Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 01, 2008

Een onschuldige insektenbeet bestaat niet meer

Vroeger kon ik nooit slapen, als er ook maar enig geluid om me heen was. Rick was echter gewend om met een fan aan te slapen en had er eentje boven zijn bed. Al gauw was ik daar ook aan gewend, met als gevolg, dat ik nu het beste slaap met zo'n fan aan of een dergelijk neutraal geluid in de kamer (airconditionings in hotels zijn een goed alternatief).

En nu hebben de schoonmaaksters iets gedaan met de afstandsbediening van de fan in onze slaapkamer! Zelfs met nieuwe batterijen kreeg ik hem gisteravond niet aan de praat. Saskia vindt de fan ook heerlijk, dus we hebben die uit haar kamer gepakt. Die is een stuk luider, dan onze plafondfan en we hebben toch lekker geslapen ermee! Zo lekker, dat we met schrik om kwart voor zeven wakker worden! Kai is vergeten ons te wekken en al vertrokken, we hebben hem niet eens gehoord.

Gauw maakt Saskia zich klaar voor school. Ik draai me nog even om en het is maar goed, dat Cosmo er is, die zeurt om naar buiten te gaan, anders had ik een gat in de dag geslapen! Ik verlang gewoon alweer naar vanavond om met die fan aan te gaan slapen. Zijn wij nu heel vreemd?

Met Cosmo loop ik een stuk door de buurt, al kletsend aan de telefoon met Christine. Volgende week komen zij en Mallory hierheen en daar zien we erg naar uit. Christine voelt zich wel wat eenzaam op het moment, maar weet, dat het ongeveer een jaar duurt om je in een nieuwe omgeving helemaal thuis te voelen. Ze is zo sociaal, dat het me sterk lijkt als ze niet tenminste een goede vriendin vindt, daar.

Om half twaalf heb ik de tweede personal training sessie, die inbegrepen is in het lidmaatschap bij Anytime Fitness. Dit keer is het met Roger, een donkere zeer athletisch uitziende man. Ik sta er nog steeds versteld van, dat ik geen extra cent voor deze trainingen hoef te betalen. Een half uur met een personal trainer bij Lifetime kostte $40! Eigenlijk heb ik daardoor een beetje een skeptisch gevoel: zijn dit dan gewoon middelmatige trainers?

Wat blijkt echter? Roger is de trainer van een van de stellen, Adam en Stacey, die meedoen aan "The Biggest Loser". Ik ontmoet ze, want zij trainden het halve uur voor mij met hem. Ze zijn al weggestemd van de show, maar iedereen blijft dan verder werken aan het gewichtsverlies.

Op 12 december is de laatste aflevering en wordt gekeken, wie er uiteindelijk het meeste gewicht heeft verloren. Aan dit stel te zien zullen ze zeer hoog eindigen! Fantastisch! En dat skeptische is er bij de eerste oefening, die Roger me geeft, al af. Oef, zeg, dit is afzien! Precies wat ik wil, daar niet van.

Ook heeft Roger meteen door, dat mijn lichaam uit balans is. Ik heb een duidelijke dominerende kant en mijn linkerschouder is hoger, dan mijn rechter. Heeft allemaal te maken met de fibromyalgie, die zijn fysieke oorsprong heeft in de ernstige breuk van mijn rechterenkel.

Na het halve uur van intensieve gewichtsoefeningen rekt en strekt Roger mijn benen. Oei, dat voel ik! Hij vraagt of ik weleens rek en dat doe ik zeker, maar kennelijk niet goed genoeg. Ik zal toch maar weer een yoga of pilates klas toevoegen aan mijn ritueel!

De volgende sessie wordt voor maandagmiddag afgesproken en ik kijk ernaar uit. Iemand, die mensen van 200+ pond helpt meer dan 100 pond af te vallen door sporten, daar wil ik ook wel vaak mee werken!

Na een snelle lunch ga ik gauw mijn nagels laten doen. Die zien er weer niet uit en ik moet er dit weekend presentabel uitzien voor Ricks baas en collega's! Al kijkend naar Dr. Phil, waar alweer een groep heel zware mensen werken aan gewichtsverlies, het is het thema van vandaag, kennelijk, worden mijn nagels weer keurig bijgewerkt. Intussen bliksemt en dondert het buiten, iets wat helemaal niet was voorspeld!

Saskia belt, dat ze klaar is met de vergadering over "drama club" op school. Ik haal nog even wat eten bij Safeway voor Kai, die hier dit weekend alleen thuis blijft, en haal haar dan op.

Gisteren is Saskia gebeten door een insekt, ze heeft niet gezien welke. Ze liet me gisteravond al een flinke bult zien, maar nu is die uitgegroeid tot ongeveer de grootte van een cd!! Dat ziet er niet goed uit!

Bij de kinderarts kunnen we niet meer terecht, dus ik neem Saskia mee naar de urgent care clinic hier in Vienna. Gelukkig is de wachtkamer vrijwel leeg en zijn we snel aan de beurt. De dokter denkt, dat het ontstoken is en op het moment is er veel angst voor MRSA. Daarom krijgt Saskia meteen een sterk antibioticum en we krijgen allerlei waarschuwingen van waar we op moeten letten.

Bij Rite Aid halen we het medicijn en ik bel intussen Serena, Aoife's moeder. Daar zal Saskia vanaf morgen tot zondag logeren, want ik ga naar San Diego voor een Microsoft functie, waar de vrouwen ook bij zijn uitgenodigd. Saskia moet morgen van school thuisblijven en dat is geen probleem voor Serena en Niall.

Thuis omcirkelen we, op aanraden van de dokter, de rode plek met een zwarte stift. Zo weten we, of hij groter wordt (hopelijk niet!), gelijk blijft, of slinkt. Ik geef Saskia haar antibioticum, een antihystamine (tegen de allergie van de beet) en een ibuprofen tegen de inflammatie. Van de antihystamine wordt ze al gauw heel slaperig, dus ze gaat meteen na het eten slapen.

Het gebeurt maar weinig, dat ik op kosten van het bedrijf Rick mag vergezellen op een reis. Dit jaar is dat toevallig twee keer (in juni naar Orlando) en de vorige keer werden de kinderen ook opeens ziek. Het lijkt wel of het noodlot ermee speelt! Waarom moest dat stomme beest haar nu twee avonden voor mijn vertrek bijten???

Met Rick overleg ik, hoe het nu morgen moet. Als de rode plek minder of hetzelfde is, ga ik op de geplande tijd weg, maar als het erger is geworden, zal ik mijn vlucht uit moeten stellen. Natuurlijk hoop ik, dat dat niet nodig zal zijn, maar als ik niet weet, dat Saskia aan de beterende hand is, ga ik ook niet rustig op reis, natuurlijk. Duimen dus maar, dat de plek er morgen minder vervaarlijk uitziet!

11 reacties:

Anja zei

Ik zal voor Saskia en jou duimen dat de rode plek minder gaat worden.
Veel plezier in San Diego!

saskia zei

Ik heb regelmatig last van enorm beten (ter grote van een cd is een goede vergelijking). Die zijn steen hard en je kan er eieren op pakken zo warm zijn ze. Bij is dit een allergische reactie op bepaalde type muggen. Ik ben er pas tijdens het begin van mijn pubertijd alergisch tegen geworden. Een antihystamine is voor mij normaal genoeg. Ik hoop dus dat de dokter het bij het verkeerde eind heeft en als dat zo is, dan zal je morgen zien dat het een stuk beter is.

Geniet van San Diego we hadden vandaag 35 graden, het wordt frisser de volgende dagen en ze voorspellen zelfs regenbuien iets verder land inwaarts.

Anoniem zei

Wij slapen ook altijd met de fan aan, kan er niet meer van buiten want de wilde honden hoor ik niet meer blaffen, het gekraai van de haan wordt er ook door gedempt. Heerlijk hoor dat zachte gezoem ;-)

Heb ook hetzelfde met insectenbeten, hangt beetje af van welk insect maar ook grote hete rode schijven,soms is een hele spier er stijf van.Heb altijd Benadryl voor het grijpen liggen voor het geval dat. Dus hopelijk valt het met Saskia ook wel mee, meestal zwakt het wel snel af met zoiets, bij mij doorgaans binnen een uur of 12 hoewel het dan nog wel wat dik kan blijven een paar dagen.

Anoniem zei

Hi Petra,

Wij hebben de airco meestal in de zomer aan staan. Maar nu het hier weer koeler is en veel waait hebben we hem uit. Nadeel is dat we dan de windgongen van de buren horen. Om gek van te worden dat geklingel. Bij ons gaat er dus binnenkort ook een fan komen....

Kristel Holsbeek zei

Wow zeg dat is om jaloers op te worden, zo een gratis service van personal trainer. Geniet er maar van!!! als we iets kunnen bijleren geef maar hé;-)

Veel beterschap Saskia!!!

Margo zei

Jeetje mina, wat een pech. Dat zo'n insectenbeet zoveel ellende kan opleveren. En inderdaad wel vervelend, dat er elke keer iets urgents met de kinderen is al jij op pad wilt/moet.

Bij ons ben ik de pechvogel. Het is nu al een paar keer gebeurd dat ik problemen kreeg met mijn kiezen vlak voordat we op vakantie gingen. Eén trip heb ik alleen maar kunnen doen door het slikken van 3 verschillende soorten pillen, elk met een ander innameschema (3 keer, 4keer of 6 keer per dag). Heel fijn.

Hopelijk knapt Saskia snel op door de pillen en kun jij met een gerust hart naar San Diego. Niet verkeerd trouwens, zo'n betaald tripje. Veel plezier!

Annemiek zei

Beterschap aan Saskia. Zijn die reizen nu jinxed? Vorige keer de stroomuitval.

Anoniem zei

Oh wat vervelend voor Saskia. Hopelijk helpt de antobiotica en is de plek niet groter geworden.
Ik hoop dat je je vlucht kunt nemen en dat je kunt genieten in San Diego.

Anoniem zei

Getver wat naar voor jou en Saskia. Natuurlijk duim ik dat de beet minder wordt en je met een gerust hart weg kan.

Anoniem zei

Wat balen zeg... Nu maar hopen dat het meevalt morgenochtend.
Ook hier vreselijke allergie. Afgelopen vakantie in de USA hebben mijn man en kinderen mij vreselijk uitgelachen. Ja.... erg hè!
Eerst had ik een beet in mijn hand die opzwol als een soort uier van een koe. Keihard en heel erg warm.
Daar werd nog rustig om gelachen. Maar echt helemaal dubbel lagen ze een week later, toen ik precies boven mijn neus, tussen mijn wenkbrauwen echt een bult als een ei had.
Er zijn dus ook geen foto's van mij op die dagen!!!

Anoniem zei

Jemig, wat een pech voor Saskia zo'n reactie van een insectenbeet. Ik duim hard voor jullie dat de plek aan het slinken is zodat jij met een gerust hart naar San Diego kunt gaan. Beterschap voor Saskia!