Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 14, 2008

Een alledaagse maandag

Monday, Monday... Ach, was het maar altijd weekend (hoewel, dan zouden we er niet meer van genieten, natuurlijk)! Katja kruipt vrijwel naar de badkamer, zo moe is ze. Sinds het gebeuren met haar voet gebruikt ze onze douchecel en het verbaast me iedere dag weer, dat ze op tijd op school is! Haar douche lijkt in ieder geval eindeloos te duren. Ze heeft daarna op zijn hoogst nog een kwartier om: haar haar te drogen, make up aan te brengen, ontbijt te eten, lunch te maken en andere voor school benodigdheden!

Maar goed, net na zevenen sluit de deur zich achter de tieners. Ik ben inmiddels, heel ongewoon, weer naar Dromenland afgereisd. Ik droom een ingewikkelde droom over terroristen, die langzaam dichterbij komen en Christine, die huilt, omdat ze gaat verhuizen en boos is op mij, omdat ik haar niet genoeg aandacht heb gegeven.

Met schrik word ik wakker van de telefoon en moet even omschakelen van de boze Christine in mijn droom, naar de werkelijke Christine, zich van geen kwaad bewust. We spreken af na Cosmo's training een lange wandeling te gaan maken.

Saskia en ik eten samen ontbijt. Zij heeft bepaald, dat dat Yogurt Burst Cheerios moeten zijn. Saskia is daar dol op, maar ik vind ze niet lekker. Geef mij maar de gewone Cheerios, die lekker nootachtig smaken, met wat vers fruit. Maar ik ben al blij, als Saskia ontbijt eet, want daar heeft ze meestal geen zin in.

Mary Ellen komt mij ophalen om te gaan lopen. Alleen doet mijn kuit nog steeds flinke pijn, dus van joggen komt niets. Het voelt als een gescheurde spier, die er gewoon opeens op vrijdagochtend was en nog niet beter voelt. Natuurlijk heeft het meteen een domino effect tot gevolg en zit mijn hele rechterkant muurvast.

Wandelen helpt daarbij wel wat, maar hopelijk kan Marceleus morgen wat oefeningen laten doen, die het allemaal helpen. Aan Laura, mijn massage therapiste, heb ik even niets, want die was vorige week flink ziek en masseren vergt toch heel wat lichamelijke kracht. Wanneer ze daar weer toe in staat is, weet ik niet.

Precies op tijd kom ik met Cosmo weer bij Petsmart aan voor zijn training. Ik heb een nieuw snoepje mee, vetvrije Pup-peroni en Cosmo zit al meteen met zijn snuit in mijn jaszak.

De hele training doet hij meteen wat ik zeg, want hij weet, dat er een stukje Pup-peroni in mijn hand zit! Zo af en toe is hij zelfs heel stout en probeert het uit mijn hand te happen. Het is nog wel echt een tiener, hoor! Maar hij laat duidelijk zien, dat de training zijn vruchten af werpt.

Er zijn nog twee "intermediate" trainingen en dan wil Carol een paar weken vrij nemen. Daarna gaan we door naar een "tricks" klas, waarbij de honden dingen als de krant brengen e.d. leren. Dat lijkt me zo leuk!

Daarna is de advanced klas en dat is het dan wel. Ik wil graag doorgaan met een klas voor Cosmo eens per week. Dat is een goede manier voor ons beiden om helemaal op elkaar geconcentreerd te zijn en ik denk ook, dat het voor Cosmo mentaal heel goed is. Na de advanced klas moet ik dus even kijken, hoe we verder gaan.

Na afloop koop ik een paar lekkere met kaas-bacon gevulde hoefjes voor Cosmo en bij de kassa wordt hij helemaal geknuffeld. De kassieres proberen hem zijn "roll over" truc te laten doen, maar hij snapt het niet. Onder applaus (en Cosmo lijkt wel te glunderen) lukt het onder mijn leiding natuurlijk wel.

Een van de schattige dingen van deze hond vind ik zijn duidelijke wil om te doen, wat men van hem vraagt. Als hij het niet doet, begrijpt hij gewoon niet, wat er bedoeld wordt (al moeten we aan "Come" nog wel hard werken!).

Christine staat, als wij aankomen, al klaar om te gaan wandelen. De eerdere zon is inmiddels alweer achter de wolken verdwenen en het waait flink. De hoofdband gaat om en de handschoenen aan. Onderweg zien we een aantal "flurries", verdwaalde sneeuwvlokjes. Niets vergeleken bij de Nor'Easter bij mijn zus in de buurt, waar ze flink wat sneeuw kregen!

In het bos is het een stuk aangenamer en, al doet mijn kuit flink pijn, het wordt een lekkere wandeling. Ik moet wel de hele tijd aan mijn droom denken en ban de gedachte, dat zo'n simpele wandeling samen volgend jaar niet meer mogelijk is, maar gauw. Het heeft geen nut in de toekomst te leven, ik wil van vandaag genieten!

Op de terugweg haal ik bij Whole Foods verse spinazie en artisjokken ravioli en een heel lekkere pittige pasta saus. Ook hebben ze vers knoflook brood.

Rick komt vroeg thuis. Hij heeft al maanden last van zijn rechterpols en heeft daar een paar weken geleden een MRI voor gehad. De orthopedist heeft een ontsteking geconstateerd en nu moet Rick vanaf vandaag voor drie weken met een spalk om zijn duim en onderarm lopen. Het mag er alleen af om te douchen, zodat het goed rust krijgt. Gelukkig kan hij met zijn andere vingers nog van alles, want hij moet morgen naar Florida voor zijn werk.

De pasta maaltijd gaat er goed in en iedereen, inclusief Rick, die voor zijn presentatie morgen werkt, heeft huiswerk. Mijn huiswerk voor mijn fotografie cursus moet woensdag ingeleverd zijn, maar mijn probeersels zijn nog niet tot mijn tevredenheid. Ik hoopte in Washington wat materiaal te vinden, maar dat viel tegen. Morgen ga ik meer proberen, want ik wil alles uit deze cursus halen!

16 reacties:

Hans Hendriks zei

Wat grappig die Cosmo, altijd handig als de hond de krant kan halen. Teun de teckel hier zoekt nog regelmatig naar eieren maar helaas, juffrouw kip zit te broeden dus even geen eitjes meer.

Beterschap jullie allen !

Anoniem zei

Gj heeft in Nederland ook een paar jaar al deze trainingen met Rhomar gedaan. Tot op de dag van vandaag kan hij met Rhomar lezen en schrijven. Met onze pup Bo valt het nog niet mee..

gr petra

Anoniem zei

Hopelijk worden die kuit van jou en de pols van Rick snel beter...

Kan me voorstellen dat die hondentrainingen goed zijn voor Cosmo en jou. Je leert elkaar beter aanvoelen.

Groetjes,

Anja zei

Leuk als Cosmo in de toekomst jullie de krant komt brengen.
Beterscap met je kuit.

Anoniem zei

Wat goed dat je na deze cursus verder wil gaan met Cosmo. Ik heb na de cursus waar ik nu met Eden bezig ben nog 2 of 3 te gaan. Het is best pittig moet ik zeggen (zowel voor Eden als voor mij). Je merkt wel het verschil, zeker als je het met een jaar geleden vergelijkt. Hier heeft Eden ook nog weleens last van pubertrekjes en zij is alweer bijna 2 jaar. Pfff, wat gaat het hard zeg. Bij Eden merk ik heel goed wie zij echt als baas ziet (ik dus, Arjan komt duidelijk op een 2de plaats) kan je dat bij Cosmo ook goed merken of valt het wel mee?

Jasmino zei

Veel beterschap aan Rick! Ik hoop dat z'n pols snel beter wordt.

Petra, waar doe jij die online-fotografie-cursussen precies? Ik vraag me al een tijdje af of dat ook iets voor mij zou kunnen zijn. Ik heb in het verleden wel verschillende cursussen gedaan, maar ik houd er niet van om er 's avonds nog op uit te gaan. Zo'n online cursus lijkt me wel wat.

Anoniem zei

Goh dat heb ik ook best vaak, dat ik zo vast droom dat ik gewoon moeite heb met omschakelenen. Erg lastig als ik naar (ruzie) gedroomd heb over een van mijn huisgenoten.
Goed dat je met Cosmo door wilt gaan met de training. Je leert daar altijd weer een hoop van en is super voor de baas-hond verhouding.

Anoniem zei

Geniet gewoon nog een poosje van je wandelingen met Christine en laat je niet afleiden door rare dromen. Meestal betekenen dromen compleet wat anders, dan wat je droomt.

Petra zei

Wij hebben met onze schatjes ook jaren op het veld trainingen gedaan. Tot GG1 aan toe. Daarna aan de behendigheid en dat is pas echt leuk. Zou zeker wat voor Cosmo zijn ook. Kan die lekker zijn energie in kwijt en is voor je zelf ook flinke beweging.
Net wat Petra van Dijk ook zegt. Je leert er je hond door en door van kennen.

Annemiek zei

Na zo'n weekend komt er ook weer een maandag ja. Maar goed dat er toch weer leuke dingen waren.

Anoniem zei

Leuk om Cosmo "tricks" te gaan leren. Geeft hij al een "pootje" ?

gr, Ineke

Anoniem zei

Gekke dromen zijn dat...maar je moet er niets achter zoeken hoor.

Hebben Marcelleus z'n oefeningen vandaag geholpen voor je kuit? Ik hoop het!

Leuk dat Cosmo kunstje gaat leren, dat schijnen ze echt leuk te vinden! Lang geleden (ahum) kon Spot ook een paar kunstjes...als je het nu vraagt, kijkt hij je aan met een blik van 'Hè, wat bedoel je in vredesnaam'....lol

ilse zei

Ik kom terug op je postje van het weekend : leuk zo'n belgisch restaurant in het buitenland. Wij zijn in NY ook geweest. Eten heel lekker maar moet toegeven dat ik toch ook hoopte dat er iemand nederlands zou spreken. Niet dus.
Groetjes

Jolanda zei

Verzoekje, wij gaan als het weer het toelaat het laatste weekend naar Washington DC. Waar in welk district kunnen we het best een hotel boeken? Het Belgische restaurant heb ik al aan mijn bezoek lijstje toegevoegd.
Alvast bedankt,

Petra zei

@Danielle -- Ja, Cosmo ziet mij ook helemaal als de baas. Hij luistert meestal wel naar Kai en Rick, maar kijkt altijd eerst even naar mij, hi hi.

@Jacqueline -- Die fotocursus volg ik bij Betterphoto.com. Er zijn wel goedkopere cursussen, maar ik heb me door een professionele fotograaf, die er verder geen belang bij had, laten vertellen, dat zij de beste zijn.

@Ineke -- Ja, hoor, Cosmo geeft pootjes :). Hij pakt ook de krant wel op, maar dan verscheurt hij hem en dat is niet de bedoeling natuurlijk ;).

@Jolanda -- Je kunt het beste in het noordwestelijke gedeelte van de stad logeren (NW). Vermijd in ieder geval hotels in het noordoosten, dat zijn de slechtste buurten. Ook een hotel in Rosslyn is een goed idee, dan zit je dichtbij Georgetown en met de metro ben je zo op de Mall.

Kristel Holsbeek zei

Ik wens jullie alvast veel beterschap, je kuit en Rick zijn pols. Laat het maar goed rusten, is nodig!!!

Geniet nog maar van de wandelingen samen!!! En van Cosmo;-)

Laat je resultaten maar zien hé voor de cursus;-)