Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 24, 2024

Over Orions verjaardag

Het lukt me deze week goed om net na Rick op te staan. Om tien voor half acht begin ik mijn ontbijt te maken onder het genot van een door Rick gezette mok koffie. Het wordt een bord vol, want ik maak alles op op vrijdag.

Vandaag is het Orions achtste verjaardag en we gaan er voor hem een lekkere dag van maken. Hij mag mee in de auto naar Starbucks. Daar geven ze een "pup cup" voor honden, een bakje slagroom. Orion laat het zich zeer goed smaken!

We gaan vervolgens kijken hoever de kermis is gevorderd. Dat is al een heel stuk en men is hard bezig alles in gereedheid te brengen voor morgen. Ik heb Greenheart sap nodig dus ga dat meteen even kopen. 

Er liggen hier vaak hapjes van hun menu om te proeven. Vandaag is het vanille wafel met amandelboter, granola en kokosnoot slagroom. Dat vind ik te zoet, maar ik neem er een mee voor Orion. De birthday boy weet niet wat hem overkomt met al dat lekkers. 


Thuis ga ik aan mijn sporten voor vandaag. Ik trap eerst drie kwartier op de mini elliptische machine. Mijn heupen en van de weeromstuit mijn benen doen veel pijn. Gewoonlijk zou ik een krachttraining doen, maar ik besluit die tijd aan de Scoop te besteden. Hopelijk helpt de roterende beweging mijn heupen. 

Om tien uur ben ik klaar, lekker vroeg dus. De tafel op het deck is al een tijdje een doorn in mijn oog. Er ligt een dikke laag groene pollen op. Ik pak de Windex en ga aan de slag. Met zo'n vieze tafel zie ik de verbetering goed. Nu kunnen we aan die tafel eten zonder groene armen en handen te krijgen.

Het vleugeltje van het feetje op tafel is afgebroken toen we onze planten in bakken aan het doen waren. Ik warm het lijmpistool op en zet het vleugeltje er weer aan. Als je goed kijkt zie je de barst, maar verder ziet het er netjes uit. 


Na mijn douche ga ik Vienna weer in. Ik vind nog net een parkeerplaats en loop rond tussen de kermis mensen door die me allemaal hartelijk groeten. De kleuren en alles zijn zo vrolijk. Geen van de "lekkernijen" zijn echter mijn ding, geef mij maar iets hartigs. 


Mijn volgende stop is Petco. Hier koop ik een blikje met hondenvoer, een "avocadotoast" speeltje en een koeienoor voor Orions verjaardag. Dan steek ik over naar Whole Foods en loop door het tuintje voor de ene bloemenfoto van vandaag. Ik neem weer een bakje garalensalade mee voor mijn lunch. 


Patriottische bloemen, die petunia's

Thuisgekomen krijgt Orion zijn speeltje. Hij laat meteen zijn alligator vallen en pakt de toast op. Voor Orion zijn speeltjes dingen die hij in zijn bek neemt om ons te begroeten. Het is zo schattig! Nu even bedenken welk speeltje weggaat, want Orion heeft er veel te veel. 

Rick gaat zijn lunch halen bij ChikFilA en ik ga even gezellig mee. Daarna maak ik mijn lunch van de garnalensalade, mini komkommertjes en bramen. We eten aan de net schoongemaakte tafel. 

Als Rick weer aan het werk gaat begin ik aan mijn spa middag. Ik hoop dat een paar keer de hot tub ingaan en de jets op mijn heupen zetten helpt. Ik bubbel en ga dan in mijn hangmatstoel lezen tot ik weer in het warme water wil. Het is ronduit heerlijk!

Eerst baal ik dan ook als de achterbuurman muziek aanzet. Weg is de rust, maar als ik hoor dat het Disney liedjes en Abba zijn vind ik het niet zo erg. Die man is heel onaangenaam dus zijn muzieksmaak past absoluut niet bij hem zoals wij hem kennen. 

Rick gaat het gras in de voortuin maaien en ik droog me af en kleed me aan. Als het gras gemaaid is gaan we naar SouthEast Impression. Daar hebben ze een buitenbar en die willen we uitproberen.

 Diego en Sunny kennen ons al en voor we het weten hebben we drankjes voor onze neus staan. Dat van mij is kokoswater met kokosmelk en dat is erg lekker.

We delen de mix van verschillende voorafjes en zij hebben ontzettend lekkere sate. Hun chef-kok is Malei-Chinees en de sate lijkt op de Indonesische. Daarna kan ik het niet laten mijn favoriete Singapore noedels te bestellen. Rick probeert de tamarinde garnalen en vindt die heerlijk.

Het is een goed begin van het lange weekend. Dit Memorial Day weekend is het unofficiele begin van de zomer hier. Dat betekent dat het zwembad morgen open gaat! Allemaal een heel fijn weekend gewenst. 

5 reacties:

Reny zei

Fijn Memorial Day weekend !

Anja L. zei

Orion is goed verwend op zijn verjaardag.
Ik vind het ook jammer als je heerlijk in de tuin zit en er dan ineens bij iemand muziek gespeeld wordt, gelukkig was het nu je smaak.
Wat lekker dat je weer naar het zwembad kunt gaan.
Heel fijn weekend.

Carla zei

Wat een verwennerij voor Orion, hij was er zichtbaar blij mee!
Heerlijk om weer naar het zwembad te kunnen gaan.
Helaas hadden wij weer veel regen hier vandaag….
Fijn Memorial Day weekend gewenst!

Petr@ zei

Orion is goed verwend op zijn verjaardag, hij was er vast blij mee.
Fijn dat de buurman leuke muziek op had gezet. Grappig hoe je je een beeld vormt van iemand en er van uit gaat dat een onaangenaam persoon vast ook geen leuke muziek luistert.

Petra zei

@Reny - Dank je wel!

@Anja - Het gebeurt niet vaak die muziek, dus we hebben niets te klagen.

@Carla - Hopelijk wordt het snel droger bij jullie.

@Petra - Orion is nu op zijn koeienoor aan het knauwen