Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 29, 2024

Over meer flinke onweersbuien

De zon schijnt weer vrolijk de kamer binnen waardoor ik weer vroeg wakker ben. Ik doe mijn Connections en sta dan op. Rick heeft koffie gezet, maar om de een of andere reden gaat het water in het apparaat soms niet over de koffie en zit er water in de kan. Ik zet dus een kop koffie met het Keurig apparaatje.

Jammer genoeg is het nog erg nat van het onweer van gisteravond, want het is qua temperatuur lekker genoeg om buiten te eten. Binnen smaakt het natuurlijk ook prima. 

Zoals zo vaak trap ik op mijn elliptische machine tot Rick klaar is voor de dag. Dat duurt vandaag wat langer dan gewoonlijk. Als we naar Starbucks vertrekken ben ik al halverwege de drie kwartier sporten. 

Na onze koffies gehaald te hebben gaan we naar Greenheart voor een paar flessen groentensap. Hier hebben ze iets nieuws, namelijk een self checkout. Dat is handig, want ik moet altijd wachten tot ze klaar zijn met wafels of smoothies maken. Het gaat allemaal veel makkelijker en sneller zo. Ik vertel Rick er enthousiast over. Het zijn de kleine dingen in het leven. 

Nadat ik wat foto's van natte bloemen heb gemaakt maak ik mijn cardio af. Daarna neem ik de gewichten het deck op. Ik doe een onderlichaam krachttraining met mijn app en dan ben ik nog voor half tien klaar met sporten. 






Het is tijd voor mijn Duolingo lessen onder het genot van de nitro brew. Als die op is loop ik de achtertuin in om te zien of er al rijpe moerbeien aan onze boom zitten. Ik wil de eekhoorns voor zijn met de laaghangende takken. Helaas zijn de bessen nog niet rijp.

Maar ik zag eerder dat de moerbeiboom in de straat achter ons al heel veel rijpe vruchtjes op de straat had liggen. Ik loop erheen en pluk een handje vol rijpe moerbeien voor mijn lunch. Ik kan me niet herinneren of ik ze al eens eerder heb gegeten. 


Zonde van al die ongegeten vruchtjes


Helaas is de mooie tuin op de hoek van de straat nu een verschrikkelijke wildernis. We denken dat dat huis plaats zal maken voor een nieuwbouw huis. Ik hoop maar dat de mannen, die zoveel tijd aan hun tuin besteden, er nu niet langs rijden. 

Gelukkig woont er aan de overkant van de straat een Koreaanse meneer, die heel veel van tuinieren houdt. Hij heeft mooie vergeet mij nietjes bloeien waar de bijen duidelijk dol op zijn. 



Mijn Canadese broer komt eind volgende week en heeft een doos tropisch fruit bij ons laten bezorgen. Alleen kwam het veel vroeger dan hij verwachtte. Hopelijk blijft het meeste ervan goed in de ijskast. De gele drakenfruit en de lychee's zijn echter rijp, dus die eet ik. Het is zonde om weg te gooien tenslotte. Van sommige vruchten heb ik echter geen idee wat ze zijn en hoe je ze eet. 


Mijn lunch is weer kleurrijk en als proteine heb ik een blikje met sprotjes. Rick snijdt een groot stuk watermeloen in stukken en daar heb ik er ook een van. Heerlijk zomers is het allemaal. 


De wolken pakken zich samen en tegen de tijd dat ik naar Lofty Salon ga rommelt het aan een stuk door in de verte. Ik ben nog niet binnen of de bui barst los. Mona en ik kijken af en toe met verbazing naar hoeveel water er naar beneden komt. 

Carmen is op vakantie dus Mona doet mijn haar vandaag. Er zijn verder geen klanten en we praten gezellig bij. Mona ken ik al sinds de kinderen klein waren, dus ze vraagt naar allemaal. Mijn kleur ziet er weer goed uit en ik ga betalen. 

Alleen kan ik mijn debit card niet vinden. Gelukkig heb ik een andere kaart bij me, want contant heb ik het bedrag zeker niet. Ik vertrek peinzend waar mijn debit card kan zijn. Ik ga mentaal door mijn dag en dan realiseer ik me dat ik de kaart in de self checkout machine bij Greenheart heb laten zitten. 

Gelukkig hebben ze hem gevonden en ik ga hem ophalen. Dan rijd ik door naar Whole Foods waar ik ingredienten voor het avondeten koop. Het plenst nog steeds en mijn door Mona leuk gekrulde haar is meteen weer helemaal steil. Vroeger krulde ik het iedere ochtend en tegen de tijd dat ik op school kwam waren de krullen er alweer helemaal uit. 

Voor het avondeten maak ik een tray bake, die ik al eerder heb gedaan. De groenten zijn spinazie, kerstomaatjes en plakjes zwarte olijf en daar bovenop leg ik in spek gewikkelde coquilles. Twintig minuten in de oven en we hebben een super lekkere maaltijd. 

Niet te geloven dat het morgen alweer donderdag is. Deze week vliegt voorbij!

6 reacties:

Anja L. zei

Wat zonde van die mooie tuin.
Dat vind ik altijd zo jammer, tegen de tijd dat je thuiskomt van de kapper zit je haar weer zoals anders alleen wat korter😁.
Die traybake klinkt erg lekker.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Lekker al dat tropische fruit. Hopelijk is het een en ander nog goed als je broer komt.
Wat zonde van zo'n prachtige tuin al heeft natuurlijk niet iedereen groene vingers of de tijd om zoiets bij te houden.
Gelukkig heb je je bankpas terug gevonden.

Carla zei

Wat een geluk dat je debitcard gevonden is en apart gehouden, maar ze kennen je natuurllijk wel bij Greenheart.
Het tropische fruit ziet er bijzonder uit, maar ik ken t ook niet allemaal.
Gezellig dat je Canadese broer volgende week komt!
Fijne donderdag

Petra zei

@Anja - jammer he dat haar doet wat het wil

Petra zei

@Petra - volgens ons woont er niemand meer in dat huis

Petra zei

@Carla - Ja dat is het zeker