop. Na morgen zal ik er weer "gewoon" uitzien, ha ha.


Verder besteed ik de dag met familie en vrienden telefonisch een fijne Kerst te wensen. Mijn zusje is gelukkig weer wat mobieler, maar nog lang niet de oude, helaas. Mijn zeven-jarige nichtje in Canada vertelt, dat ze bij haar moeder op het werk is, maar haar moeder is er even niet, die probeer ik later nog even. En dan bel ik Petra en natuurlijk kletsen we er weer lekker op los, tot zij "All you Need is Love" gaat kijken en ik de tafel voor vanavond ga dekken.


Let op het kattenkopje achter Saskia's arm! Het is uitkijken, dat er niet zo af en toe een pootje naar de gehaktballetjes gaat.

Om half vier gaan we de cadeautjes onder de kerstboom in de living room openmaken. Die komen van Ricks vader en zus en van mijn zusje. Saskia kan niet wachten! Er ligt dan ook een enorm cadeau onder voor haar, waarvan ze geen idee heeft, wat het is.

We worden enorm verwend. Ik krijg een boek over portret fotografie bij natuurlijk licht, het boek "The Plague Tales", een magnetische ketting, lekkere voetscrub en een exercise ball met de oefeningen erbij. Saskia's enorme cadeau blijkt een pogo stick te zijn, daar gaan we de komende dagen op oefenen!


Wat zou daar in zitten?

Straks komen Christine, Chuck en Mallory voor een laatste Kerstavond viering met ons. Dat voelt wel een beetje nostalgisch, maar we maken gewoon nieuwe tradities, als zij eenmaal verhuisd zijn. Iedereen een heel fijne eerste Kerstdag morgen!

Nog wat leuke dingen om te doen of bekijken deze Kerstavond:
-- Waar is Santa? Norad volgt hem de wereld rond vanavond.

-- Hoe oud is jouw gehoor? Vind dat hier uit, gelukkig hoor ik nog bij de 39 en jonger groep, maar ik hoor Kai's telefoon niet als hij gaat!

-- Kerstgalgje spelen (wel in het Engels)

7 reacties:

Anoniem zei

Merry Christmas to you all! Hele fijne en gezellige kerstdagen toegewenst.

Groeten uit Den Bosch van Ronald, Edith, Michelle en Edward.

Unknown zei

Hoop dat je een leuke Kerstmis hebt!
Het klinkt allemaal heel goed.

Karen USA

Anoniem zei

Oh, ik vind het echt een hele leuke trui! Vrolijk en alles staat erop, helemaal voor deze dagen.

Merry Christmas!!!!!

saskia zei

Nog een prettig kerstfeest.

Anoniem zei

Zie nou wel dat die trui wel heel leuk is;-) Dat je daar nog aan twijfelde gisteren!

Saskia ziet er trouwens ook heel leuk uit, ze is 'volwassener' geworden in die paar maanden, lijkt het wel.

Fijne dag nog!

Monique

Anoniem zei

Hoi Petra,

Inderdaad iets heel Amerikaans vind ik die truien. Zelf ben ik geen liefhebber (dat kon je al lezen trouwens), maar af en toe moet het kunnen... Het hoort er hier nu eenmaal bij! Het brengt sfeer en vrolijkheid, al is het soms ietwat overdreven (volslanke overjarige vrouwen met een kerstman op de borst, niet altijd een leuk zicht!) We wensen jullie ook al wat goed is... merry Christmas!!!

Groetjes,

Anja zei

Inmiddels is de kerst bijna voorbij, ik ben benieuwd hoe jullie het gevierd hebben.
Leuk je kersttrui.