Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 30, 2024

Over een hangmat middag

Het is zelfs wat koud vanochtend met maar 14 graden. De lucht is echter staalblauw en de zon schijnt vrolijk. Ik schenk een mok koffie in en maak mijn ontbijt. Rick vraagt of ik niet eens iets anders wil, maar ik geniet er iedere ochtend weer van.

Na het eten vertrekt Rick naar boven en ik doe alvast een half uur elliptische machine. Dan vertrekken we naar Starbucks en onze koffies worden ons meteen overhandigd. 

Rick wil eigenlijk ook het lege glas nog naar de glasbak brengen, maar ik heb om kwart over negen personal training en heb even tijd nodig me daarvoor klaar te maken. Dat glas komt morgen wel.

Zoals ik al dacht heb ik precies genoeg tijd om mijn sportschoenen aan te trekken en dan naar Sharons huis te rijden. Daar worden mijn bovenlichaamspieren weer flink geoefend. We zijn zo in gesprek dat het voor ik het weet tijd is voor planken en strekken. 

Het is heerlijk om om kwart voor tien al klaar te zijn met sporten. Zoals ik de afgelopen weken wel vaker heb gedaan rijd ik door naar het centrum van Vienna. Gelukkig bloeien er nog genoeg korenbloemen voor mooie foto's en ik vind een bijzonder felgroen harig bijtje om te fotograferen. 

Church Street is altijd gezellig en daarna loop ik een stuk op het W&OD pad. Daar zijn vandaag een stuk minder fietsers en dat maakt het heel wat relaxter. Na een uurtje ga ik terug naar huis waar ik mijn Duolingo lessen doe terwijl ik mijn nitro brew drink. 







Patronen thema foto






Rick bereidt zijn lunch vroeg en ik heb ook wel trek. Ik maak mijn mini komkommertjes op en heb er de garnalensalade bij. Als toetje leg ik een handje vol bramen op mijn bord. Helaas vindt Orion komkommer ook lekker en het lukt hem in een onbewaakt ogenblik de helft ervan van mijn bord te stelen. 

Het is een heel aangename temperatuur met een graad of 23, maar met de wind te koud voor het zwembad. Ik blijf lekker in de achtertuin en ga in de hangmat liggen lezen. Helaas is mijn boek als Rick om vier uur vraagt of ik mee naar Vienna ga net uit. Deze schrijfster heeft er niet meer, dus ik moet iets anders boeiends vinden. 

We gaan eerst naar Norm's Beer & Wine waar Rick een biervat terugbrengt en een nieuwe meeneemt. Daarna bezoeken we Whole Foods waar we wat salami en prosciutto meenemen als happy hour snack voor vanavond.

Als we thuiskomen liggen er een aantal pakjes van Amazon op de stoep. Ik heb wat nieuwe zomerdecoraties gekocht. De kaboutertjes staan leuk in de keuken en de electrische kaarsen op de mantel. 

Net als we aan de bar gaan zitten voor het happy hour met Christine en Chuck zien we op tv dat Trump schuldig is bevonden in zijn strafzaak vanwege verkiezingsfraude in 2016. Daar zijn we allemaal heel erg blij om! Wat er ook verder gebeurt, hij wordt eindelijk gestraft voor zijn daden. 

Het happy hour wordt zoals altijd meer dan een uur. Het is altijd zo gezellig! Na afloop bestellen we taco's van Taco Bamba, die van mij met koolbladeren in plaats van tortilla's. Hun taco's zijn bijzonder en lekker.

Straks ga ik Au Pairs in Hawaii kijken. Ik vind het een leuke serie met de Nederlandse jongeren in Amerikaanse gezinnen. Het laat cultuurverschillen zien, maar ook hoe verschillend het ene gezin is van het andere. 

5 reacties:

Petr@ zei

Altijd weer balen als er geen nieuwe boeken van een bepaalde reeks of schrijver meer zijn. Maar je vindt vast weer wat anders dat net zo leuk is.
Goed nieuws inderdaad, dat Trump schuldig is bevonden. Ik hoopte alleen dat dat zou betekenen dat hij geen president meer kon worden maar dat lijkt niet het geval?

Anja L. zei

Fijn dat het vandaag niet zo druk was op het pad.
Die korenbloemen zijn prachtig.
Misschien vind je de boeken van Karen Rose leuk, dan kun je even vooruit.
Goed dat Trump schuldig is bevonden.
Fijne vrijdag.

Wil Perquin zei

Om de een of andere reden kom ik er niet toe een boek te lezen.Terwijl ik vroeger boeken verslond.Heerlijk al dat fruit. Gisteren ook bramen,frambozen en aardbeien gehaald. Aardbeien eet ik al een maand. Het is nu de tijd er voor.
Benieuwd hoe de schuldverklaring van Trump uit gaat pakken.
Ik verbaas me in de serie au pairs over het verschil tussen de families. Bij de een is het een grote bende bij de ander netjes. En dan de taken die sommige meisjes opgedragen krijgen. Blijf me verwonderen !

Marion2 zei

Ik heb vorig jaar de serie over Au Pairs ontdekt. Zo leuk! Ik verbaas me vooral over het gezin waar
het zo’n enorme puinhoop in huis is. Ben benieuwd hoe dat gaat verlopen.
Met het christelijke meisje heb ik wel medelijden: wat een onaardig gezin komt ze zelf uit.

Petra zei

@Petra - Helaas kan hij dat inderdaad wel worden. Er staat niets in de grondwet dat veroordeelden geen president kunnen worden.

@Anja - Ik ga Karen Rose op mijn lijstje zetten.

@Wil - Ja, ik vind het ook bijzonder om te zien. Ik vraag me af hoe ze de families uitkiezen. Het lijkt me dat productie er ook wat mee te maken heeft.

@Marion - Ik verbaas me ook over de families en ik vraag me af hoe die uitgekozen worden. Ik kan op NPO Start het hele seizoen bekijken dus ik zal niets weggeven.