Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 21, 2007

Holiday Party

Alweer krijg ik een heerlijk ontbijtje van Starbucks bezorgd door mijn zorgzame man. Gisteravond kondigde hij wel aan, dat dit de laatste keer zou zijn, want vanaf morgen zijn de kinderen uit school en dan gaat Rick langer uitslapen, dan ik. En gelijk heeft hij! Maar ik geniet nog een keer van mijn skim sugar free caramel triple shot latte en Starbucks' superlekkere gezonde versie van de Egg McMuffin.

Gesterkt loop ik naar Mary Ellens huis met Cosmo. We halen haar vandaag op, want ik wil haar mijn Kerstcadeautje (een pakketje fotokaarten, natuurlijk) geven. Ook zij vindt ze prachtig, ik word er verlegen van!

Van Mary Ellen krijgen we een doos met caramels, waarvan ik er meteen een probeer. Nu ben ik absoluut dol op caramel. Ze zijn gehuld in witte en donkere chocolade en met zeezout gemaakt. Het zijn zo ongeveer de lekkerste, die ik ooit heb geproefd. Heel gevaarlijk, dus!

Het weer is eigenlijk perfect om te lopen: om het vriespunt, geen wind en geen zon. Voor het eerst in lange tijd joggen we de hele vijf kilometer. In de lente wil Mary Ellen een race gaan lopen. Ik heb daar wel oren naar, zolang het niet meer dan tien kilometer is.

"We mogen geen "Merry Christmas" zeggen op school", vertelde Saskia gisteren, "Het moet "Happy Holidays" zijn." Bij navraag bleek, dat dit zeker geen officieel iets was. Het kwam van een mede leerling. Toch zit er wel wat waars in.

In de openbare scholen hier mogen officieel geen religieuze symbolen of uitingen te zien zijn. Daar hoort "Merry Christmas" bij en ook een Kerstboom. In de school zijn geen Kerstversieringen te bekennen en tijdens het winter concert werd zowel een Joods Hanukah liedje, als een Kerstliedje gezongen.

De zesde klas heeft dus vandaag haar "Holiday Party". Ze doen spelletjes en kijken naar films en aan ons ouders wordt gevraagd mee te helpen met een speciale lunch. Rick en ik hebben ons opgegeven om alles klaar te zetten en zijn om elf uur present.

Grappig is, dat het altijd dezelfde ouders zijn, die meehelpen. Ik ken dus iedereen. Al gauw staat alles netjes klaar: de broodjes, de gehaktballen en vleeswaren en kaas, de groentes en fruit (vooral heel veel druiven!) en de chips. Aan zoetigheden ontbreekt het ook niet. Dit keer hebben wij geen voedsel bijgedragen, maar dat is ook absoluut niet nodig!


Hard bezig met opzetten in een klein zijkamertje

Leslie, een van de moeders, heeft van de dollar store tafelkleden met candy canes erop meegenomen. We grappen nog, dat dat misschien al teveel een "Kerst" symbool is. De mythe, dat de candy cane iets met de J van Jesus te maken heeft, wordt hier weerlegd.


De kinderen zullen echt een super lunch hebben!

Maar als je zelfs geen Merry Christmas meer mag zeggen, wordt de scheiding van Kerk en Staat wel erg ver doorgevoerd! Na een half uur nemen Rick en ik dan ook afscheid met een welgemeend "Merry Christmas!". It's the thought that counts zeggen we hier zo mooi.


Iedereen droeg vandaag een gekke Kersthoed, hier Saskia met haar "gewei"


Met alle lekkere gehaktballen geuren hebben we wel trek gekregen. Rick stelt voor bij Tara Thai te gaan eten. Mijn gerecht is super lekker met grote gamba's, krab en gember. Er zijn hier meer Thaise restaurants, dan Chinezen en ik moet zeggen, dat ik het Thaise eten lekkerder vind.

Rick gaat naar Washington om nog wat Kerstcadeaus, die hij naar zijn kantoor heeft laten komen, op te halen. Ik neem de gelegenheid waar om de rest van mijn cadeautjes in te pakken en ik kan nu officieel zeggen, dat ik daarmee klaar ben!! Hoera (want ik vind inpakken maar niets)!

Als ik net rustig zit komt Saskia keihard huilend terug uit school. Eerst ben ik bang, dat er iets ergs is gebeurd, maar dan realiseer ik me, dat ze vandaag zou horen of ze een rol heeft gekregen in de school musical van deze lente. Duidelijk is dat niet het geval (maar ze zit wel in het koor, wat ik al een hele prestatie vind, want een heel stel kinderen werd afgewezen).

Het is een enorme teleurstelling voor haar, waar ze echt even doorheen moet. Niets wat ik zeg helpt en het feit, dat Laura wel een rol heeft al helemaal niet. Ik vind het wel nodig om met haar te bespreken, dat jaloezie geen mooi iets is, want jaloers is ze, dat geeft ze onmiddelijk toe. De les hier is om het vriendinnetje haar rol wel te gunnen, hoe teleurgesteld ze ook is, dat zij die niet heeft gekregen.

Gelukkig belt Laura al snel op of ze kan komen spelen. Wij verbazen ons erover, dat Saskia dat wil, maar zo ondersteboven als ze was, zo gauw is het ook weer ok. Laura vindt haar rol toch niet zo leuk en Saskia heeft haar eerste keuze voor het wassenbeeldenmuseum gekregen en Laura niet. Zo redeneert Saskia, dat zij er uiteindelijk beter vanaf kwam. Ik ben allang blij weer een lach te zien, de ups en downs van de tienerjaren zijn kennelijk gearriveerd!

Rick en ik trotseren het drukke Kerstverkeer toch nog even om bij Total Wine and More wijn, bier en champagne (ok, officieel nu mousserende wijn, tenzij het ook echt uit Champagne komt) voor de feestdagen in te slaan.

Dit is een mega winkel voor vooral wijn, je moet je de grootte van een Nederlandse Makro voorstellen. De prijzen hier zijn erg goed! Ik vind bijvoorbeeld een heel lekkere Merlot voor $2,97 per fles! Nooit geweten, dat er zoveel wijnen zijn in de wereld (en ze hebben ook Nederlandse bieren, waar ik nooit van heb gehoord, zoals Hollandia en Peters).

Een paar deuren verderop is Trader Joe's. Vroeger, toen ik nog bij de sportschool aan de overkant lid was, ging ik daar regelmatig heen. Maar de laatste paar jaren is het nogal uit de richting en dit is maar een kleine winkel, dus ze hebben niet altijd alles van mijn gading.

Maar wat ze wel goed hebben is bladerdeeg hors d'oeuvres. Bij ons buffet op Kerstavond horen die echt. Ook vind ik er chocolate chip meringues voor het dessert op Kerstdag. Het is, ondanks de drukte, erg gezellig in de winkel. De medewerkers lopen met Kerstmutsen en grote glimlachen op en we krijgen roze champagne te proeven, dat maakt iedereen natuurlijk heel blij!

Als avondeten doen we het makkelijk, want Saskia heeft het voor elkaar, dat Abby (die ook geen hoofdrol heeft en ook moest huilen) en Laura blijven logeren. Pizza is wat iedereen lekker vindt, maar dan wel van Vocelli's. Hun garlic spinaci is mijn favoriet!

Rick en Katja gaan naar Leah's basketbal wedstrijd en Kai gaat met Charlie naar "I am Legend". Ik blijf rustig thuis om op de meisjes te passen. De tijd gaat veel te snel, ik vind het ongelooflijk, dat het over vier dagen Kerst is!

19 reacties:

Hans Hendriks zei

De tijd vliegt inderdaad ja, gaat veel te snel. Toch jammer van die religieuze toestanden ook al op scholen: een kerstboom hoort toch bij de Kerst-traditie tenslotte, net als het "Merry Christmas". Wat vinden de kinderen daar zelf van eigenlijk ?

In ieder geval:
Merry Christmas !!

Petra zei

In Saskia's klas zitten Joodse, Hindoestaanse en Islamitische kinderen (en misschien ook nog wel een Wiccan, Buddhist of Atheist). De kinderen leren, dat er veel religieuze richtingen zijn en dat de feestdag, die zij vieren, niet voor iedereen een feestdag is. Op zich vind ik het goed, dat geen enkele religie op de scholen de boventoon viert, maar om zelf niet "Merry Christmas" te mogen *zeggen* gaat me te ver. Gelukkig komt dat ook niet vanuit school, maar van een individu.

Anja zei

Ook wij kregen deze week te horen dat je geen "Merry Christmas" mag zeggen maar "Happy Holidays".
Jammer dat Saskia geen rol heeft gekregen, maar zoals je zelf ook al aangeeft daar moet ze mee om leren gaan.Fijn weekend.

Jasmino zei

Jammer dat Saskia geen rol heeft gekregen! Ik hoop dat ze haar aandeel in het koor leuk gaat vinden.

Hier in NL is die discussie over de religieuze feestdagen nog niet zo losgebartsten, en iedereen mag dus nog zeggen wat hij wil. Gelukkig maar, al vind ik het wel goed om rekening te houden met de gevoelens van anderen. Voor mij blijven het feestdagen, dus ik zal ze ook altijd blijven vieren.

Fijne kerstdagen en een heel gelukkig nieuwjaar! Zo te lezen gaan jullie een heel gezellige familietijd tegemoet.

Anoniem zei

Ach, wat een teleurstelling voor Saskia! Gelukkig is ze haar verdriet snel te boven.

Vanuit een nu heel zonnig Etten-Leur:

Merry Christmas!!

Larissa zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Larissa zei

Bij scholen in Nederland is dat geen probleem inderdaad, omdat je Christelijk, Katholieke, Islamitische scholen én openbare scholen hebt. Op de openbare scholen wordt overigens wel ook gewoon aandacht geschonken aan kerst. Iedereen viert het immers, of dat nou met een Christelijke gedachte is of niet, maar iedereen viert het wel.

Jammer dat Saskia de rol niet heeft gekregen! Gelukkig mag ze wel meedoen in het koor. Dit zal inderdaad niet de laatste teleurstelling zijn die haar te wachten staat.

Ik vroeg mij trouwens af, kijkt Saskia ook naar de serie 'Zoey 101' op Nickelodeon? In Nederland weet inmiddels ook bijna iedereen dat het 16-jarige zusje van Britney Spears, Jamie Lynn, zwanger is. Is dat bij Saskia op school of in de klas ook een 'hot item'?

Anoniem zei

Kenzo zit op een openbare school en daar wordt op algemene wijze kerst gevierd, alhoewel het kerstverhaal wel verteld wordt! Als niet-gelovige heb ik daar ook geen probleem mee en gelukkig verder ook geen andere ouders. Merry Christmas is in mijn ogen gewoon een wens aan iemand voor een leuke en gezellige kerst en heeft dit niets met religie te maken!

Jammer voor Saskia dat ze de rol niet heeft gekregen. Gelukkig is ze wel Lucy Bell!

Anoniem zei

Ben het helemaal met de vorige schrijfster eens, Merry Christmas of fijne kerstdagen moet gewoon kunnen!

Hebben jullie lekker uitgeslapen vanmorgen?

Ineke

Anoniem zei

Zie dat het bij jullie alweer 7 graden boven 0 is!! De komende dagen gaat dat in Ned. ook gebeuren, wel jammer na al die mooie winterse dagen!
En..... vanuit Spijkenisse: Hele Prettige Kerstdagen voor jullie allemaal en natuurlijk een Gezond en Gelukkig 2008!
Groetjes van Henny Breedijk

Anoniem zei

Lieve Petra,Rick Katja,Kai en Saskia,we willen jullie even vanuit een lekker zonnig Bonaire,hele fijne en gezellige kerstdagen toewensen,en heel veel goeds,geluk en vooral veel gezondheid voor het jaar 2008!!!Dat het jullie allemaal maar goed mag gaan.Roger en Karin

Anoniem zei

Gelukkig hier op shool geen drama over " merry Christmas" Vind het wel een beetje ver gaan.

Van de Biermerken Hollandia en Peeters hebben wij ook nog nooit gehoord en dan ben ik toch echt getrouwd met een ex kastelein die de afgelopen 28 jaar barkeeper is geweest.. Maar ook hem zeggen de namen heemaal niets.

Fijne kerstdagen!

Gr Petra

Anoniem zei

Gelukkig is de politieke correctheid hier nog niet zo ver doorgeslagen dat je zelfs geen "vrolijk kerstfeest" meer mag zeggen. Ik vind het echt absurd voor een land waar, volgens mij, de meerderheid van de bevolking een christelijke achtergrond heeft. Of iemand nu christelijk, joods, islamitisch of wat dan ook is, je moet elkaar toch gewoon toch zoiets kunnen toewensen? Als ik het zou kunnen verstaan, zou het me echt niet storen als een islamiet anderen een prettig offerfeest o.i.d. zou toewensen (om maar een voorbeeld) te noemen. Wat sneu trouwens voor Saskia. Maar wie weet lukt het een volgende keer bij iets dergelijks wel.

Anoniem zei

Gezellig die Christmas Party! Wat een boel heerlijkheden. Hoera voor de Dollar Store.

Sneu voor Saskia dat het niet gelukt is om een rol te bemachtigen. Mar het koor is toch veel leuker, dan mag ze er de hele tijd bij zijn in plats van alleen een rol met een paar zinnen....

Overmorgen is het Kerst....het is echt ongelooflijk! En daarna een nieuw jaar....een jaar waarin we elkaar weer gaan zien..JIPPIE!!!!

Annemiek zei

Wat een kerstfeestjes allemaal!
Merry Christmas!

Nel zei

Wat een lieve ouders zijn jullie om alweer mee te helpen op school. Altijd dezelfde...is overal zo. Gelukkig is Saskia weer over haar teleurstelling heen.

Ik wens jullie allemaal een heel fijne kerst (gelukkig mogen wij dat wel zeggen en schrijven) Heel veel fijne dagen met zn allen en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Ook namens Cor natuurlijk.

Anoniem zei

Hele fijne Kerstdagen gewenst!
Hester

Kristel Holsbeek zei

hihi eindelijk even bijgelezen;-) Weer precies drukke dagen. Wij wensen jullie een fijne kerstperiode!!!! en vele wensen voor het nieuwe jaar.

Petra zei

@Larissa -- Ja, Saskia kijkt die serie en weet er ook van. Of het in de klas een hot item is, weet ik niet.