Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 04, 2008

Een dagje vol pech

Arme Rick hoor ik midden in de nacht naar de kast lopen om zich warmer aan te kleden. Voor ik het weet, gaat hij met een slaapmuts op slapen, hi hi. We hebben vannacht de verwarming wel aan gezet, maar op zestien graden. Ik heb namelijk een hekel aan slapen in een benauwde, warme kamer.

Van mij mag als het ware de rijp op de dekens staan, dan vind ik het heerlijk om onder het warme dekbed te liggen. Waarschijnlijk stamt dit nog uit mijn babytijd, want ik schijn toen in een kamer geslapen te hebben, waar het dus inderdaad binnen vroor.

Maar Rick denkt daar dus anders over. Als een Eskimo gekleed tref ik hem aan het ontbijt aan. Daar moeten we dus weer even de gulden middenweg in vinden met deze koude nachten (hoewel deze kou weer bijna voorbij is, gelukkig).

Katja loopt al een stuk beter, ze gaat zelfs zonder krukken naar school. Gelukkig maar, want het navigeren daarmee door de gangen schijnt een heel gedoe te zijn.

Als ik mijn dagelijkse email-lees rondje wil doen, blijkt mijn email down te zijn. Rick werkt er de hele ochtend aan, maar krijgt het niet aan de praat. Bij dit schrijven werkt het, ondanks uren aan de telefoon met Microsoft support, nog niet. Dus wie mij wil emailen kan dat op Kasaka@hotmail.com doen voorlopig.

Het vriest weer stevig vanochtend, maar met de zon en blauwe lucht zou het gauw tot boven het vriespunt opwarmen. Maar om tien uur is het nog -5 en Cosmo wil echt uit. Dan maar lekker dik inpakken en de kou trotseren.


Reflectie in het ijs

Nadat ik de auto bij Whole Foods heb geparkeerd lopen we het W&OD pad op. Van daar naar de volgende grote oversteek in het westen is precies vijf kilometer. Ik besluit een mijl hardlopen af te wisselen met een mijl gewoon lopen en dat gaat lekker. Natuurlijk kan mijn drafje nauwelijks "hardlopen" genoemd worden, maar goed.


Hm, deze is misschien toch wat te dik...



Dan maar meeslepen

Het is stil op het pad en de cardinaaltjes vliegen af en aan. Boven ons hoofd zie ik een paar prachtige roodstaart haviken van en naar hun nest vliegen. Helaas te ver en tegen het licht om foto's te maken, want wat een mooie vogels zijn dat toch! Ik had er niet bij stilgestaan, dat alle hoge nesten, die we nu kunnen zien zitten, niet van eekhoorns, maar ook van roofvogels zijn, natuurlijk.


IJzig stroompje

Op de terugweg neem ik het grindpad naast het geasfalteerde trail. Daar voel je je nog meer in de natuur. Op een gegeven moment denk ik een rode kat te zien lopen. Maar als we dichter bij komen blijkt het een vosje te zijn, nog niet zo groot. Zou het er een van het nest, dat we in de lente zagen, zijn? Helaas ziet hij ons ook en schiet weg, voor ik mijn fototoestel in aanslag heb.


IJskristallen op het gras en stro



Toch wel flink verkleumd kom ik weer thuis. Gauw spring onder een hete douche om op te warmen. Dan is het tijd om naar Saskia's school te gaan voor Artsmart.

Als ik de garage dicht probeer te doen zie ik, dat de deur helemaal gebroken is in het midden! Hij kromt helemaal en gaat dus absoluut niet meer dicht. Er moet een soort metaalmoeheid zijn opgetreden, want een van de metalen steunbalken is doormidden gebroken. Vervelend, want een nieuwe deur zal niet goedkoop zijn!

Morgen zullen ze ernaar komen kijken en hopelijk gauw een nieuwe komen installeren. Rick heeft de deur wel dichtgekregen, maar we gaan en komen zo veel door de garage, dat dit heel onhandig is.

Bij Saskia's klas aangekomen, toch al een paar minuten te laat vanwege de garagedeur, zie ik geen teken van mijn mede-Artsmart moeders. Een vaag vermoeden komt in me op: er is vast een email geweest vanochtend om te zeggen, dat het niet doorging. Voor de zekerheid ga ik toch even polsen in Saskia's klas en Miss Phillips beaamt dat. Zo zie je hoe iedereen toch op email vertrouwt, terwijl het niet altijd te vertrouwen is! Gelukkig wonen we zo dichtbij school, anders had ik helemaal gebaald!

Eigenlijk ben ik stiekem wel blij, want ik voel me rozig van de kou en moe van de week. Vanavond genieten we van de laatste avond Kerstboom- en buitenlichtjes. Morgen wil ik alles opgeruimd hebben!

10 reacties:

Anoniem zei

Hoe krijg je toch van die prachtige foto's met de ijskristallen....super!
Fijn dat het met Katja een stuk beter gaat.
Vandaag de kerstspullen opruimen? Heerlijk, weg met die troep! En...weg met de kou, ik zie gemiddeld 15 graden! Wow.

Hans Hendriks zei

Ha ha, rijp op de dekens. Bij ons is het ook koud in de slaapkamer heerlijk ! Ken het ook van vroeger dat er rijp op de deken staat waar je adem bevroren is. Nu de haan opgesloten kan worden kan het slaapkamerraam ook weer open tenminste.
Kunnen hier weer bijna onder een laken slapen, vandaag 24 graden celsius, zonnetje en warme wind. Erg lekker na die "kou" die we hier gehad hebben.

Groetjes

Anoniem zei

Prachtige foto van de ijskristallen!

Ik heb vroeger ook geslapen met de ijsbloemen op de ramen en rijp op de dekens! Wij waren geen watjes!!! Geintje!

Fijn weekend!

Kristel Holsbeek zei

Wow wat een mooie fotos heb je daar zeg!!!
Heel tof...;-)
Jeetje zo koud bij jullie en wij hier maar puffen;-)

Nel zei

Waarom belt de school dan niet, moet iedereen dan persé elke dag z'n email lezen ? Gelukkig woon je dichtbij.

Ik zou Rick wel eens willen zien met een slaapmuts ! haha... maar het helpt wel tegen een steenkoude kamer, nog niet eens zo'n slecht idee eigenlijk.

Anoniem zei

Heerlijk, een koude slaapkamer. Mijn man is ook meer een koukleum: pyjama aan en een winterdekbed! Voor mij veel te warm.

Schitterende foto's weer, met name die met de reflectie in het ijs!

Hier ook de kerstversiering weg. Toch wel een beetje kaal, hoor!

Jasmino zei

Mooie foto's Petra! Fijn dat het met Katja weer beter gaat, dat manoevreert een stuk makkelijker zo zonder krukken.

Wij gaan vandaag ook de kerstspullen opruimen, maar eerst ga ik er nog wat foto's van schieten!

Anoniem zei

Beetje Laat maar alsnog een heel goed 2008 Petra, voor jou en je gezin ! Dat het maar een jaar mag worden met veel boeiende verhalen en mooie foto's. Er staan genoeg leuke dingen te wachten dit jaar. Zeker als Petra & gezin komen in Juli. ik heb andere plannen voor de zomervakantie...ik ga bevallen hahaha. Jullie horen het wel eind Juli ! Groetjes en have a great day. Enjoy

Anoniem zei

Ik ben ook helemaal voor een koude slaapkamer. Het is wel eens voorgekomen dat het water in het bekertje op mijn nachtkastje bevroren was. Het weekend voor de Kerst was het 4 graden in onze slaapkamer, heeeeeeerlijk...... als je onder je warme dekbedje ligt, natuurlijk, haha!

Anja zei

Heb je geen foto van Rick met zijn slaapmuts gemaakt?
Ik vind het ook heerlijk als het koud is op de slaapkamer.
Fijn dat het met Katja al beter gemaakt.
Wat heb je weer mooie foto's gemaakt!!