Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 27, 2024

Over Memorial Day

Het heeft vannacht flink huisgehouden en de voorspelling is meer zware onweersbuien vandaag. Misschien dat ik daarom zoveel pijn heb. Het hield me vannacht wakker en om kwart voor acht heb ik meer dan genoeg van mijn bed. Rick volgt niet veel later.

Buiten is het bewolkt, maar een aangename temperatuur van zo'n twintig graden. We gaan door de Starbucks drive thru en het verbaast ons hoe rustig het is. Heel veel mensen zijn naar het strand voor Memorial Day. 

We eten ontbijt in de auto en met onze koffies gaan we door Viva Vienna lopen. Het opent pas over anderhalf uur, maar men is al hard bezig met opzetten. Ik ga de kleurrijke kermis weer missen om te fotograferen. Het festival sluit vanavond om zes uur. 






Na door de kermis gelopen te hebben wandelen we langs de standjes met zelfgemaakte waren. Sommigen hebben alles al uitgestald. Ik vind kleurig beschilderde glazen altijd leuk om te bekijken en moet aan Kai denken, die dol op Bonsai boompjes is. 

De jurkjes, die later shirtjes kunnen worden, hangen er weer. Helaas is Fiona absoluut geen jurkjes meisje. Barb, die kinderboeken verkoopt, is er vandaag wel en ik bestel een leuk boek voor Fiona's verjaardag bij haar. 



Andere kraampjes hebben flink te lijden gehad onder het zware weer van vannacht. Het is vreemd, want het zijn onderstaande vier vooral en verder staat alles overeind. Wellicht waren de gewichten, die de tentjes overeind moesten houden niet zwaar genoeg. 

De rest van de ochtend doen we ieder ons eigen ding. Ik fotografeer wat natte bloemen en ren dan drie kwartier op de plaats. Als laatste "zit" ik een minuut tegen de muur. Dat moet het zijn voor vandaag. 




We willen graag de film "If" gaan kijken en hebben kaartjes voor kwart over twaalf bij de ICON bioscoop. Ze hebben hier ook eten en we bestellen lunch. Rick houdt het bij popcorn, maar ik heb liever een poke bowl met verse tonijn. Het wordt naar onze stoelen gebracht en ik vind het lekker met veel tonijn.

De film is heel erg leuk en een origineel verhaal over vergeten denkbeeldige vrienden. Het is grappig en ook een beetje verdrietig, maar het eindigt allemaal goed. Wij vinden het een aanrader. 


Al een paar dagen jeuken mijn handen om de lentespullen op te ruimen. Dat doe ik vanmiddag en met behulp van Rick komen de zomerdecoraties van zolder. Het ziet er weer gezellig uit en ik heb nog wat nieuwe dingen besteld, die de komende week aan zullen komen. 

Rick heeft wat werk te verrichten en ik ga in mijn hangmatstoel zitten lezen. Opeens piept mijn telefoon van alle kanten, want er is tot 11 uur vanavond kans op tornado's. Gelukkig is het nu nog zonnig en droog. 

Om een uur of vier videobellen we een uurtje met Saskia. Dat is alweer een tijdje niet gebeurd. Ze heeft het druk, maar alles gaat goed en ook met Saskia en Riley. Het is altijd weer fijn Saskia "in persoon" te zien en een op een bij te praten. 

We gaan dit lange weekend afsluiten aan de bar van Seasons 52. Ook hier hebben ze nu mocktails en ik bestel een frisse met o.a. limoensap. Verder doen we ons tegoed aan een flatbread en ik heb een kop aspersesoep, heerlijk. 

Zoals altijd is het weer jammer dat Rick morgen weer aan het werk moet, maar met dit weer vindt hij het ook lekker af en toe naar buiten te gaan. 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat een kleurige foto’s van de kermis. Zonde van die omgevallen standjes en de spullen die erin stonden.
Hier blijft het maar raar weer, een dag mooi weer, dan weer regenbuien, de tuin (en het onkruid) groeien wel goed.
Fijn dat met Saskia ook alles goed gaat.
In deze periode neem ik ook meestal aspergesoep als we uit eten gaan, heerlijk.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

De kermis geeft leuke kleurrijke foto's.
Gezellig om Saskia weer even in persoon gesproken te hebben en fijn dat het goed met haar gaat.

Petra zei

@Anja - is dat witte asperge soep? Hier is het altijd groene.

Petra zei

@Petra - Ja, ik mis Saskia erg, we zien haar zo weinig