Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 06, 2024

Over de tandarts en meer

Het is weer om zeven uur opstaan geblazen voor Rick. Ik volg een half uurtje later. Na mijn ontbijt begin ik vast aan mijn cardio tot Rick klaar is om Vienna in te gaan. 

Het is nog steeds miezerig weer, maar bizar warm met bijna twintig graden. We kunnen dus zonder jas op pad. Na de koffies van Starbucks gehaald te hebben gaan we langs Greenheart voor groentensap en dan weer huiswaarts. 


Rick gaat zijn kantoor in en ik ga verder met sporten. Terwijl ik op de Scoop trap gaat mijn telefoon. Het is officer Barker, de animal control agent. Barker is een grappige naam voor zijn beroep. Een "animal control officer" is hier nodig vanwege de wilde dieren, maar ook voor hondenbeten en kattenkrabben of -beten. 

Officer Barker belt om er zeker van te zijn dat ik geen vragen heb over Orions quarantaine. Die heb ik niet, Orion is al bijna halverwege. Op de twaalfde is zijn quarantaine alweer afgelopen. 

Na mijn cardio doe ik een krachttraining routine en dan is het weer genoeg voor vandaag. Ik loop met Orion de achtertuin in waar hij wel mag zijn. De azalea's zijn vrijwel uitgebloeid en nu zijn de rododendrons aan de beurt. 





Met heel wat lessen Duolingo is het al gauw twaalf uur. We zijn er gisteren niet aan toegekomen om naar Giant te gaan en doen dat nu even. We kopen lunch benodigdheden en allerlei andere dingen. 

Thuis maak ik een keto boterham met mortadella en mosterd. Daar heb ik mini komkommertjes met Franse slasaus en bramen bij. Rick maakt zijn boterham met rosbief en tomaat. Dit is nieuw brood voor ons en ik vind het matig. Er zitten zoveel vezels in dat het wat droog is.

Na het eten poets ik mijn tanden zo goed mogelijk en vertrek dan naar de tandarts. Ik wilde eigenlijk sardientjes eten of knoflooksaus bij mijn komkommers, maar heb dat maar niet gedaan. Geen idee hoeveel de mondhygieniste daar nog van zou kunnen ruiken. 

De mondhygieniste Sharon maakt mijn tanden weer goed schoon. Ik krijg een compliment over hoe ze eruit zien, altijd fijn. Ook de tandarts is tevreden dus na iets meer dan een uur sta ik weer buiten. Dat hebben we ook weer gehad voor een half jaar. 

In New Jersey brak ik alweer een contact lens. Dat vinden ze bij mijn oogdokter ook vreemd, want ik ben zeer voorzichtig. Helaas had ik de lens al weggegooid, de volgende keer moet ik hem houden. Ik haal de nieuwe op in de hoop dat die een lang leven beschoren is. 

Nu ik toch in Vienna ben stop ik bij een paar tuinen om bloemenfoto's te maken. De pioenrozen zijn al uit en dat is echt heel vroeg voor hier. Meestal is dat pas eind mei. Ik ben dol op die bloemen. 








Als ik thuiskom schijnt de zon zowaar. Ik ga meteen op het deck zitten lezen tot de wolken zich weer samenrapen. Het was even lekker wat zonnestralen op me. 

Al gauw is het etenstijd en we hebben een lekker maaltje van palmharten spaghetti, gehaktballetjes en pastasaus met paprika, champignons en zwarte olijven. Die palmharten pasta blijft lekker. We hebben nog geen betere vervanging voor spaghetti gevonden.

De grote dag is eindelijk aangebroken voor het gezinnetje in New Jersey: Nico mocht naar huis! De blijheid straalt van de foto's af. Hieronder wat laatste NICU foto's. 

 



Nadat Katja en Kevin een beetje op adem zijn gekomen gaat Kevin Fiona bij zijn ouders ophalen. Hieronder het filmpje en een foto van haar kennismaking met haar baby broertje. Het is zo schattig! 

Wij gaan er eind volgende week weer heen en ik kan niet wachten!



12 reacties:

Petr@ zei

Vervelend zeg, dat je contactlens alweer kapot is gegaan. Hopelijk gaat het nu goed.
Wat super fijn dat Nico thuis is en wat een leuk filmpje van Fiona's eerste ontmoeting met hem! Hoe gaat het met Katja? Al wat hersteld na de keizersnede? Ik heb geen idee hoe lang zoiets duurt.

Anja L. zei

Barker is inderdaad een grappige naam voor een animal control officer.
Gelukkig was je snel klaar bij de tandarts. Altijd een opluchting.
Wat raar dat je lens steeds breekt, moet je dan een nieuwe betalen of valt dat onder garantie?
Wat een lief filmpje.
Fijne dinsdag.

Wil zei

Wat zullen ze allemaal blij zijn dat Nico naar huis mocht. Katja straalt gewoon. En wat lief van Fiona over haar baby brother.
Ik hoop dat Katja snel herstelt van de keizersnede. Het vergt wel enige weken .
En dat is voor iedere moeder anders. Ik heb iemand in Las Vegas gekend die na 2 dagen, en dat is werkelijk absurd, volop in training was voor haar act. In de entertainment business is het altijd ´The show must go on.´` Ze heeft een Spartaanse Russische opleiding gehad.
Fijne dag

TOG zei

Fijn dat Nico nu thuis is en een schattige reactie van Fiona. Blij dat jullie zo vlug al weer kunnen gaan.

Carla zei

Fijn dat je bij de tandarts snel klaar was. Mijn favoriete bezigheid is het niet…. Maarja t moet he..
Heerlijk dat Nico nu thuis is. Leuke foto’s en een schattige reactie van Fiona in het filmpje.
Gelukkig zie je ze snel weer.
Groetjes

Tineke zei

Hier bloeien de pioenrozen ook, ik heb de rode mee naar ons vakantiehuis op het waddeneiland meegenomen.
Fijn dat Nico thuis is bij zijn trotse zus en ouders. Prachtig die gebreide pakjes , die weer in de mode zijn ; hier ook

Petra zei

@Petra - Katja doet het bijzonder goed. Je zou niet zeggen dat ze een keizersnede heeft gehad

Petra zei

@Anja - ik weet nog niet of ik moet betalen. Ik denk het wel,helaas

Petra zei

@Wil - Katja herstelt snel. Ze heeft eigenlijk geen tijd om erbij stil te staan

Petra zei

@Tosca - Ja, ik kan niet wachten

Petra zei

@Carla - wat zou ik graag nooit naar de tandarts hoeven

Petra zei

@Tineke - ik vind die pakjes ook schattig