Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 23, 2024

Over deze donderdag

Om vijf voor zeven staat Rick op en ik ben ook al wakker. Ik doe altijd eerst even Connections en Wordle voor ik opsta. Om kwart over zeven ben ik beneden en zet een kop Peet's koffie met mijn Keurig apparaatje. 

Dan maak ik mijn verrukkelijke ontbijt en eet dat naast Rick op. Het is wel zo gezellig op ongeveer hetzelfde tijdstip op te staan. Als Rick zich gereed gaat maken doe ik alvast mijn cardio. 

Na iets meer dan een half uur is Rick weer beneden en gaan we op weg naar Starbucks. De afgelopen dagen zit er helemaal geen schuim meer op mijn nitro brews. Ik vind dat schuim niet lekker dus hopelijk blijft dat zo. 

We hebben heel wat glas om in de paarse glasbak te gooien en dat gaan we ook nog even doen. Daarna heb ik nog precies genoeg tijd om mijn cardio af te maken. Ik ben precies klaar als het tijd is om naar Sharon te gaan voor personal training. 

Het regent helaas wat, maar is nog steeds een heel aangename temperatuur met zo'n 25 graden. Na het halve uur trainen rijd ik het centrum van Vienna in. Ik vind dat op het moment leuk om na personal training te doen. 

Men is hard bezig met het opzetten van de kermisattracties voor dit weekend. Ik loop er langs en neem wat foto's. Bij de locomotief zie ik ook een gedenksteen met vlaggetjes eromheen. Het is dit weekend Memorial Day, daar zal het wel voor zijn. 





Als ik verder het W&OD pad af wil lopen begint het serieus te regenen. Bij het stationnetje dat nu een verzameling modeltreinen huist ga ik terug en gauw de auto weer in. 


Vienna krijgt een nieuwe diner en ik ga eens kijken. Hij is gehuisd in onze vroegere bank en alles ziet er nu natuurlijk heel anders uit. Ik zie de eigenaar Stathis en stel me voor als een van de admins van de Vienna Foodies Facebook groep. 

Carnegie Diners eerste restaurant ligt tegenover Carnegie Hall in New York, vandaar de naam. Verder hebben ze nog een restaurant in New York en een in New Jersey. We zijn dus vereerd dat ze naar Vienna komen. Het ziet er van binnen heel erg leuk uit en we zullen er spoedig na opening gaan eten. 


Met mijn gewoonlijke Duolingo Griekse en Arabische lessen is de ochtend snel voorbij. Rick en ik gaan samen naar Sweet Leaf om onze lunch op te halen. Ik vind hun (sla)wrap met ham, geitenkaas, rucola en een beetje vijgenjam erg lekker. 

We eten op het deck en als Rick terug aan het werk gaat blijf ik daar. Ik zit helemaal in mijn boek dat dit keer over Suzanne Valadon, een vergeten Impressionistische schilder, gaat. Ik waan me hier op het deck ook in de natuur.

We zijn omringd door bomen en kunnen geen buren zien, behalve een klein stukje van de straat naast ons huis. Het stikt van de vogels en eekhoorns. Zoek de eekhoorn op onderstaande foto, die zich tegoed doet aan onze moerbeien. 

Halverwege de middag zet ik de vuilnis vast buiten zodat Rick dat niet hoeft te doen. Zo beweeg ik ook even, want al lezend zijn er zo uren voorbij. Om vijf uur stelt Rick voor naar Patsy's te gaan. Daar was het gisteren te druk dus we hopen er wel te kunnen eten als we vroeg zijn. 

Ook vanavond staat de parkeerplaats vol, maar we vinden nog net twee plaatsen aan de binnen bar (die buiten is weer enorm druk). We delen hun heerlijke krab en garnalen ballen. Daarna heeft Rick de steak frites en ik een moot gerookte zalm, die heel zacht is, met asperges. 

Overal om ons heen onweert het, maar bij ons blijft het, zoals wel vaker, droog. Dat betekent dat de planten buiten morgen water moeten krijgen. 

Onderstaande foto maakte Katja van Nico, die alweer vijf weken is. Morgen is de dag dat hij uitgerekend was. Hij doet het super goed en slaapt zelfs al bijna de hele nacht. 
 

7 reacties:

Reny zei

Die wrap van Sweet Leaf klinkt heerlijk.

Ik ben blij voor jullie dat het zo goed met Nico gaat!

Fijne vrijdag en fijn weekend.

Petr@ zei

Bijzonder hè, dat Nico er al een poosje is en het vandaag pas de uitgerekende datum is. Zo fijn dat het goed met hem gaat!

Anja L. zei

Wat kun je toch een hoop doen op een ochtend als je vroeg opstaat.
De wrap lijkt me erg lekker, geitenkaas en vijgenjam is een lekkere combinatie.
Vreemd idee dat Nico al thuis is terwijl hij er eigenlijk nog niet had moeten zijn. Gelukkig groeit hij goed.
Fijne vrijdag.

Nel zei

Wat een lief jongetje is Nico. Heel fijn dat hij het zo goed doet. Inderdaad heel bijzonder dat hij er nu pas had moeten zijn.
Ik hoop dat zijn mamma al wat is opgeknapt van alles. Het zal evenwel toch een drukke bedoening zijn met een baby en zijn lieve zus.

Fijn weekend alvast en hopenlijk blijft het mooi weer.

Wil Perquin zei

Wat gaat Nico toch goed vooruit. En heel fijn voor beide ouders dat hij 's nachts door slaapt. Komen zij ook aan hun rust.
Geen mooie weerberichten hier. Het regent alweer en zal dat voorlopig wel blijven doen.
Zo jammer voor de kersen want nog een afschuwelijke hagelbui en ze niet meer te verkopen.
Hopenlijk is het bij zonniger.
Fijn weekend.
Wil

Carla zei

De slawrap die je als lunch had klinkt echt heerlijk!
Wat fijn dat het zo goed gaat met Nico!
Heerlijk dat hij ‘s nachts al een beetje doorslaapt.
Groetjes

Petra zei

@Reny - Ja, na dat moeilijke begin is dat heel fijn.

@Petra - Ik denk dat hij nu zwaarder is dan als hij op tijd geboren was.

@Anja - Dat zoute van de ham past er ook goed bij.

@Nel - Katja doet het heel goed, gelukkig geen post partum depressie tot nu toe, hopelijk blijft dat zo

@Wil - Dat is wel heel jammer van de kersen! Ik heb daar goede herinneringen aan. We gingen ieder jaar naar de Betuwe om ze met mijn oma te plukken.

@Carla - En die slawrap is nog gezond ook