Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 26, 2024

Over heel veel leuke dingen doen

Zaterdag

Het is al vroeg licht in de kamer en ik ben om kwart over zeven helemaal wakker. Ik doe Connections en terwijl ik puzzel staat Rick op. We besluiten van het vroege uur gebruik te maken om de Carnegie Diner, die om zeven uur vanochtend voor het eerst opende, te gaan uitproberen.

Na Orions wandeling rijden we naar het restaurant en worden naar een booth gebracht. Het is echt een diner zoals we uit New York en New Jersey kennen. Die zijn er niet veel in ons gebied. Het menu is enorm! Ik neem alleen foto's van het ontbijt gedeelte. 

Rick en ik bestellen beiden een omelet, ik met eiwitten. Ze zijn heel goed gevuld en heerlijk. Er zit een flinke salade bij en met de vulling van de omelet heb ik mijn groenten voor vandaag al bij elkaar. 





Na het eten halen we onze gewoonlijke koffies van Starbucks (we dronken thee bij het ontbijt). Dan gaan we kijken bij Viva Vienna voor het opent. Alle kermisattracties staan klaar en er is een zeer ruime keuze aan (ongezond) eten. Iemand zin in een gefrituurde Snickers?





Niet veel verderop is de Vienna markt aan de gang. Ik wil eigenlijk aardbeien, maar ik wacht tot de markt morgen. Hopelijk zijn die verser en blijven langer goed. De kleuren van de markt zijn altijd weer leuk om te fotograferen. 




Het is pas kwart voor tien als we weer thuis zijn. Hopelijk houden we dit vroege opstaan dit weekend vol, het maakt de dagen lekker lang. Rick gaat de achtertuin maaien en ik trap op de elliptische machine en daarna op de Scoop. 

Na mijn Duolingo lessen is het tijd voor mijn douche. Ik doe eens een jurk aan dat is lekker met dit warme weer. Rick komt niet veel later bezweet binnen en springt ook meteen onder de douche.

Tijd om lunch te gaan halen en ik heb zin in iets lichts. Dat wordt een poke bowl. Alleen de kleuren daarvan al stemmen me vrolijk. Rick houdt het bij een salade van Cava.

Het zwembad is om elf uur geopend en natuurlijk willen we daarheen. Ik zoek mijn zwemspullen bij elkaar al zal ik vandaag geen baantjes gaan trekken. Het is niet heel druk, maar de enkele parasols zijn bezet. Kennelijk kosten die enorm veel, want er zijn dit jaar alweer geen nieuwe. Voortaan neem ik de mijne, die aan een stoel klemt, mee.

Het water is eigenlijk best lekker. Het is even doorzetten, maar ook verfrissend met deze warmte. Volgende week wil ik mijn eerste baantjes gaan trekken. Het zomerseizoen is begonnen. 

Voor ons avondeten willen we buiten eten. Tegenwoordig hebben de meeste restaurants een terras(je). Wij gaan naar Ambar, waar ze cuisine uit de Balkan landen serveren. Voor $50 kun je zoveel "tapas" als je wilt bestellen. Ze hebben ook lekkere alcoholvrije drankjes, altijd fijn. 

Het wordt een heerlijk maal en er zijn nog een aantal andere gerechtjes, die we zouden willen proberen. Helaas zijn onze magen niet eindeloos rekbaar. Het terras is gezellig en omringd door bloembakken. Dit was een goede keuze. 


Biefstuk tartaar op zijn Servisch

Donkere wolken pakken zich samen in het westen en thuis haal ik de baddoeken van het deck. Het wordt eerst maar een buitje, maar tegen het naar bed onweert het flink. 

Zondag

Rick heeft gisteravond de lamellen naar beneden gedaan waardoor de kamer donkerder was. Ik word nog steeds om kwart voor acht wakker, maar het is duidelijk dat Rick daar vandaag geen zin in heeft. Dan vermaak ik me wel met woordspelletjes, maar om kwart over acht sta ik toch echt op. 

Met wat zuchten volgt Rick niet veel later. Vandaag geen uitgebreid ontbijt, ik bestel mijn broodje van Panera en Rick het zijne van Starbucks. Daar halen we ook onze dagelijkse koffies.

Dan gaan we eerst naar H Mart voor paddenstoelen. Vervolgens steken we over naar de Mosaic markt. De vlaggen hangen uit voor Memorial Day morgen en dat maakt het een heel Amerikaans plaatje. 

Een van de kraampjes heeft ontelbaar veel geuren geitenzeep. Ik wil daar al een aantal weken een van kopen, maar kon niet kiezen. Vandaag hak ik de knoop door en neem een stuk Rozemarijn-Munt zeep mee. Ik weet niet eens wat ik ermee wil doen, misschien in een la met kleding leggen zodat alles zo lekker ruikt. 

Bij een van de boerenstalletjes kopen we een bakje aardbeien. We hebben eieren nodig en nemen daar een dozijn van mee van een ander kraampje. Als laatste koop ik de maitake paddenstoelen van King Mushrooms. 



Ondanks dat we later opstonden zijn we toch nog voor tienen thuis. Ik doe een half uur op de mini elliptsiche machine en Rick wat klusjes in huis. Dan gaan we er weer op uit. Dit keer eerst naar Trader Joe's en Total Wine. 

Bij de eerste kopen we Cotswold kaas voor Rick en Delice de Bourgogne voor mij. Ook vind ik er de babykomkommertjes weer, die ik lekker vind bij de lunch. Verder heb ik opeens ontzettende zin in walnoten en dat betekent vast iets dus ik neem een zak met gepelde walnoten mee. 

Bij de Total Wine koop ik olijfsap voor mijn "dirty martini's" met alcoholvrije wodka. Rick ziet wat bier dat hij lekker vindt. Als laatste rijden we naar Giant en werken daar ons boodschappenlijstje af.

Thuis zetten we een doel om binnen het kwartier onze douches e.d. gedaan te krijgen. Ik weet niet hoe, maar het lukt ons. Dan rijden we naar een "geheime" parkeerplaats om te parkeren voor Viva! Vienna!. Om de een of andere reden vinden we hier altijd een plekje, terwijl het heel dicht bij het festival is. 

Rick wil hier graag lunch eten, maar daar heb ik een beetje een hard hoofd in. Er is zoveel gefrituurd of anders ongezond en als ik me niet aan mijn dieet houd moet het wel de moeite waard zijn. Rick koopt een broodje met worst en dan zie ik opeens mijn keuze: een Grieks kipspiesje met een Griekse salade. 


We eten het aan een tafeltje en gaan dan langs de braderie kraampjes lopen. De Vienna Singing Princesses schminken kindersnoetjes met allerlei dingen. Fiona zou dit volgens ons prachtig vinden. 

Rick gaat in de rij staan voor een Hawaii Shave Ice. Ik proef een hapje en dat is net hoestdrank voor mij zo bizar zoet. Er zijn best leuke dingen te krijgen overal, maar zo ontzettend duur! Ik bezoek mijn favoriete kinderboekenverkoopster, maar helaas heeft ze niet mee wat ik zoek. 

Het is super warm en vochtig en druk. Mensen slenteren zo en daar krijg ik pijn van en word er doodmoe van. We hebben het wel gezien en lopen terug naar de auto. Eigenlijk hadden we vanochtend moeten gaan, maar alles nam net wat langer in beslag dan we dachten.


Jammer dat ik nog maar heel af en toe een glaasje drink

Het is al kwart voor drie en het zwembad staat nog op ons programma. We lopen erheen en vinden twee ligstoelen in de schaduw. Mijn voornemen om baantjes te trekken laat ik varen, maar ik zwem wel even. Rick gaat er maar tot zijn knieen in. 

Onze buurvrouw Carole is er met haar kinderen en we lopen gezamenlijk terug naar huis. Ik maak van de gelegenheid gebruik mijn Frans met haar te oefenen (ze is Libanees). Dat gaat heel erg goed en zij vindt het ook leuk om niet Engels te hoeven praten. 

Rick is heel nieuwsgierig naar de pastrami van de Carnegie Diner. We gaan er dus weer heen en nemen plaats aan de bar. Amanda, een van oorsprong Griekse, die hier is vanuit New York om het nieuwe personeel te trainen, staat achter de bar.

Vanavond is mijn "ik mag een alcoholisch drankje" avond en dat komt goed uit, want ze hebben alleen wijn en bier en kunnen de mocktails op het menu nog niet maken. Rick en ik nemen beiden een mousserende rose. 

We delen de nacho's en bestellen dan ieder een sandwich. Dan leren we pas hoe groot de porties bij een New York diner zijn. Mijn kip sandwich kan ik niet eens vastpakken om in te bijten! Ook Ricks pastrami is enorm en met frietjes en een flinke salade. 

Omdat ik Amanda Grieks hoor spreken oefen ik wat op haar. Ze is helemaal enthousiast en vraagt me allerlei woorden waarvan ik de meeste tot mijn verbazing ken. Ik snap heel veel nu, maar het zelf tevoorschijn toveren blijft een uitdaging met de Duolingo methode. 

In ieder geval is het een gezellige maaltijd. Ik neem de helft van mijn sandwich mee naar huis, maar de rest heb ik wat uit elkaar gepulkt. Ik weet niet wat me bezielde, want zo'n enorme sandwich is niets voor mij. Ik had alleen eens een keer geen zin in een salade. 

Na die enorme porties lukt het sommige mensen een stuk van deze chocolade taart met 24 lagen te verorberen!

Het was een heerlijk weekend en we hebben nog een dag, want morgen is het Memorial Day. De Amerikanen eren hun gevallen militairen op deze dag. Er zijn geen stille minuten, maar wel parades en kransleggingen. Maar vooral is het het onofficiele begin van de zomer. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!

6 reacties:

Anja L. zei

Wat ziet die diner er leuk uit! Op het ontbijtmenu zie ik ook zat lekkere dingen, maar als ik naar je sandwich kijk weet ik zeker dat ik daar ook twee keer van kan eten. En dan die taart 😱 wat groot!
Fijn dat je weer naar het zwembad kunt. Dat wordt weer genieten de komende tijd.
Fijne maandag.

Irene zei

Ik vroeg me af of de $50,00 voor de tapas bij Ambar per persoon is of met z'n tweeën? Als dit voor 2 personen is, dan is dat goed te doen qua prijs! Gezellig en lekker om zo van alles te proeven!
Jullie hadden weer een gezellig weekend!

Petr@ zei

Wat een gezellig weekend!
En je hebt je talen wat kunnen oefenen. Op papier (of online met Duolingo) gaat het vaak vrij makkelijk maar een spontaan gesprekje voeren is toch wat anders. Ik vind dat ook het lastigst met nieuwe talen.

Marion2 zei

Heerlijk al die zomerse activiteiten. Wij moeten er nog op wachten, het regent ontzettend veel.

De diner ziet er erg goed uit. Maar die taart... niet normaal, zeg.
Fijn dat het zwembad weer open is. Ik zou er, denk ik, heel vaak zitten.

Carla zei

Wat een gezellig weekend hadden jullie!
Leuk ook om je frans en grieks nog een beetje te kunnen oefenen.
Die chocoladetaart ziet er heerlijk uit,maar wat een enorme portie…
Wij zijn een paar dagen in Valkenburg,maar het is geen geweldig weer helaas.

Petra zei

@Anja - Ik kon wel drie keer van die sandwich eten! Ik wilde het eens geprobeerd hebben, maar voortaan bestel ik iets normalers.

@Irene - Het is $50 per persoon en dat is voor hier een koopje.

@Petra - Inderdaad, en dan vragen ze altijd "zeg eens wat" en dan weet ik nooit wat

@Marion - De vader van een vriendin van mij had dat stuk taart bijna helemaal op! Mij niet gezien, ik ben toch al geen taart fan.

@Carla - Wat jammer van het weer!