Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 13, 2024

Over een mooie maandag

 Het is maar goed dat we met het geluid van een ventilator slapen, anders zouden we al vroeg gewekt worden. Musjes hebben een nest vlak onder ons dak bij onze slaapkamer en het lijkt wel of de vogels in onze kamer zijn. Het is wel een vrolijk geluid om bij wakker te worden. 


Rick heeft de koffie al klaar staan en ik schenk een mok in. Onder het genot daarvan kook ik mijn ontbijt van paddenstoelen, varenkrullen en wat spinazie. Daarbij een ei met wat kaas en het is weer lekker.


Rick en ik gaan op pad naar Starbucks en ik krijg een telefoontje van officer Barker. Hij vraagt hoe het met Orion is. Op mijn antwoord dat het prima met hem gaat verklaart officer Barker de quarantaine voorbij. Die tien dagen zijn heel snel gegaan!


Met onze koffies gaan we naar Total Wine & More. Mijn "gin" is op en ik drink graag een mock gin & tonic. Die helpt wat tegen mijn rusteloze benen. Dat is niet bewezen, maar ik merk echt verschil. Ook koop ik een "wodka" om een dirty martini te maken. Die heb ik nog niet geprobeerd dus ik ben benieuwd. 

Tijd om aan Ricks werkdag te beginnen en ik ga natuurlijk verder met mijn sporten. Na de elliptische machine en Scoop doe ik twintig minuten onderlichaam krachttraining. Dan is het warm genoeg om op het deck te zitten voor mijn Duolingo lessen. 

Al heel snel is het tijd om lunch te gaan halen. We gaan eerst even naar Whole Foods voor mijn middageten en nemen gelijk eten voor vanavond en morgenavond mee. Dan haalt Rick zijn salade op van Cava. 

We eten samen en mijn garnalensalade is weer heerlijk. Dan gaat Rick terug aan het werk en ik ga van het mooie weer genieten. Als ik weer binnen kom om wat te drinken te halen tref ik mijn tulpen zoals op onderstaande foto. Met de lunch stonden ze er nog prima bij. Ik ben niet blij met Zorro op het moment. 


Gisteren ben ik vergeten op de markt aardbeien te kopen. Het is er nu het seizoen voor. Ik las dat DePaul's Urban Farm ze had en ga kijken of dat nog het geval is. Helaas niet vandaag, want dit weekend werden ze leeg gekocht. 

Nu ik hier toch ben loop ik rond tussen de planten en bloemen en maak een aantal foto's. Het is hier altijd zo sereen. De bijen genieten van de bloemen en de mensen van de kleuren. 





Christine belt en we praten meer dan een uur over van alles en nog wat. Dan ga ik verder in mijn boek dat ik bijna niet weg kan leggen. Het heet The Secret Life of Sunflowers van Marta Molnar en gaat onder anderen over Johanna Bonger, de vrouw van Theo van Gogh (broer van Vincent). Geen idee of het in het Nederlands vertaald is, maar het is een aanrader. 

Voor ons avondeten grilt Rick zalmburgers. Die van mij zijn met yuzu en wasabi. Die vind ik heel lekker. Rick heeft liever de Mediterraanse. We eten ze op een keto broodje met tomaat en ui. Deze maaltijd is makkelijk en altijd een succes. 

Vorige week werden op Fiona's schooltje officiele foto's gemaakt. Dit jaar lacht Fiona lief. Ik vind ze schattig, ook de kleuren en speeltjes. 









7 reacties:

Sonja zei

Wat een schattige foto's van Fiona. Ondeugende Zorro, katten en bloemen is vaak geen goede combi, zo jammer.

Petr@ zei

Ik neem magnesium tegen onrustige benen maar ik kan de gin tonic mocktail ook wel eens proberen.
Wat een leuke foto's van Fiona! De pastelkleuren op de achtergrond passen goed bij haar jurk.

Anja L. zei

Wat een lekkere maandag was dat.
Ik heb ook de eerste aardbeien op, heerlijk weer.
Fijne dinsdag.

Carla zei

Wat zonde van je tulpen, Zorro heeft er wel een zwak voor helaas…
Schattige foto’s van Fiona, ze staat erg leuk op de foto, en mooie bijpassende kleuren bij haar jurkje.
Fijne dinsdag

Tineke zei

super leuke foto's van Fiona.
Wij genieten van de asperges en alle mooie bloemen momenteel.

Wil zei

Hele leuke foto´s van Fiona. Lief staan die zachte kleuren.
Ik heb al de nodige aardbeien gegeten maar de witte asperges zijn me nog steeds te duur.
Zonde dat Zorro die tulpen kapot maakt, Al eens overwogen om een pot Kattengras voor hem neer te zetten. Wij deden dat geregeld en daar zat de kat vaak aan te knabbelen.
fijne dag

Petra zei

@Sonja - Ik denk erover namaak bloemen te kopen, maar ik houd zo van echte vooral in de winter.

@Petra - Magnesium neem ik ook, maar daar merk ik geen verschil bij

@Anja - Misschien dat ik in New Jersey verse aardbeien vind

@Carla - Ik vind die kleuren ook zo leuk passen.

@Tineke - Ik mis de witte asperges hier wel.

@Wil - Ik vind dat kattengras een heel goed idee. Moet alleen even uitvinden waar ik dat kan vinden.