Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 06, 2007

Sneeuwpret



Ergens midden in de nacht, wat later half zes bleek te zijn, komt Katja aankondigen, dat de scholen twee uur later open zullen gaan. Lekker, een beetje uitslapen dus, ware het niet, dat ik na die aankondiging klaar wakker ben! Toch blijf ik heerlijk in mijn warme bedje doezelen en pas om half negen staan Rick en ik op.

Dan is het ook tijd om de high schoolers wakker te maken, maar die blijken zomaar allebei ziek te zijn! Koortsachtig en keelpijn zijn de klachten. Ik vraag me af of ze een milde reactie op hun Flu Mist hebben. Dat was tenslotte een levend virusje, dat in hun neus werd gespoten. Aan de andere kant is Saskia (voorlopig) zo gezond als een vis en zodra zij het daglicht ziet gaat ze sleeen met Parker en Mary Kate.

Bij het opstaan is het meer dan tien graden onder vriespunt en alles is ijzig. Maar de lucht is staalblauw en het lijkt buiten werkelijk een sprookjesplaatje! Ik kan eigenlijk niet wachten om er met Cosmo en mijn fototoestel op uit te gaan.

Onze ijspegels:






In deze struiken zaten zo'n maand geleden nog allerlei kleurige vlinders!



Maar eerst heb ik personal training. Een telefoontje aan Mary Ellen wijst uit, dat Marceleus geen problemen had zijn weg hierheen te vinden vanuit Maryland (hoewel hij wel heel wat ongelukken had gezien onderweg). Juist met dit koude weer heb ik die beweging erg nodig, al zou het zo makkelijk zijn om me eraan te onttrekken, want ik voel me niet lekker!


Besneeuwd nestje in de boom voor ons huis (waarvan de bladeren nog maar net gevallen zijn)

Het halve uur is echter zo voorbij en zoals altijd ben ik blij doorgebeten te hebben. Thuis wacht me een ongedurige hond, hij wil duidelijk uit. Geen probleem, want ik wil zeker de gelegenheid nemen om al het moois buiten te vereeuwigen!


Zijn neus is meer in de sneeuw, dan erboven!



Cosmo bij een brandkraan, alleen licht hij zijn poot nog helemaal niet op. Een rasgenoot van tweeeneenhalf doet dat ook nog niet, dus misschien komt dat wel nooit



Santa in een besneeuwde boom



En dan zie ik dit sneeuwpatroon, wie zie je daar in?

En mooi is het, al krijgen we de hele tijd stukken sneeuw op onze hoofden, die van de takken af vallen. De sneeuw brengt voor Cosmo weer allemaal nieuwe luchtjes. Vooral in het bos, waar nog vrijwel niemand is geweest en we de sporen van een hert zien gaat zijn neus te gast.


Lijnenspel in de sneeuw



Mijn hondenmodel in het bos

Mijn zusje belt uit Massachusetts en het is daar warmer en er ligt minder sneeuw, dan hier. Dat is wel heel ongewoon en zal ook beslist niet lang duren (hoop ik!). Dan belt Christine en voor ik het weet is het lunchtijd. De linzensoep en worstjes van gisteren smaken super met dit koude weer.

Gisteren hebben we een nieuwe garagedeur opener laten installeren en gisteravond deed die het al niet meer! De stroom ernaartoe viel compleet uit. Rick heeft ze vanochtend gebeld en al om een uur staat er een monteur voor de deur. Die heeft alles binnen de kortste keren gemaakt, het was een los draadje. Toch goede en snelle service, vind ik!

Pas om half twee maak ik Katja en Kai wakker. Vooral Kai voelt zich helemaal niet lekker, heel ongewoon voor hem. Ik laat hen met Cosmo achter met de belofte met Starbucks lekkere drankjes voor zere kelen terug te komen.

Als eerste stop ik bij Michael's. Eigenlijk hoop ik daar uitnodigingen te vinden voor Saskia's verjaarspartijtje, maar die hebben ze niet. Ik weet nu wel, wat ik als cadeautjes voor mijn vriendinnen wil maken, dus daar koop ik wat materiaal voor.

In het ernaast gelegen Micro Center zoek ik naar blanke fotokaarten voor onze kerstkaarten, maar die hebben ze helemaal niet. Aangezien de andere grote computerwinkel weg is zal ik het nu online moeten zoeken. Micro Center vind ik sowieso erg slecht gesorteerd, het verbaast me, dat zij wel overleven.

Terwijl ik daar sta te kijken breekt een van mijn nagels en het is hoog tijd om ze te laten doen! Als ik de salon binnenloop zijn er maar een paar klanten en gelukkig is mijn favoriete styliste Thu open. Ik kies een mooie robijnrode nagellak en we kletsen wat over de feestdagen. Een van de redenen, dat ik haar leuk vind is dat ze goed Engels praat. Niets ongemakkelijkers dan tegenover iemand zitten, die geen woord verstaat van wat je zegt!

Een uurtje later heb ik weer mooie rode korte nagels en een paar deuren verderop haal ik de beloofde Starbucks drankjes: een magere melk, suikervrije siroop Gingerbread latte zonder room voor Katja, een vanille creme met room voor Kai, een pepermunte warme chocolademelk voor Saskia en een magere melk groene thee latte voor mijzelf. Allemaal even lekker!

Thuis gaan de open haard en de kaarsen aan, het vriest alweer flink. Ik maak een lekkere vegetarische shepherd's pie klaar: vegetarisch gehakt, boontjes, tomatensaus, puree en kaas. Een uurtje in de oven en we hebben een superlekkere maaltijd.


Besneeuwde reflecties in de kreek



Al brengt de kou ook veel gezelligheid, van mij mag het weer opwarmen en te zien aan het weerbericht is dat gelukkig ook het geval!

13 reacties:

Anja zei

Prachtige foto’s van de sneeuw en de ijspegels, ik kan ook zo van die besneeuwde omgeving genieten.
Beterschap voor Katja en kai!!

Jasmino zei

Wat een gezellige boel met die sneeuw! Mooi hoor, de foto's van de ijspegels zijn ook prachtig. Ik hoop dat wij ook nog het geluk gaan ervaren van een wit dek!

Kristel Holsbeek zei

Sneeuw, we zitten in BE en hopelijk hebben we een witte kerst!!!!

Sally zei

Beterschap voor de zieken. Gezellig zo al dat sneeuw, je foto's zijn erg leuk. Zolang de kou niet te lang aanhoudt is het idd gezellig en sfeervol. Zeker vlak voor kerst.

Anoniem zei

Mooi die sneeuw!
Het is hier vreselijk weer, nat en storm. de kinderen hoefden van ons voor t eerst dit jaar niet te fietsen naar school (50 minuten).
Nog even over houtje touwtje: kan het zijn dat dat "horn toggle" heet?

Anoniem zei

Wat een schitterende foto's Petra!! en wat vervelend voor Kai en Katja!! Ik snap dat Saskia gelijk naar buiten is gegaan, zou Yannick ook gedaan hebben.
Ik heb net als Annet (die hemelsbreed niet zo ver bij mij vandaan woont) de kinderen vanochtend voor het eerst naar school gebracht. Regen en windstoten!! Het ziekenhuis is vlakbij mijn huis en ik hoorde de sirenes vanaf dat ik opstond gaan. Vond het iets veiliger om ze te brengen!!!

Anoniem zei

Hi Petra,

Ik vond het gisteren leuk om te lezen dat jullie met Sinterklaas altijd worst met broodjes en soep doen. Wij zijn hier gewend om altijd puntjes met Hema worst te nemen als het Sinterklaas is. Dat is echt een traditie.

Cosmo is een echt fotomodel! Dat lukt mij niet met onze katten hoor, om dat zo mooi vast te leggen.

Ik heb trouwens nog een vraag.
Als mensen afstuderen hebben ze meestal een zwarte toga met pet/hoed op. Wat betekent het als je een witte toga aan hebt? Of heeft dat helemaal geen betekenis?

Beterschap voor Kai en Katja

Sandra

Anoniem zei

Wat ziet het er prachtig uit met de sneeuw! Ik ben er jaloers op.
Jammer voor Katja en Kai dat ze ziek zijn maar met zo'n Starbucks drankje zal het vast snel beter gaan!
Fijn weekend.

Anoniem zei

Ach, wat vervelend dat Katja en Kai ziek zijn.
Gekke Cosmo in de sneeuw....zijn vacht zal er lekker zacht van worden. (tenminste dat is bij Spot het geval)
Je foto's zijn weer supergoed!
Beterschap voor K en K!! Liefs.

Annemiek zei

Wat een mooie foto's weer! Ik moest even goed kijken naar die rode strik met sneeuw, dacht eerst dat het een roos was.
Beterschap aan de kids!

Petra zei

@Sandra -- ik weet niet wat dat betekent. Op Katja's foto's draagt ze een witte cap and gown, ieder meisje doet dat, maar bij de echte graduation draagt iedereen zwart (geloof ik).

Anoniem zei

Het sneeuwlandschap is prachtig, al heb ik altijd moeite met de kou! Hier slechts een klein beetje gesneeuwd, er wordt nog meer verwacht...

Beterschap met de zieken!

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

Larissa zei

Wauw, prachtig landschap en prachtige ijspegels! Die ijspegels zie je hier echt nóóit...een sneeuwlandschap af en toe.