Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 31, 2024

Over een volle vrijdag

We zijn deze week van de vroege. Het helpt dat de zon de kamer binnen schijnt en dan is het moeilijk doorslapen. Ik doe mijn Connections en ga dan naar beneden waar Rick net zijn cereal en mijn koffie aan het maken is. 

Vrijdag is altijd bonusdag, want dan heb ik extra veel paddenstoelen over. Na mijn ontbijt ga ik even wat op de elliptische machine trappen tot Rick klaar is om op pad te gaan. 

Ons eerste doel van vandaag is de Nissan garage. Die is helaas verhuisd van hier dichtbij naar Chantilly bijna een half uur verderop. In New Jersey deed onze reserve sleutel voor mijn Pathfinder het opeens niet meer en ik vind het eng om geen extra sleutel te hebben. Helaas kosten die dingen tegenwoordig honderden dollars.

Als ik hier dan toch ben laat ik ook maar meteen de 40000 mijlen beurt geven. Dat kost op zich niet veel, maar we hebben de afgelopen beurten van alles niet laten doen vanwege de prijzen. Dat moet nu dus allemaal echt wel gedaan worden. 

Wij rijden met onze kleinkinderen in deze auto en in augustus gaan we weer helemaal naar Orlando. Daarom wil ik er zeker van zijn dat de auto veilig is. De banden moeten vervangen worden en de remblokken ook. Daarbij nog wat andere dingen en we kijken tegen een flinke rekening aan. 

Op weg naar Starbucks bespreken we dat dit soort dingen niet te voorkomen zijn. Veiligheid gaat voor alles. Met onze koffies gaan we nog even langs Walgreens voor medicijnen voor Orion.

Het is pas half tien en ik maak snel mijn cardio af. Eigenlijk zou ik gewichten moeten doen, maar ik kan mezelf er niet toe zetten. In plaats daarvan ga ik de lentespullen uit Fairyville halen en er de zomerspullen neerzetten. Ik moet eens wat nieuwe dingen kopen, want er is nogal wat verroest of gebroken. 



Op het deck besteed ik een uurtje of zo aan Grieks. Ik merk dat ik al heel wat Grieks kan lezen als het voorbij komt, maar het spreken is andere koek. Het is een mooie taal en gek genoeg zie ik veel overeenkomsten met het Italiaans. Hoewel, misschien niet zo gek, aangezien die twee culturen in de oudheid veel met elkaar te maken hadden. 

Net na twaalven vertrekken we om lunch te halen. Rick gaat eerst zijn korte broek ophalen en de knoop aanzetten kostte maar $2, dus dat valt alles mee. Rick haalt zijn gyro salade van Maggio's en ik heb een sla wrap van Sweet Leaf. 

Nu ik mijn boek uit heb wil ik een nieuwe en ga zoeken tussen de Amazon Kindle boeken. Ik heb veel gehoord over The 7 Husbands of Evelyn Hugo wat op het leven van Elizabeth Taylor gebaseerd schijnt te zijn. Het lijkt me wel wat en ik download het. 

Dan is het tijd om naar Pro Nails 3 te gaan. Ik neem de stickertjes, die ik op mijn nagels wil plakken, mee om de juiste kleuren uit te zoeken. Phuong maakt mijn nagels weer keurig en thuis plak ik er zomervruchtjes op. 


Rick is na het gras maaien nog even het zwembad in geweest. Of althans, tot zijn knieen en ik plaag hem dat dat niet "in het zwembad geweest" is. Ik kan eigenlijk niets zeggen, want ik vind het zelfs te koel om er ueberhaupt in te gaan. 

We vertrekken vroeg om te gaan eten, want na zessen zitten de restaurants vol. We gaan naar Sushi Oishii waar je naar verluid voor een prijs ongelimiteerd sushi en sashimi kunt eten. Ze zijn net open en ik zie op het menu dat je een stukje sashimi per keer mag bestellen. Dat gaat dan eeuwig duren! Ik had me een buffet voorgesteld, maar dit is niets voor ons. 

Nu hebben we wel zin in Japans en Kusshi Ko is ook een nieuw restaurant dat we nog niet geprobeerd hebben. Dat gaat zeker op ons lijstje van favorieten. Ik heb wat sashimi en een heerlijke sushi rol. De vis is super vers en heerlijk. Rick is ook zeer te spreken over zijn keuzes. 

De bediening is heel attent en de keuken en sushi chefs super snel. Na iets meer dan een uur staan we alweer buiten. Dit was misschien wel iets te vlot, maar liever dan sashimi stukje voor stukje te moeten bestellen. 

De ama ebi wordt geserveerd met de gefrituurde garnalenkopjes. Voor mij een teken van een authentiek restaurant

En zo is het alweer weekend! We hebben voor de verandering niets op de planning. Allemaal een fijne zaterdag en zondag gewenst!

5 reacties:

Reny zei

Wij vinden het vaak heerlijk om géén plannen/afspraken in het weekend te hebben.

Erik moet helaas het hele weekend werken.

Geniet van jullie weekend !

Petr@ zei

Fijn dat de auto weer helemaal goed is. Minder fijn is altijd de rekening van de garage. Ik probeer zo'n rekening altijd maar snel te vergeten en vooral niet te bedenken wat ik voor leuke dingen met dat geld had kunnen doen. Inderdaad veiligheid voor alles.
Fijn weekend!

Anja L. zei

Hier geen zon toen we wakker werden. Het blijft maar prut weer.
Beurten voor de auto zijn hier ook verschrikkelijk duur, helaas ontkom je er niet aan als je veilig wil blijven rijden.
$2 dollar voor die knoop valt mee.
Heerlijk een weekend zonder dingen die moeten, geniet ervan!

Carla zei

Fijn dat de auto weer helemaal in orde is, wel belangrijk altijd vind ik.
Wat zien je nagels er toch altijd mooi uit!
Heerlijk he, eens een weekend geen afspraken. Hier ook een rustig weekend,helaas geen mooi weer.
Fijn weekend gewenst!

Petra zei

@Reny - Wat jammer dat Erik moet werken. Ik zie wel uit naar het gepensioneerde leven, maar Rick wil er nog niet aan.

@Petra - Nu ik de auto weer heb gereden was het me het geld helemaal waard. Er is een merkbaar verschil.

@Anja -Wat naar van het weer! Eens moet het toch beter worden.

@Carla - Dank je wel voor het compliment!