Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 09, 2024

Over deze donderdag

We blijven maar in dit regenachtige weerspatroon zitten. Het is niet koud met zo'n twintig graden, maar wel zwaar bewolkt met af en toe een druppel.

Na ons ontbijt gaan we eerst naar de stomerij waar Rick zijn kleding wegbrengt. Ik ben vergeten er een topje van mij bij te doen dus dat moet volgende keer maar. Dan halen we onze koffies van de Starbucks drive thru, spelen wat Pokemon Go en gaan huiswaarts.

Voor we vertrokken had ik al twintig minuten elliptische machine gedaan en doe er nog eens twintig minuten bij. Vervolgens is het tijd om naar Sharon te gaan. Er is hier trouwens helemaal niets van Hemelvaartsdag te merken. 

Sharon en ik praten over hoe het is om grootmoeder te zijn of worden. Haar zoon en zijn vrouw krijgen een jongetje. Als moeder van drie jongens en een meisje is Sharon daar heel blij mee (met een meisje net zo natuurlijk). 

Het halve uur vliegt zo voorbij en na afloop ga ik naar Whole Foods. Daar ga ik het parkje naast de winkel in en maak wat foto's. Ook langs het W&OD pad staan mooie bloemen, waaronder de inheemse Virginia Spiderwort (foto's twee en vier). 

Helaas begint het dan wat meer te regenen dan af en toe een druppel en ik haast me de winkel in. Zorro heeft mijn tulpen weer kapot gebeten en vijftien tulpen voor $8 is super goedkoop voor hier. Ik neem roze met witte mee. 

De dame bij de salade bar herkent me al en vraagt of ik mijn gewoonlijke garnalensalade wil. Dat is het geval. Verder neemt ik gerookte zalm mee voor onze happy hour snack vanavond. 









Mijn plan om direct door te gaan naar de bank gaat niet door, want ik ben de United cheque voor het hotel in Zurich vergeten. Dan maar eerst naar huis om de boodschappen weg te leggen. De bank is maar vijf minuten rijden dus dat is snel gepiept. Dan heb ik eindelijk mijn nitro brew verdiend. 

Rick heeft zijn nieuwe bril intussen opgehaald en die staat hem erg goed. Hij kan eindelijk zowel zijn telefoon of een boek als zijn computer lezen. Hij kan echter niet verder weg goed zien met die bril. Ik weet niet hoe, maar met mijn lenzen kan ik alles lezen en "gewoon" zien. 

We eten gezellig samen lunch. Behalve de garnalensalade heb ik mini komkommertjes en bramen. Rick maakt zijn gewoonlijke belegde tortilla's met rosbief, kaas en tomaat. Dan gaat Rick het gras voor maaien. 

Halverwege de middag komt de zon tevoorschijn. Het is lekker genoeg om buiten te zitten. Eerst zit ik op het deck en dan een tijdje voor het huis. Door de regen is alles wel heel mooi groen. 



Donderdag is happy hour met Christine en Chuck. We hebben er de gerookte zalm bij als snack. Het wordt weer een gezellig (iets meer dan een) uur. Dan nemen we voor twee weken afscheid, want volgende week zullen we in New Jersey zijn. 

Voor ons avondeten bestellen we taco's. Ik vind die van Taco Bamba op het moment het lekkerst, want ze hebben koolbladeren in plaats van tortilla's en dat is zo lekker knapperig. Rick haalt de zijne van  Taco Rock, want die zijn weer heel anders. 

Vannacht gaat het volgens het verhaal weer flink onweren. Hopelijk slaapt Orion er doorheen, want dat geblaf midden in de nacht is niet fijn. 

5 reacties:

Petr@ zei

Wat een hippe bril heeft Rick, heel leuk! Maar vreemd dat hij er verder weg niet beter mee ziet, lastig ook.
Prachtige bloemen foto's weer.

Anja L. zei

Rick zijn bril is dus alleen een leesbril en geen bifocale bril. Wat lastig.
$8 is zeker niet duur vuur voor 15 tulpen, mijn schoonzus kan ook geen bloemen laten staan want haat kat maakt ze ook steeds kapot.
Ik hoop dat het onweer meeviel.
Fijne vrijdag.

Wil zei

Leuke moderne bril heeft Rick. Ik heb een multifocale bril maar voor de computer heb ik ook een speciale bril.
Wat zijn paarse bloemen toch prachtig. Bij mijn buren bloeit er naast een witte nu ook een paarse rhododendron. Zo mooi !!!!

Carla zei

Wat een heerlijk vooruitzicht om volgende week naar New Jersey te gaan!
Een leuke bril heeft Rick uitgezocht. Leuk, dat hardblauw!
Hopelijk is het onweer vannacht meegevallen.
Fijne vrijdag!

Petra zei

@Petra - Hij draagt die bril dus alleen voor lezen en computer. Hij heeft verder geen bril nodig, misschien is het daardoor.

@Anja - Zijn bril is meer dan een leesbril, want hij kan wel zijn computer ook lezen en die is verder van hem af. Ik snap niet helemaal waarom ze die bril dan ook niet net als mijn lenzen ook voor nog verder weg zien kunnen maken.

@Wil - Hij heeft die dus in een bril, maar draagt verder ook geen bril, misschien daarom.

@Carla - Natuurlijk werd er weer van alles voorspeld en er kwam niets