Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 10, 2007

Territoriaal

Gats, de halve nacht lig ik eng te dromen over Katja in allerlei nare autoongelukken! Ik moet er echt niet aan denken, wat er had kunnen gebeuren (en mag van mezelf mijn gedachten niet laten gaan over wat er nog kan gebeuren, brrr!!). Wat is het toch jammer, dat we onze kinderen niet in een veilig beschermende kokon kunnen wikkelen!

Maar de ochtend daagt alweer snel en Katja en Kai voelen zich beiden gelukkig goed genoeg om naar school te gaan, al hoest Kai nog erg. Het is mistig en vochtig buiten en ook wel weer opeens raar warm!

Vanochtend is Cosmo's laatste "serieuze" trainingles van dit jaar. Op het moment trainen we in de winkel, waar nogal wat afleidingen zijn: lekkere luchtjes, andere honden etc. De afgelopen weken heb ik een probleem met Cosmo, dat ik met Carol, de trainster, bespreek.

Iedere keer, als we door de buurt lopen, wordt Cosmo helemaal wild als hij een andere hond ziet, of die nu aan de overkant loopt of in zijn of haar tuin. Ik moet dan echt heel streng zijn om hem te kalmeren en het is vervelend! Ook binnen begint hij te piepen en kreunen om naar buiten te kunnen, als hij een andere hond voorbij ziet lopen.

Carol vraagt of hij ook zo reageert, als we ergens onbekend, zoals op een bospad, lopen. Nu ik erover nadenk, nee! En ze merkt op, dat hij bij Petsmart ook niet zo is naar andere honden. Ze maakt daaruit op, dat hij onze tuin (wisten we al), maar ook de buurt, waar Mary Ellen en ik meestal hetzelfde rondje lopen, tot zijn eigen terrein heeft gemaakt. Hij ziet die andere honden dus als indringers.

Dat moeten we eruit werken, want het kan hem in de problemen krijgen, als hij een agressieve hond ontmoet. Ik moet hem nu heel consequent "time outs" gaan geven, als hij zich zo gedraagt. Binnen ben ik er meteen mee begonnen en verbeeld me nu al verbetering te zien. Dom is Cosmo zeker niet!

Op de terugweg ga ik naar Target. Saskia wil morgen candy canes trakteren (een verbetering van de eeuwige cupcakes, die zij toch niet lekker vindt) en heeft gevraagd om Starburst en Hershey candy canes, die Target zou verkopen.

Als eerste koop ik daar toch gauw een horloge voor $20, want ik kan niet zonder de tijd en kennelijk is mijn horloge gisteravond niet gevonden. Er is allerlei leuk Kerstspul te koop en ik moet me erg inhouden!

Bij de candy canes lijkt het echter wel of de wolven hebben huisgehouden. Met veel geluk vind ik nog twee dozen met twaalf Willy Wonka chocolade candy canes. De Starburst zijn nergens te vinden en van de andere dozen zijn tenminste een derde van de canes gebroken! Gelukkig vind ik even verderop een merkloos doosje met kersensmaak canes. Nu kunnen ze morgen kiezen uit pepermunt, chocola of kersen, dat moet toch goed zijn!

Terug in Vienna haal ik ballonnen bij Party Mania en wat benodigdheden bij Whole Foods. Saskia gaat morgen een super verjaardag tegemoet, twaalf is een grote leeftijd in dit gezin!

Claudia komt om half een voor een lange wandeling. Ik kan meteen Carols theorie over Cosmo testen, want we gaan buiten de buurt wandelen. En inderdaad, we komen een huis tegen, waar drie honden in de voortuin zitten. Allemaal beginnen ze heftig te blaffen en Cosmo doet niets! Wauw! Dat is echt even heel interessant!

We lopen zo'n anderhalf uur door een wat miezerig Vienna. Claudia is altijd een interessant iemand geweest en dat is nu niet anders. Zij is mijn "oudste" Amerikaanse vriendin, ik ken haar al dertien jaar. Haar dochters hebben dezelfde leeftijd als de mijne. Abbey, haar jongste, zit zelfs bij Saskia in de klas.

Thuis gaat de boom aan en de kaarsjes branden vrolijk. Ondanks het sombere weer buiten is het binnen gezellig en, zoals zo vaak, er zijn vier kinderen van anderen in huis, twee vrienden voor Kai en twee vriendinnetjes voor Saskia.

In de brievenbus vind ik een heel leuk pakketje uit Nederland en besluit spontaan Petra eens gezellig op te bellen. Bijna anderhalf uur hangen we aan de telefoon en dan is het al laat voor haar. Woonden we maar dichter bij elkaar!

Hieronder een paar van onze (historische) kerstversieringen:


Voor onze eerste Kerst samen



Saskia's preschool versiering



En een van de kinderen maakte ooit dit



Geen idee wie deze ooit aan ons heeft gegeven, maar ik vind hem spuuglelijk! De kinderen zijn er echter dol op

Website tip voor leuke en goede kwaliteit versieringen met namen (vooral voor Neder-Amerikanen): The Ornamentshop

PS: Nog even over de moeder van die jongen zaterdagavond, Katja vertelde me vandaag, dat zij niet wist, dat Katja en Leah zouden gaan rijden.

17 reacties:

Anja zei

Hartelijk Gefeliciteerd met je jarige dochter!!.
Succes met de training voor Cosmo.
Leuke kerstornamenten hebben ze in de Ornamentshop.

Jasmino zei

Gefeliciteerd met Saskia! En Cosmo leert snel zeg..... toch wel fijn dat je af en toe kunt overleggen met een specialist over zijn gedrag, anders zit je maar mooi gebakken met een hond die soms heel lastig kan zijn.

Ik kan me zo goed voorstellen dat je je zorgen maakt om Katja, maar het opvoeden in een cocon is toch geen oplossing. Ooit moet je ze toch echt laten gaan.... Maar ik begrijp je gevoel wel, je zou je zo graag willen beschermen tegen alle kwade en vervelende dingen in de hele wereld. Succes met loslaten!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met Saskia! Toevallig gelijk jarig met mijn zoontje Boris die vandaag 4 wordt.

Anoniem zei

Saskia, een hele fijne verjaardag! 12 jaar is een hele mijlpaal!

Goed hoor, dat Cosmo al zo snel reageert op wat je hebt geleerd op de cursus.

Anoniem zei

Saskia Gefeliciteerd.
Wbt Cosmo welknap dat hij zo snel leert. Die van ons deed er veel langer over (en het kostte ons behoorlijk wat tijd en energie) om verkeerd gedrag af te leren.

Anoniem zei

oops dat bovenstaande was mijn commentaar.

Groeten Sally

Bianca zei

Saskia, hartelijk gefeliciteerd met je 12e verjaardag! En, al is het heel onamerikaans ;), ook de rest van het gezin gefeliciteerd met jullie dochter en zusje!

Groetjes,
Bianca (jerbia)

Annemiek zei

Die trainer weet duidelijk veel van honden, dat ze dat zo kon zeggen en wat er aan te doen!

Anoniem zei

Saskia, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Heb je mooie kadootjes gehad?

Ineke

Anoniem zei

Hieperdepiep hoeraaaaaa! Congrats Saskia!!
Wat supergezellig dat je belde.
Gezellige dag vandaag! 'k Hoop dat het droog is.....

Carola zei

Saskia, gefeliciteerd met je verjaardag! Veel plezier vandaag.
Carola

Anoniem zei

Gefeliciteerd met Saskia haar verjaardag! Een fijne dag!
Hester

Anoniem zei

Twaalf is inderdaad een hele mijlpaal. Van harte gefeliciteerd, Saskia!!!

Kan me wel voorstellen dat je nachtmerries had van verkeersongevallen!

Ik hoop dat onze kerstboom ook ooit uitgroeid tot een historische. Hier hangen ook al enkele versieringen die onze jongens maakten...

Groetjes,

Anoniem zei

Beste Saskia,
Hartelijk gefeliciteerd met je 12e verjaardag.
Geen klein meisje meer, maar nu ben je een dame !!!
Petra, jullie een leuke dag met de jongste, maak er wat van ondanks het sombere weer.
2 januari a.s. ben ik bij jullie in de buurt, laat aub even weten of het gelegen komt om een 'bakkie' te doen.
Eric

Anoniem zei

Gefeliciteerd Saskia! Ook al weer 12 jaar.
Fijne verjaardag!

gr petra

Unknown zei

Gefeliciteerd vanuit Leiden

Kristel Holsbeek zei

Een hele fijne verjaardag gewenst Saskia!!!
Cosmo dat komt allemaal wel in orde.